Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Η επιστροφή του Δέλλα

Ο Τραϊανός Δέλλας επιστρέφει στην ΑΕΚ για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Ο "Κολοσσός" πέρασε από τα γραφεία της "Ενωσης" και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της καρδιάς του, στην οποία αναμένεται και να "κρεμάσει τα παπούτσια" του.
Ο έμπειρος αμυντικός πήγε στο Ιατρικό Κέντρο για να περάσει από τις καθιερωμένες εξετάσεις και στη συνέχεια επέστρεψε στα γραφεία για να υπογράψει το μονοετές συμβόλαιο. Μάλιστα το απόγευμα θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση.

Ο Δέλλας θα έχει διπλό ρόλο στην ομάδα, καθώς θα μπορέσει να προσφέρει μία αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν και παράλληλα μαζί με τον Λυμπερόπουλο να είναι οι ηγέτες στα αποδυτήρια, όπου θα εμπνέουν τους συμπαίκτες τους.


Αυτή θα είναι η τρίτη θητεία του Τραϊανού Δέλλα στην ΑΕΚ, καθώς την πρώτη φορά αγωνίστηκε από το 1999 έως το 2001 πριν πάρει μεταγραφή για την Περούτζια, ενώ τη δεύτερη από το 2005 έως το 2008. Ετσι μετά από δύο χρόνια παρουσίας του στην Κύπρο και στην Ανόρθωση, επιστρέφει και πάλι στην "Ενωση".


Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο έμπειρος οπισθοφύλακας δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου: "Κάθε φορά είναι σίγουρα διαφορετική και κάθε αρχή είναι δύσκολη, άσχετα αν έχω περάσει και γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα. Πάντα ξεκινάς από το μηδέν. Έτσι ξεκινάω και τώρα, θέλοντας να βοηθήσω στο καινούργιο έργο που αρχίζει αυτή τη χρονιά για την ΑΕΚ. Μαζί με όλα τα παιδιά, με τον προπονητή, με τη διοίκηση, θα πρέπει να φτιάξουμε ένα σύνολο δυνατό, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις που θα έχουμε τη χρονιά που έρχεται. Από εκεί και πέρα, βασικά στοιχεία ώστε να έχουμε επιτυχία, είναι να είμαστε πάνω από όλα υγιείς και να έχουμε τύχη, γιατί στο ποδόσφαιρο η τύχη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο".


Αναφορικά με τους λόγους, για τους οποίους επέλεξε να επιστρέψει γι' ακόμη μια φορά στην Ένωση, ο Δέλλας τόνισε: "Σίγουρα το όραμα που έχει η διοίκηση της ομάδας και σίγουρα η αγάπη που τρέφω για αυτή την ομάδα. Το έχω δηλώσει, το έχω δείξει όντας η μοναδική ομάδα που έχω παίξει στην Ελλάδα τόσα πολλά χρόνια και νομίζω ότι σε αυτή θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου. Από εκεί και πέρα είναι θέμα όλων μας να καταφέρουμε να έχει η ομάδα επιτυχία. Δεν το λέω για να το πω, έτσι πρέπει να είναι. Όταν θα έχουμε όλοι τους ίδιους στόχους, θα έρθει και η επιτυχία".


Τέλος, όταν ρωτήθηκε και για την παρουσία περισσότερων έμπειρων παικτών σε σχέση με πέρυσι στην ΑΕΚ, επισήμανε: "Το μόνο που πρέπει να κάνουμε όλοι μας είναι να δώσουμε το 100% στην ομάδα και από εκεί θα βγάλουμε το 100% του καθενός. Αν το κάνουμε όλοι αυτό, από οποιοδήποτε πόστο και αν βρισκόμαστε, είτε τεχνικό τιμ, είτε διοίκηση, είτε ποδοσφαιριστές, μόνο τότε θα έχουμε επιτυχία. Σε ό,τι αφορά το άλλο θέμα, επειδή έχει γίνει αρκετός λόγος για τα αποδυτήρια, νομίζω ότι ούτε εγώ, ούτε ο Νίκος (σ.σ. Λυμπερόπουλος), το άκουσα και στις δηλώσεις του, ήρθαμε εδώ για να κάνουμε τους αστυνομικούς και τους μπαμπούλες στα αποδυτήρια. Εμείς ως ποδοσφαιριστές, επειδή είναι έτσι ο χαρακτήρας μου και εμένα και του Νίκου, όπως και του Παντελή (σ.σ. Καφέ), αν πρέπει να πούμε μια κουβέντα, θα την πούμε. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται και από εκείνους που ακούνε, αν δέχονται κάποια πράγματα ή όχι. Όπως είπα και πριν, το σημαντικότερο είναι σε αυτή η αλυσίδα που λέγεται ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ, ο κρίκος κάθε αλυσίδας να είναι πολύ δυνατά ενωμένος με τον άλλον, ώστε να μπορέσει να πάει καλά η ομάδα".


Στο μεταξύ, η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι ο Σταμάτης Καλαμιώτης υπέγραψε σήμερα επαγγελματικό συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 20χρονος (24.04.1990) ποδοσφαιριστής, ο οποίος προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, αγωνιζόταν με τη μορφή δανεισμού στη Νέα Ιωνία.


novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου