Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Λίνο: "Πρόκειται για ομαδική δουλειά"


"Όταν μπήκε το γκολ, ήθελα να το μοιραστώ με όλη την ομάδα και φυσικά με τον προπονητή, για αυτό έκανα νεύμα στον πάγκο, γιατί ήταν ένα τέρμα που ανήκει σε όλους μας. Όλοι μαζί δουλεύουμε στις προπονήσεις και όλοι μαζί καταφέρνουμε να κερδίζουμε", δηλώνει ο Λίνο για την επιτυχία του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη.

Ο ΠΑΟΚ διατηρείται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μόλις δύο βαθμούς από την κορυφή, δείχνοντας ότι έχει αξιώσεις για τίτλο. Όταν ρωτήθηκε ο Βραζιλιάνος σχετικά απάντησε: "Στόχος μας δεν είναι το πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι η νίκη σε όλα τα ματς μέχρι το τέλος της σεζόν", δίνοντας έτσι το στίγμα ότι πρέπει όλοι στην ομάδα να κρατούν "χαμηλά την μπάλα" και να συγκεντρώνονται στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

"Δεν γνώριζα ότι υπάρχει απαγόρευση μετακινήσεων. Όταν μπήκα στο γήπεδο, περίμενα να δω μια μικρή Τούμπα, όπως είχα δει και στην Καβάλα. Όταν είδα τον κόσμο μας εξεπλάγην, περίμενα πολλούς περισσότερους. Μου είπαν ότι απαγορευόταν να έρθουν. Μπράβο στον κόσμο μας, που έκαναν τα πάντα για να μας δουν και να μας στηρίξουν", σχολίασε για την απαγόρευση των μετακινήσεων και τη βοήθεια του κόσμου.

Την Πέμπτη θα επιστρέψουν
Με απουσίες ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ εν όψει του αγώνα με τον Πανθρακικό. Συγκεκριμένα απουσίασαν οι διεθνείς Χαλκιάς, Μαλεζάς (Ανδρών), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου (Ελπίδων), Μουσλίμοβιτς (Βοσνίας/Ερζεγοβίνης), Μουν (Ν. Αφρικής) και Βιεϊρίνια (U23 Πορτογαλίας), καθώς έχουν υποχρεώσεις με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους. Οσον αφορά το πρόγραμμα, περιελάμβανε χαλάρωμα για όσους αγωνίστηκαν στον σαββατιάτικο αγώνα με την Ξάνθη και ασκήσεις ατομικής βελτίωσης και τακτικής για τους υπόλοιπους. Μίρκο Σαβίνι και Λούσι Φιλομένο, ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και πρόγραμμα θεραπείας.


Αιμοδοσία από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία πριν από τον αγώνα με τον Πανθρακικό και η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το Σάββατο 6 Μαρτίου, πριν τον εντός έδρας αγώνα με τον Πανθρακικό, διοργανώνει για άλλη μια φορά εθελοντική αιμοδοσία, από τις 11.00π.μ. έως τις 16.00μ.μ στο γήπεδο της Τούμπας, με σκοπό την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που δημιουργήθηκε την περσινή χρονιά. Σημειωτέον είναι ότι για την αγωνιστική περίοδο 2008-2009, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βοήθησε περισσότερους από 50 συνανθρώπους μας, στέλνοντας φιάλες αίμα όπου η ανάγκη το απαιτούσε. Εξάλλου, η αιμοδοσία είναι μια πράξη υπευθυνότητας, προσφοράς, γενναιοδωρίας, αλληλεγγύης, ένα δώρο ζωής προς αυτόν που το έχει ανάγκη. Είναι πάνω απ` όλα τρόπος και στάση ζωής.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πιστή στο πρόγραμμα ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και υπέρμαχος του κοινωνικού εθελοντισμού, αναδεικνύει την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Είναι δεδομένο ότι οι ποσότητες αίματος που χρειάζεται η χώρα μας ξεπερνούν τις 620.000 μονάδες. Το 54% προέρχεται από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του αρρώστου, το 37% από εθελοντές αιμοδότες και το υπόλοιπο από άλλες πηγές (Ένοπλες Δυνάμεις, Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό). Από το εθελοντικό προσφερόμενο αίμα, περίπου 220.000 μονάδες, το 95% προσφέρεται από τους Συλλόγους και τις Ομάδες των Εθελοντών Αιμοδοτών και μόνο το 5% είναι από μεμονωμένους εθελοντές αιμοδότες.
Εν κατακλείδι, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καλεί τους φίλους της ομάδας να στηρίξουν έμπρακτα τον θεσμό της αιμοδοσίας, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες. Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε συνεργασία με την μονάδα αιμοληψίας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.

Οι παρακάτω όροι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της τράπεζας αίματος:
Το σύνολο των φιαλών ανήκει στο Σύλλογο Αιμοδοσίας της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. και η διαχείρισή του θα γίνει από αυτόν. Ο αιμοδότης που χρειάζεται αίμα απευθύνεται στην επιτροπή, η οποία του δίνει ένα έγγραφο για να το προσκομίσει στο νοσοκομείο. Σκοπός είναι η κάλυψη των αναγκών λόγω ασθένειας ή ατυχήματος σε αίμα και παράγωγα αυτού των εθελοντών αιμοδοτών της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. και των μελών των οικογενειών τους.

Σε περίπτωση που ο αιμοδότης θέλει να προσφέρει φιάλες αίμα σε πρόσωπο που δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία δικαιούται να πάρει τον αριθμό των φιαλών που έχει προσφέρει έως τότε, αφαιρεμένου του ποσοστού που έχει χρησιμοποιηθεί από το Σύλλογο Αιμοδοσίας της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. μέχρι τότε.

Ως πάγιος αριθμός φιαλών για λόγους ασφαλείας ορίζονται οι 15 φιάλες. Δηλαδή, ο Σύλλογος μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύνολο των φιαλών που έχει συγκεντρωθεί, όμως το υπόλοιπο δε θα κατεβαίνει κάτω από αυτόν τον αριθμό για περιπτώσεις τρίτων.

Ειδικές καταστάσεις θα αξιολογούνται ανά περίπτωση. Για τυχόν απορίες, διευκρινίσεις ή προτάσεις σχετικά με τη λειτουργία της Τράπεζας Αίματος παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (τηλ: 2310 954050-52)»



Αλαβάντας: "Η καλύτερη άμυνα όλων των εποχών"

Η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν αντικείμενο συζήτησης με έναν αμυντικό που έγραψε ιστορία αρκετών χρόνων στην Τούμπα. Ο λόγος για τον Νίκο Αλαβάντα που είπε αρχικά στάθηκε στη συμμετοχή του κόσμου: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι κοντά στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι στα εναπομείναντα παιχνίδια η Τούμπα θα είναι γεμάτη. Αυτό που συμβαίνει φέτος, δεν έχει ξανασυμβεί. Νομίζω ότι έφτασε η στιγμή να πάρει τον τίτλο που έχει πολλά χρόνια να κατακτήσει. Τα τελευταία δύο χρόνια στην Αλεξανδρούπολη όπου μένω οι φίλοι του ΠΑΟΚ υπερτερούν σε σχέση με τους άλλους. Έπαιξε ρόλο η διοίκηση Ζαγοράκη διότι ο κόσμος εκτίμησε τη δουλειά που έγινε και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για συμπαράσταση στην προσπάθεια αυτή».

Για την εξαιρετική άμυνα του ΠΑΟΚ : «Ξέρουμε όλοι τον Σάντος και τη δουλειά του και το ευχάριστο φέτος σε σχέση με πέρσι είναι ότι η ομάδα έχει πολύ καλή άμυνα αλλά δημιουργεί και φάσεις και σημειώνει γκολ. Οι παίκτες της άμυνας έχουν δέσει μεταξύ τους, έμπειροι, υπάρχει βοήθεια από τους κεντρικούς και πιστεύω ότι είναι η καλύτερη άμυνα όλων των εποχών. Το μοναδικό που μπορεί να υστερεί είναι στην ταχύτητα. Το δίδυμο Βιτόλο-Γκαρσία είναι εξαιρετικό και βοηθάει πάρα πολύ».
Για τη διαιτησία : «Την επόμενη χρονιά που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, σε μια αντίδραση μου για οφσάιντ, ο διαιτητής μου είχε πει να μην διαμαρτύρομαι αφού είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και όταν του είπα : «ξανά τώρα θα το κατακτήσουμε σε δέκα χρόνια δηλαδή» και μου απάντησε : «πώς το κατάλαβες;»
Από τότε πέρασαν 25 χρόνια. Καταλαβαίνετε λοιπόν με τι όρους ξεκινάει ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα».

Για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό: «Θέλει προσοχή το παιχνίδι. Πρέπει να παίξουν οι παίκτες με σοβαρότητα και πειθαρχία για να μην έχουμε κανένα πρόβλημα» δήλωσε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου.
www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου