Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Χειρότερα δε γίνεται...


Σε ένα κάκιστο παιχνίδι, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ. Αποτέλεσμα που ικανοποιεί περισσότερο τους Θεσσαλονικείς.

Ο ΚΟΡΙΟΣ Πλέϊ- ωχ!

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποφάσισε να παρατάξει την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και έβαλε βασικό στην επίθεση τον Μπλάνκο, τον οποίο είχε στους αναπληρωματικούς σε όλες τις δοκιμές, αφήνοντας στον πάγκο τον Τζιμπούρ. Παρόμοια ήταν η διάταξη και του ΠΑΟΚ, ο οποίος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειχνε ότι πατούσε καλύτερα στον αωνιστικό χώρο. Με τους Βιτόλο και Γκαρσία να κυριαρχούν στο χώρο του κέντρου, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι και να το φέρουν στα μέτρα τους. Η ΑΕΚ, άλλωστε, δυσκολευόταν πάρα πολύ να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και να την κυκλοφορήσει σωστά.

Οι κιτρινόμαυροι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, οι Καφές και Γιάχιτς είχαν τεράστιες δυσκολίες στο κέντρο κι έτσι η μπάλα δεν έφτανε σχεδόν ποτέ σωστά στους Σκόκο, Μαντούκα και Λεονάρντο, άρα και στον Μπλάνκο που ήταν στην κορυφή. Με αξιώσεις δεν έφτανε η μπάλα ούτε στον Μουσλίμοβιτς, από την άλλη πλευρά, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πιο σωστή ανάπτυξη, με τον Βιεϊρίνια δημιουργούσε κάποιες προϋποθέσεις από τα δεξιά και απείλησε με κάποια σουτ του Λίνο, που μαζί με τον Σορλέν ανέβαιναν από τα αριστερά όταν το έκριναν σκόπιμο.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε τον έλεγχο, ήταν αυτή που έκανε ματς και το γεγονός ότι στις εξέδρες του ΟΑΚΑ πανηγύριζαν για τα κοψίματα που έκανε ο Μανωλάς, αποδεικνύει το ποια ήταν η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο. Διάστημα στο οποίο, ουσιαστικά, δεν απείλησε ούτε μία φορά. Όχι ότι ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες, αλλά ήταν πολύ πιο όμαδα στο γήπεδο.

Με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΚ έδειξε μια διάθεση να επιτεθεί και απείλησε με ένα σουτ του Σκόκο, ενώ γρήγορα ο Μπάγεβιτς έκανε και την πρώτη αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Λεονάρντο με τον Τζιμπούρ. Το σύστημα γύρισε σε 4-4-2, με τον Σκόκο να κινείται αριστερά αλλά και σε πιο ελεύθερο ρόλο από ένα σημείο και έπειτα. Τίποτα, όμως, δεν άλλαζε για την ΑΕΚ. Στο ίδιο διάστημα έπεσε και η απόδοση του ΠΑΟΚ και το ματς, κυριολεκτικά, εξελισσόταν χωρίς να γίνεται απολύτως τίποτα αξιόλογο. Οι δύο ομάδες έφτασαν στο σημείο ουσιαστικά να μην ξέρουν τι παίζουν, τα λάθη εκατέρωθεν διαδέχονταν το ένα το άλλο και θα έμοιαζε με θαύμα το να έμπαινε ένα γκολ...

Θαύματα, όμως, όπως φαίνεται δε γίνονται και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Ντάκου...

Man of the match: Ο τίτλος πάει στον Κοντρέρας, καθώς δεν έκανε ούτε ένα λάθος σε όλο το ματς, ήλεγχε όλες τις φάσεις, είχε απίστευτη ψυχραιμία και ήταν εγγύηση για την ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Κανονικά πρέπει να συμπεριλάβουμε εδώ σχεδόν όλους τους υπόλοιπους που αγωνίστηκαν. Ηταν τόσο κακό το ματς που θα είναι αδικία να ξεχωρίσουμε έναν ως τον χειρότερο...

Στο ύψος του:
Ο Μανωλάς ήταν ο μόνος που κέρδιζε το χειροκρότημα της εξέδρας για την ΑΕΚ. Άψογος σε όλες τις επεμβάσεις του, προσπάθησε να βοηθήσει και επιθετικά σε κάποιες περιπτώσεις. Είχε πάθος, επιχείρησε να ξεσηκώσει και τους συμπαίκτες του, αλλά δεν...

Η γκάφα: Δεν έγινε κάποια συγκεκριμένη φάση που να θεωρηθεί γκάφα, πολύ απλά γιατί δεν έγιναν φάσεις στον αγώνα.

Το στραγάλι: Ο Ντάκος κατάφερε να εκνευρίσει τους οπαδούς της ΑΕΚ με κάποια φάουλ που έδινε ή δεν έδινε. Δεν έκανε, πάντως, κάποιο σοβαρό λάθος. Το ίδιο και οι βοηθοί του.

Το ταμείο του Gazzetta: Υποτίθεται ότι για την ΑΕΚ τα πλέι οφ είναι τελικοί και ειδικά το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν το πιο κρίσιμο. Στο γήπεδο, πάντως, είδαμε μια ομάδα κοιμισμένη, μια ομάδα χωρίς αρχή μέση και τέλος, μια ομάδα που δεν ήξερε πώς να επιτεθεί. Έτσι, μοιραία, με το «καλημέρα» σε αυτή τη διαδικασία οι κιτρινόμαυροι φλερτάρουν με ακόμη μία αποτυχία φέτος... Οσο για τον ΠΑΟΚ, στο πρώτο ημίχρονο πατούσε καλύτερα, στο δεύτερο έπεσε κι αυτός και το μόνο που κρατάει είναι ότι διατήρησε την ΑΕΚ στο -2. Με βάση τους αριθμούς, η ισοπαλία δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα για την ομάδα ου Σάντος, αν και θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη αν το πίστευε περισσότερο.

Οι συνθέσεις
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς) Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Λαγός, Αραούχο, Καφές, Γιάχιτς (88' Γκερέιρο), Λεονάρντο (54' Τζιμπούρ), Μαντούκα, Σκόκο. Μπλάνκο (66' Νέμεθ).

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σαβίνι, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς (88' Φιλομένο), Βιεϊρίνια (83' Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (75' Εντίνιο).

LIVE GAME

9' Σέντρα σουτ του Λίνο, η μπάλα φεύγει άουτ.

14' Εκτέλεση φαουλ του Λίνο, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

36' Φάουλ του Μαντούκα, άστοχη έξοδος του Χαλκιά, ο Μανωλάς σουτάρει με δύσκολες προϋποθέσεις και στέλνει την μπάλα άουτ.

39' Σουτ του Μουσλίμοβιτς από το ύψος της περιοχής, η μπάλα άουτ.

45' Σέντρα του Σορλέν, ο Μουσλίμοβιτς δεν καταφέρνει να έρθει σε επαφή με την μπάλα κι ενώ ήταν σε πολύ καλή θέση.

47' Σουτ του Σκόκο, αποκρούει ο Χαλκιάς και απομακρύνουν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ.

66' Φάουλ του Βιεϊρίνια, μπλόκαρε ο Σάχα.

69' Σουτ του Λαγού, η μπάλα κοντράρει, καταλήγει στον Μαντούκα κι αυτός πλασάρει αδύναμα...

87' Σέντρα από αριστερά, κεφαλιά του Μαντούκα από σχετικά καλή θέση αλλά η μπάλα ψηλά άουτ.

Μικρά-μικρά από το ΟΑΚΑ

* Τετ α τετ έχουν οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Ηλίας Ατματσίδης, πριν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατευθυνθεί προς την σουίτα από όπου θα παρακολουθήσει το ματς.

* Στις 16:31 έφυγαν για τα αποδυτήρια οι παίκτες των δύο ομάδων. Περισσότερος ο κόσμος στις εξέδρες σε σχέση με πριν, αλλά και πάλι λίγος...

* Η καθιερωμένη αναδρομή στο παρελθόν, με γκολ από παλαιότερες αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Αθήνα, μέσω σχετικού βίντεο από τα μάτριξ.

* Μισή ώρα πριν την έναρξη του ματς ο κόσμος στις εξέδρες είναι λίγος και η ατμόσφαιρα κρύα.

* Με τον Άκη Τάκη τα έλεγε, σε πολύ καλό κλίμα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, αρκετή ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

* Στις 16:07 βγήκε για προθέρμανση ο ΠΑΟΚ και υπήρξαν κάποιες αποδοκιμασίες από το πέταλο.

* Βασικός ο Μπλάνκο για την ΑΕΚ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε, τελικά, την ακόλουθη 11άδα για την Ένωση: Σάχα, Λαγός, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Γιάχιτς, Καφές, Λεονάρντο, Μαντούκα, Σκόκο, Μπλάνκο.

* Ο Φερνάντο Σάντος κατεβάζει τον ΠΑΟΚ με την εξής 11άδα: Χαλκιάς, Σαβίνι, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς.

* Ενα λεπτό μετά, στις 16:03, βγήκε για ζέσταμα και η ΑΕΚ και ακούστηκαν τα πρώτα χειροκροτήματα από όσους είναι στο ΟΑΚΑ.

* Στις 16:02 βγήκαν οι τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ και πέρασαν απαρατήρητοι κι αυτοί.

* Στις 15:58 βγήκαν για προθέρμανση οι Σάχα και Αραμπατζής, χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση από τους ελάχιστους στις εξέδρες.

* Απόλυτη ηρεμία επικρατεί στο ΟΑΚΑ λιγότερο από μία ώρα πριν την έναρξη του ματς. Σε δεκάδες μετριούνται τα άτομα στο πέταλο αλλά και στις υπόλοιπες θύρες.

* Χαλαροί ήταν οι παίκτες των δύο ομάδων κατά την καθιερωμένη βόλτα τους στον αγωνιστικό χώρο.

Καφές: «Δεν υστερούμε σε κάτι»

Ο Παντελής Καφές μίλησε στο match programme της ΠΑΕ ΑΕΚ για το ματς με τον ΠΑΟΚ, εκφράζοντας την πίστη του ότι όλα μπορούν να πάνε καλά στα πλέι οφ. Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του αρχηγού της Ένωσης

Για το κατά πόσο είναι εφικτή η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Είχαμε μια δύσκολη χρονιά με πολλά προβλήματα σε διαφορετικά επίπεδα. Αυτός είναι ο τελευταίος στόχος που μας έχει απομείνει. Νομίζω ότι οι πιθανότητες που έχουμε για να πάρουμε τη 2η θέση είναι αρκετές γιατί ακόμη και σε μια άσχημη χρονιά όπως η φετινή, στα περισσότερα ντέρμπι πήραμε καλά αποτελέσματα κι αυτό μας κάνει αισιόδοξους».

Για το που πιστεύει ότι θα κριθεί η πρώτη θέση στα πλέι οφ: «Το ότι ξεκινάμε με τρεις βαθμούς διαφορά από τον πρώτο είναι σίγουρα μειονέκτημα για εμάς. Η πρώτη αγωνιστική είναι πολύ σημαντική. Αν κερδίσουμε το πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ θα είναι πολύ σημαντικό γιατί σε μια τόσο σύντομη διαδικασία παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Επομένως αν ξεκινήσουμε με νίκη, αυτό θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια».

Για το αν το βλέπει ως μία ευκαιρία να αποδείξει η ΑΕΚ ότι άξιζε περισσότερα: «Απαντήσεις πρέπει να δίνεις καθημερινά στο ποδόσφαιρο. Εμείς το θέλουμε πολύ γιατί θα είναι μια σημαντική επιτυχία για εμάς σε αυτή τη σεζόν να καταφέρουμε να πάρουμε τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και θα προσπαθήσουμε για αυτό με όλες μας τις δυνάμεις».

Για το γεγονός ότι όποιος ξεκινάει πρώτος στα πλέι οφ δεν τα καταφέρνει: «Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο γιατί αυτός που είναι δεύτερος στην κανονική διάρκεια της σεζόν κι έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια στο πρωτάθλημα δεν έχει την καλύτερη ψυχολογία στα πλέι οφ. Επιπλέον έχει το άγχος να διατηρήσει τα κεκτημένα, δηλαδή τη 2η θέση. Επί της ουσίας οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν να χάσουν κάτι ιδιαίτερο».

Για το αν είναι πιο δύσκολο το έργο της ΑΕΚ επειδή κυνηγάει δύο ομάδες: «Οπως είπα νομίζω ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο η πρώτη αγωνιστική. Αν κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ αυτόματς θα ξεπεράσουμε μία από τις δύο ομάδες. Αυτό θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια».

Για το αν η ΑΕΚ υστερεί σε κάτι έναντι των άλλων τριών ομάδων: «Οχι δε θεωρώ ότι υστερούμε σε κάτι. Το δείξαμε και στα ντέρμπι ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε δύσκολες καταστάσεις. Νομίζω ότι όλες οι ομάδες είμαστε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Ετσι κι αλλιώς αυτή η διαδικασία είναι πολύ περίεργη, πολύ επίπονη. Βρισκόμαστε στο τέλος της χρονιάς, όλες οι ομάδες είναι καταπονημένες και δεν μπορούμε να μιλάμε για πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα πριν καν αρχίσει. Θεωρώ ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με την ψυχολογία».

Για το αν θα είναι αποτυχία για την ΑΕΚ αν δεν βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Οταν η ΑΕΚ διεκδικεί κάτι λιγότερο από την 1η θέση είναι σίγουρα αποτυχία. Ωστόσο δεν σκεφτόμαστε αυτό το ενδεχόμενο. Θέλουμε όλοι πάρα πλύ να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ τόσο για εμάς όσο και για τον κόσμο. Γιατί είναι κάτι που θα τον ζεστάνει και θα του δώσει ελπίδα».

Για το πώς φαντάζεται την επόμενη μέρα για την ΑΕΚ: «Είναι δύσκολο να μιλάμε από τώρα για την επόμενη μέρα γιατί πολλά θα εξαρτηθούν απ΄τη θέση που θα πάρουμε στα πλέι οφ. Αν βγούμε, τελικά, δεύτεροι, παίξουμε στα προκριματικά νομίζω ότι αλλάζουν πολλά πράγματα. Γιατί όπως είπα θα δώσει ελπίδα στον κόσμο αλλά και σε εμάς τους ίδιους».


www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου