Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Οσο υπάρχει βία δεν υπάρχουν λεφτά...


Η Πολιτεία αναστέλλει άμεσα κάθε χρηματοδότηση προς την ΕΠΟ, τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΑΕ, μέχρι να εξαλειφθεί η βία από τα γήπεδα. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι ο ΟΠΑΠ δεν μπορεί να διαφημίζεται μέσω ενός βίαιου προϊόντος.

Παράλληλα, ο κ. Μπιτσαξής διευκρίνισε ότι από την αναστολή της χρηματοδότησης εξαιρείται η εθνική ομάδα.

Ολονύκτιες ήταν οι Κυβερνητικές διαπραγματεύσεις για το νέο αυτό μέτρο και το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, ο ΓΓΑ αφού ήρθε σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ανακοίνωσε πως μπαίνει τέλος στην επιχορήγηση των ομάδων όλων των επαγγελματικών κατηγοριών από τον ΟΠΑΠ.

"Δεν μπορεί η πολιτεία να χρηματοδοτεί σωματεία τα οποία παράγουν βία. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αναξιόπιστο γιατί βασιλεύει η βία", τόνισε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα διευκρίνησε: "Αν πειστούμε ότι όλα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση τότε η ροή των χρημάτων θα γίνει κανονικά" και συνέχισε αναφερόμενος στην μετακίνηση οπαδών: "Δεν έχουμε πρόβλημα με τις οργανωμένες μετακινήσεις αρκεί η ομάδες να έχουν την αντικειμενική ευθύνη σε περίπτωση επεισοδίων".

Από την πλευρά του ο Σοφοκλής Πιλάβιος, αποκπάλυψε ότι θα κάνει προσπάθεια για να αλλάξει το καταστατικό της ομοσπονδίας και πλέον να προβλέπονται αυστηρότερες, μία εκ των οποίων θα είναι ακόμα και το... κλείσιμο μίας ΠΑΕ σε περίπτωση που επαναλαμβάνουν επεισόδια οι οπαδοί της.

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου