Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ο Ολυμπιακός είναι εδώ!


Και όμως είναι ακόμα... εδώ! Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει με τον καλύτερο τρόπο την ήττα-σοκ της πρεμιέρα των πλέι οφ, νικώντας... παλικαρίσια την ΑΕΚ. Το gazzetta.gr γράφει για την επόμενη μέρα του ντέρμπι που έδωσε σημαντικό βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους».

Τα... καμπανάκια και η νίκη-οξυγόνο!

Η ήττα από τον Άρη είχε σημάνει συναγερμό στο... στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Η αρνητική εμφάνιση είχε προβληματίσει έντονα. Όλοι προδίκαζαν χειρότερες μέρες... Και όμως να που ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει από την... κόλαση στον παράδεισο...

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν φροντίσει να στείλουν από την Παρασκευή το μήνυμά τους για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. "Περιμένουμε μόνο νίκη", έλεγαν μεταξύ άλλων προς την διοίκηση της ομάδας.

Την ίδια μέρα ο τεχνικός της ομάδας, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς καλούσε εννιά παίκτες στο γραφείο του, ζητώντας το ίδιο. Χθες Κυριακή ο πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης έδειξε για άλλη μία φορά τα... δόντια του και προειδοποίησε άπαντες. Έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν το πόσα πράγματα διακυβεύονταν για το ματς με την ΑΕΚ.

Το αποτέλεσμα ήταν πως οι "ερυθρόλευκοι" κάτω από τόσο μεγάλες πιέσεις κατάφεραν να βγάλουν πάθος, ουσία και αποφασιστικότητα στο ντέρμπι των πλέι οφ με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και να πάρουν μία νίκη που τους βάζει -μαζί με τον ΠΑΟΚ- σε θέση... οδηγού για το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας χρονιάς.

Μία επικράτηση που την είχαν μεγάλη ανάγκη και από βαθμολογική και από ψυχολογική πλευρά. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να παίξει καλό ποδόσφαιρο και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε βάλει και άλλα γκολ αλλά ας... όψονται τα δοκάρια!

Βελτιωμένος ο Μαρέσκα, ανεβαίνει και ο Ντουντού

Ο Ιταλός χαφ του Ολυμπιακού, Έντσο Μαρέσκα έδειξε μία σαφώς βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, βοηθώντας σημαντικά στον άξονα. Εκτός από το ότι ήταν σαφώς ανεβασμένος σε σχέση με προηγούμενα ματς ο Μαρέσκα κατάφερε να βάλει και το νικητήριο γκολ.

Από την άλλη ο Ντουντού δείχνει πως σιγά σιγά συνέρχεται. Σίγουρα είναι επηρεασμένος από την αποχή του, όμως βοήθησε όσο μπορούσε στην αναμέτρηση με την "Ένωση" και έτσι προδιαθέτει το τεχνικό τιμ για πιο καλές μέρες. Το αρνητικό βέβαια είναι πως συμπλήρωσε κάρτες.

Έστειλαν πάλι μήνυμα για τον προπονητή

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς βρέθηκε για άλλη μία φορά στο στόχαστρο του κόσμου. Αυτήν την φορά η αφορμή δόθηκε με την αλλαγή του Ντάρμπισαϊρ με τον Λεντέσμα αλλά και με την επιμονή του να κρατήσει μέχρι το 90' στο γήπεδο τον Λούα (σ.σ. τότε τον έκανε αλλαγή) ενώ δεν ήταν θετικός.

Εκτός αυτού το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε ακούστηκε εκ νέου στο Καραϊσκάκη. Είναι επίσης φανερό πως ο Ισπανός χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης και εκτίμησης του κόσμου σε αντίθεση με τον Μπάντοβιτς για τον οποίο θυμίζουμε πως οι οργανωμένοι ζήτησαν από την διοίκηση της ΠΑΕ να μην συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας.

Κομβικό το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Είναι πλέον εμφανές το πόσο σημαντικό είναι το ντέρμπι κορυφής της Τετάρτης για τα πλέι οφ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στον Ολυμπιακό αναγνωρίζουν πως εφόσον πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον δικέφαλο του Βορρά τότε θα κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα.

Για τον λόγο αυτό ντοπάρονται ήδη ψυχολογικά για την... μάχη με τον ΠΑΟΚ με μοναδικό στόχο την κατάκτηση της νίκης. Άλλωστε το ηθικό είναι στα ύψη μετά την επικράτηση σε βάρος της ΑΕΚ.

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα

Σημειώνεται πως μετά τις 2 πρώτες αγωνιστικές η βαθμολογία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας έχει διαμορφωθεί ως εξής:

2. Ολυμπιακός 7
-. ΠΑΟΚ 7
4. Άρης 3
5. ΑΕΚ 2

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Ολυμπιακού στα πλέι οφ είναι το ακόλουθο: 5/5 με ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 21.15, 9.5 με ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη στις 19.00, 12.5 με Άρη στο Καραϊσκάκη στις 16.45 και 16.5 με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 21.15. Φυσικά εκτός από το ντέρμπι της Τούμπας για τον Ολυμπιακό σημαντικό είναι και το ματς στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟΚ.

Προπόνηση και οδηγίες

Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα. Σε αυτήν ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς αναμένεται να συγχαρεί τους παίκτες του για την νίκη τους και την εν γένει εμφάνισή τους αλλά να τους δώσει οδηγίες για το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Εκτός αυτού πρόκειται να καυτηριάσει το γεγονός πως χάθηκαν τόσες ευκαιρίες για γκολ. Ο ίδιος ο Μπάντοβιτς πάντως είναι πλέον πολύ πιο ήρεμος. Πατάει πιο γερά στα πόδια του και περιμένει ακόμη πιο καλή συνέχεια.

Υπάρχει και η μέρα του Μέλμπεργκ!

Ο Όλαφ Μέλμπεργκ αναδείχθηκε δικαιολογημένα MVP του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Είχε επιβλητική παρουσία στην άμυνα ενώ σκόραρε κιόλας με μία πολύ ωραία κεφαλιά. Ο Σουηδός αμυντικός φρόντισε να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι μία μέρα πριν από την μέρα του Όλαφ Μέλμπεργκ στην Άστον Βίλα!

Σήμερα λοιπόν στην αγγλική Άστον Βίλα πρόκειται να γιορτάσουν για άλλη μία χρονιά την μέρα που ο Μέλμπεργκ φόρεσε για τελευταία φορά σε εντός έδρας ματς την φανέλα της εν λόγω ομάδας. Ήταν το παιχνίδι με την Γουίγκαν και ο φίλαθλος κόσμος της Βίλα δημιούργησε την συγκεκριμένη μέρα ως φόρο τιμής για τον διεθνή στόπερ.

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου