Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Σαλπιγγίδης: "Το κλίμα είναι πολύ καλό"

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μίλησε την Δευτέρα στους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ στην Νότιο Αφρική και αναφέρθηκε τόσο στο πρώτο παιχνίδι της Ελλάδας στο Μουντιάλ, όσο και στην συνέχεια. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι εξαιρετικό και δεν υπάρχουν προβλήματα.

"Το κλίμα είναι πολύ καλό, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με ότι έχει ειπωθεί, τα αρνητικά σχόλια δεν ισχύουν και εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια. Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει σημαντικά βήματα ως εθνική ομάδα που δίνει το παρών συνεχώς στα μεγάλα ραντεβού", είπε αρχικά.


Στην συνέχεια πρόσθεσε: "Για τους επόμενους δύο αγώνες του Μουντιάλ δεν εύχομαι απλά ένα γκολ αλλά να έχουμε μία καλή παρουσία. Είναι πολύ δύσκολη υπόθεση η πρόκριση αλλά είναι ματαιοδοξία να βάζουμε μπροστά τους προσωπικούς στόχους. Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί γιατί έχουμε ακόμη ελπίδες. Δεν θέλω να γράψω εγώ ιστορία με ένα γκολ που μπορεί να πετύχω και να το θυμάμαι σε όλη μου την ζωή, αλλά ιστορία γράφουμε όλοι".


Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε και για την συνολική παρουσία της ομάδας: "Το γεγονός ότι δεν έχουμε πετύχει γκολ σε τέσσερις αγώνες είναι στατιστικά, δεν μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο σκεφτόμενοι τι έγινε μερικά χρόνια πριν ή τι έγινε στον πρώτο αγώνα με την Κορέα. Μπαίνουμε σκεφτόμενοι ότι συμμετέχουμε στο καλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά και θέλουμε να το χαρούμε αλλά και να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Τα υπόλοιπα είναι στατιστικά για να καταρρίπτονται και όχι να μας επηρεάζουν".


Για το παιχνίδι με την Νότιο Κορέα, είπε: "Αυτό που κατά την γνώμη μου έπαιξε σημαντικό ρόλο στον αγώνα με την Νότια Κορέα είναι ότι δεν βρεθήκαμε σε καλή ημέρα. Δεν υπάρχει λόγος να μένουμε εκεί, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε στο επόμενο παιχνίδι χωρίς να επαναλάβουμε αυτά τα λάθη. Η Κορέα δεν είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Οταν όμως ανακυκλώνεις κάποιο θέμα που σου έχει δημιουργήσει πρόβλημα βρίσκεσαι πιο κοντά στην αποτυχία και όχι στην επιτυχία. Δεν είχαμε τύχη και όταν λέω τύχη εννοώ ότι δεχθήκαμε γκολ νωρίς και στα δύο ημίχρονα. Τελείωσε αυτό το παιχνίδι, δεν θα ασχοληθούμε άλλο και πλέον κοιτάμε το επόμενο".


Για το επόμενο με την Νιγηρία, είπε: "Η Νιγηρία βρίσκεται σε δύσκολη θέση όπως εμείς. Είτε κερδίζαμε είτε χάναμε δεν θα μπαίναμε με διαφορετικό τρόπο στο γήπεδο. Ολοι είμαστε παίκτες της εθνικής και ακόμη και αν κερδίζαμε τους πρώτους δύο αγώνες στον τρίτο δεν θα μπαίναμε χωρίς στόχο. Είναι πολύ καλή ομάδα η Νιγηρία με φυσικά προσόντα δυνατή γρήγορη και με ποιότητα στο παιχνίδι. Χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά θα πρέπει και εμείς να είμαστε δυνατοί σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε όλους τους τομείς γιατί με την Κορέα λέγαμε για τα στημένα και δεχθήκαμε εμείς το γκολ. Πλέον με την Νιγηρία θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε όλους τους τομείς για να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι θετικό".


Παράλληλα αναφέρθηκε και στην τακτική της ελληνικής ομάδας: "Αυτό που διακρίνει την εθνική στα μεγάλα παιχνίδι είναι η συμπαγής άμυνας και την κατάλληλη στιγμή να βγαίνει μπροστά να δημιουργεί ευκαιρίες και να πετυχαίνει γκολ. Αυτό πρέπει να είναι το στοιχείο που θα μας διακρίνει στο παιχνίδι μας. Να είμαστε σωστοί αμυντικά και με κατάλληλες προϋποθέσεις να βγαίνουμε μπροστά και να δημιουργούμε καταστάσεις για γκολ. Δεν θα έλεγα ότι ξεχώρισα κάποιον παίκτη χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Κάνουν καλή άμυνα βγαίνουν σωστά μπροστά και στην Αργεντινή δημιούργησαν δύσκολες καταστάσεις.


Με τον Λάκερμπακ βρεθήκαμε αντίπαλοι το 2008 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχει δώσει το παρών σε ένα Γιούρο και τώρα και στο παγκόσμιο και φυσικά θεωρείται και είναι πετυχημένος προπονητής αλλά εύχομαι να μην χαμογελάσει στο τέλος αυτός αλλά εμείς". 


novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου