Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Δεν έχει κούπα, μα έχει καρδιά!


Ο Άρης ξεπέρασε το... χτύπημα του τελικού, κέρδισε με 2-0 τον Ολυμπιακό με τα γκολ του Τζόνσον και μπήκε δυνατά στην διεκδίκηση της 2ης θέσης. Απέκρουσε πέναλτι του Κόκε ο Νικοπολίδης!

Πως ξεκίνησαν

Με πολλές απουσίες παρατάχθηκε σήμερα ο Άρης κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Έκτορ Κούπερ προσπάθησε να βρει την καλύτερη δυνατή 11αδα χωρίς να αλλάξει τις ισορροπίες. Με σχήμα 4-4-2, οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν με τους Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια δεξιά τον Νέτο και αριστερά τον Βανγκέλι. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Νασούτι και Ρονάλντο Γκιάρο. Στο χώρο του κέντρου και στον άξονα θα είναι οι Νάτσο Γκαρσία και ο Φερνάντεζ. Στα άκρα οι Αντού και Μεριέμ και στην επίθεση οι Κόκε και Τζόνσον

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» με 4-1-4-1παρέταξε κάτω από τα δοκάρια τον Νικοπολίδη και στην άμυνα τους Γκαλίτσιο, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ και Μπράβο. Στο κέντρο θα παίξουν οι Ντουντού, Μαρέσκα και ο Όσκαρ θα είναι σε ελεύθερο ρόλο. Στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Λεονάρντο, δεξιά ο Λούα Λούα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.

Τα λάθη κυριάρχησαν

Παιχνίδι μέτριο στο πρώτο μισάωρο του αγώνα με τις δύο ομάδες να συναγωνίζονται ποια θα κάνει τα περισσότερα λάθη. Ο Ολυμπιακός έδειχνε πιο φρέσκος από τον Άρη και με ευκολία κρατούσε την μπάλα στα πόδια του. Όμως ήταν ακίνδυνος επιθετικά , όπως ακριβώς και ο Άρης. Τα ίδια συμπτώματα παρουσίαζαν και οι Θεσσαλονικείς.

Το «ξύπνημα» το Αντού

Ο Κούπερ είδε πως δεν είχε από τον «φρέσκο» Αντού την ταχύτητα από την αριστερή πλευρά και φυσικά τις επελάσεις του. Ο Αργεντινός αποφάσισε στο να σηκώσει τον Ίαν Ντέιλ και να τον προετοιμάσει για την θέση του Αμερικανού. Ο Αντού βλέποντας πως θα αντικατασταθεί «ξύπνησε» και προσπάθησε να σπρώξει τον Άρη στην επίθεση. Κατάφερε δύο τρείς φορές με τις σέντρες του να δώσει ευκαιρίες στους επιθετικούς.

Το γκολ των Αμερικανών

Από τα πόδια του Αντού προήλθε το γκολ του Άρη στο 40ο λεπτό. Ο 20χρονος μέσοεπιθετικός έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά κάτω από την πίεση του Γκαλίτσιου. Η μπάλα έφτασε συστημένη στο κεφάλι του Τζόνσον και με ευκολία την έστειλε στα δίχτυα του Νικοπολίδη.

Η ευκαιρία του Μπράβο

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Σέντρα σουτ του Ραούλ Μπράβο από τα αριστερά, ο Σηφάκης ίσα- ίσα που ακουμπά την μπάλα και αυτή τραντάζει το αριστερό δοκάρι του Άρη.

Ντάρμπισαϊρ αντί Λεονάρντο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που άνοιξε των χορό των αλλαγών. Ο Μπάντοβιτς αντικατέστησε τον Λεονάρντο με τον Ντάρμπισαϊρ και τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν με δύο επιθετικούς τον Μήτρογλου και τον Άγγλο φορ.

‘Ζωντανός’ λόγω Νικοπολίδη

Ένα λάθος του Γκαλίτσιου λίγο έλειψε να δώσει στον Άρη από το 53ο λεπτό το προβάδισμα στο σκορ με δύο γκολ. Ο Λαρισσαίος αμυντικός ανέτρεψε τον Αντού με τον Δαλούκα να καταλογίζει πέναλτι. Ο Κόκε αναλαμβάνει να το εκτελέσει με τον Νικοπολίδη με χέρια και με πόδια να αποκρούει το πέναλτι

Ανέβηκε κατακόρυφα ο ΟΣΦΠ

Ο Ολυμπιακός για την συνέχεια εγκαταστάθηκε στην άμυνα του Άρη και με τρείς και τέσσερις επιθετικούς προσπάθησε να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης. Η απόδοση των ερυθρολεύκων ανέβηκε κατακόρυφα μετά το χαμένο πέναλτι του Κόκε και με σωστή κυκλοφορία έφτανε πολύ συχνά στα καρέ του Σηφάκη. Ο Άρης περιορίστηκε αμυντικά και με αντεπιθέσεις προσπάθησε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή.

Αμερικανική σφραγίδα!

Στο 93ο λεπτό ο Τζόνσον έμελλε να... κλειδώσει την νίκη για τον Άρη. Ο Αμερικανός έκλεψε την μπάλα μετά από λάθος γύρισμα του Μέλμπεργκ, πέρασε και τον Νικοπολίδη και σκόραρε κάνοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 2-0!

MAN OF THE MATCH: Ο Τζόνσον. Ο Αμερικανός φορ με τα δύο γκολ που έβαλε έδωσε την νίκη στην ομάδα του. Είχε γενικά πολύ καλή απόδοση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μαρέσκα ήταν ο πραγματικά αδύναμος κρίκος για τον Ολυμπιακό. Ο Ιταλός ότι κι αν επιχείρησε να φτιάξει από την τσαπατσουλιά του το κατέστρεφε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αντώνης Νικοπολίδης με την απόκρουση που έκανε στο 53ο λεπτό διατήρησε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ραούλ Μπράβο φέρει ευθύνη στο γκολ του Άρη. Ο Ισπανός ήταν απλός θεατής στο γκολ του Τζόνσον. Γκάφα έκανε και ο Μέλμπεργκ στο δεύτερο γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Γιώργος Δαλούκας απέδειξε γιατί είναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος διαιτητής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλες οι υποδείξεις του ήταν σωστές.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης κατέκτησε σήμερα δίκαια την νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Ήταν καλύτερος και πιο ουσιαστικός επιθετικά. Από την άλλη ο κόσμος του Άρη δεν απογοητεύτηκε από την μη κατάκτηση του Κυπέλλου το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Γέμισε το «Κλεάνθης Βικελίδης» στέλνοντας μήνυμα στους παίκτες και στο τεχνικό τιμ να συνεχίσουν την προσπάθεια.

LIVE GAME:

90+ ΓΚΟΟΛ!!! Το 2-0 από τον Τζόνσον. Ο Αμερικανός φορ μετά από λάθος γύρισμα του Μέλμπεργκ πήρε την μπάλα, πέρασε τον Νικοπολίδη και έβαλε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
55’ Ο Λούα Λούα πασάρει στον Μήτρογλου, εκείνος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής ακυρώνει σωστά το γκολ, αφού ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν καλύπτεται από κανέναν παίκτη του Άρη.
54’ Ο Κόκε δεν καταφέρνει να νικήσει τον Νικοπολίδη και το 1-0 παραμένει.
53’ Πέναλτι για τον Άρη ύστερα από ανατροπή του Γκαλίτσιου πάνω στον Αντού.
52’ Ο Ντάρμπισαϊρ ξεφεύγει από τον Ντάριο Φερνάντες και επιχειρεί ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να έχει πορεία προς τα δίχτυα. Ο Σηφάκης που παρακολουθούσε την φάση εκτινάχθηκε και με τις γροθιές και αφού η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο καταλήγει άουτ
42’ Ο Ραούλ Μπράβο από πλάγια αριστερά έβγαλε την σέντρα με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά προς την εστία του Άρη. Ο Σηφάκης βλέποντας πως η μπάλα θα τον κρεμάσει κάνει ένα βήμα πίσω και με υπερένταση την ακουμπάει και την στέλνει να χτυπήσει στην μέσα πλευρά του δοκαριού και
41’Κίτρινη κάρτα στον Κόκε για φάουλ πάνω στον Ντουντού
40’ ΓΚΟΛ!!! 1-0!! Ο Αντού κλεισμένος από τον Γκαλίτσιο από τα αριστερά έβγαλε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι σηκώθηκε ο Τζόνσον ανενόχλητος με τον Ραούλ Μπράβο απλά να τον παρακολουθεί και να πετυχαίνει το γκολ.
31΄Σουτ Νέτο από τον άξονα άουτ
29’ Ο Κόκε χωρίς οπτικό πεδίο προσπάθησε να πλασάρει άουτ
29’Κίτρινη κάρτα στον Μαρέσκα για φάουλ πάνω στον Φερνάντεζ
7’ Ο Μαρέσκα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σουτ μπλόκαρε ο Σηφάκης
4’ Σουτ του Μεριέμ χωρίς πρόβλημα ο Νικοπολίδης μπλόκαρε

Συνθέσεις ομάδων

Άρης: Σηφάκης , Νέτο, Ρονάλντο, Νάτσο Γκαρσία (83' Πρίττας), Φερνάντες, Κόκε, Αντού (89' Ντέιλι), Τζόνσον, Νασούτι, Μεριέμ (75’ Χαβίτο), Βανγκέλι.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα (83' Γ. Παπαδόπουλος), Λεονάρντο (46’ Ντάρμπισαϊρ), Όσκαρ, Λούα Λούα, Μήτρογλου.

Μικρά μικρά από το «Κλ. Βικελίδης»

18.30 Έχουμε τις συνθέσεις στα χέρια μας:

Άρης: Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία, Φερνάντεζ, Κόκε, Αντού, Τζόνσον, Νασούτι, Μεριέμ, Βανγκέλι.
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ρ. Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα, Λεονάρντο, Όσκαρ, Λούα, Μήτρογλου.

18.20 Βγαίνει για ζέσταμα όλη η ομάδα του Άρη και χειροκροτείται από τον κόσμο.

18.15 Ήρθε η ώρα για την υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού να μπει στο γήπεδο για προθέρμανση.

18.08 Ο Νικοπολίδης μπαίνει στο γήπεδο για να κάνει ζέσταμα.

18.02 Λιγοστός είναι ο κόσμος που βρίσκεται στο γήπεδο του Άρη.

17.58 Ο νέος χλοοτάπητας που έχει τοποθετηθεί έχει εντυπωσιάσει τους παρευρισκόμενους.

17.35 Ο κόσμος αποθεώνει τους ποδοσφαιριστές του Άρη κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

17.30 Μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Ολυμπιακού και αποδοκιμάζονται.

17.17 Αρκετοί είναι οι φίλαθλοι που βλέπουν τον αγώνα μπάσκετ του Άρη με το Μαρούσι στο Aris Sports Cafe.

17.15 Ο διαιτητής Δαλούκας εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο για μία πρώτη... βόλτα.


www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου