Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Βρίσκουν την χρυσή τομή για τον Βοτανικό


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη με τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού, αναφορικά με τη νέα πρόταση για την ανέγερση του γηπέδου των πρασίνων, στον Βοτανικό. Το αποτέλεσμά της ευνοεί το τριφύλλι, καθώς αποφασίστηκε η άμεση κατάθεση νέας πρότασης υπό μορφή κατ` επείγοντος νομοσχεδίου στην Βουλή και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να ψηφιστεί. Βασικές αλλαγές η κατάργηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ και του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κίτσιος, τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο Αρης Βωβός και φυσικά η Υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπιλή. Από τα πρώτα συμπεράσματα που αποκόμισαν οι παρευρισκόμενοι, το πιθανότερο είναι ότι οι συμβαλλόμενες πλευρές προχωρούν σε μια νέα πρόταση που δεν προβλέπει την ύπαρξη κλειστού γηπέδου μπάσκετ και Δημαρχιακού Μεγάρου.

Αποτέλεσμα του παραπάνω είναι η εξοικονόμηση χώρων πρασίνου, καθώς και μείωση του συντελεστή δόμησης του εμπορικού κέντρου από 1,6 σε 1,2. Παράλληλα, προβλέπεται αύξηση των χώρων προς χρήση από τον Ερασιτέχνη σε ποσοστό που φτάνει στο 50%, συγκριτικά με την προηγούμενη πρόταση, αλλά μείωση στις θέσεις πάρκινγκ. Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός ζητάει 3000 θέσεις με τον Αρη Βωβό να εγγυάται μόνο για τις 500 από αυτές.

"Να δώσουμε λύση στο αδιέξοδο"
Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπιλή, στις δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης, ξεκαθάρισε ότι μέλημα όλων είναι μια κοινή λύση, με απώτερο σκοπό την ανέγερση του γηπέδου. Αναλυτικά οι δηλώσεις της Υπουργού: "Θέλουμε να δώσουμε λύση σε ένα αδιέξοδο, το οποίο διαμορφώθηκε με τη προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση και την απόφαση του ΣτΕ για την παύση των έργων στην περιοχή του Βοτανικού. Ο στόχος της ανάπλασης ήταν διττός. Καταρχήν να υλοποιηθεί το όραμα της Διπλής Ανάπλασης και να αποδοθεί η Λεωφόρος Αλεξάνδρας στους κατοίκους της Αθήνας.

Δεύτερον και σε ανάλογη προτεραιότητα, να γίνει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Γιατί αθλητισμός και περιβάλλον είναι δύο έννοιες συνυφασμένες μεταξύ τους. Η νέα ρύθμιση που παρουσιάσαμε και η οποία θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή έχει τέσσερις παραμέτρους. Η πρώτη είναι ότι μειώνεται η συνολική δόμηση κατά 66.000 περίπου τετραγωνικά μέτρα, αυξάνεται το πράσινο κατά 30.000 περίπου τετραγωνικά μέτρα.

Η δομημένη έκταση είναι μικρότερη σε σύγκριση με την παλαιότερη της περιοχής, η οποία περιλάμβανε και την βιομηχανία της ΕΤΜΑ. Τέταρτο και τελευταίο, μόλις αρχίσουν τα έργα κατασκευής του νέου γηπέδου, θα αρχίσουν ταυτόχρονα τα έργα κατεδάφισης του γηπέδου της Λεωφόρου, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι η Διπλή Ανάπλαση θα γίνει.

Θέλω να πω επίσης ότι επισπεύδων φορέας του έργου παραμένει ο Δήμος Αθηναίων και θέλω επίσης να τονίσω ότι καταλύτης για τη νομοθετική ρύθμιση που παρουσιάζουμε είναι ο Δήμος της Αθήνας, αφού είναι αυτός που κατά κύριο λόγο υποχώρησε από τον αρχικό του σχεδιασμό. Το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης δεν θα γίνει με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου, αντίθετα θα φέρει νέες θέσεις εργασίας, διασφαλίζοντας κυρίως το αστικό περιβάλλον στην ήδη επιβαρυμένη πόλη των Αθηνών".

Κακλαμάνης: Απαντήσαμε στις Κασσάνδρες
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, τόνισε: "Ο Δήμος απάντησε στις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι είμαστε εμπόδιο για το έργο. Γιατί ήμαστε εμείς που συνεισφέρουμε το περισσότερο χώρο πράσινου αφού δεν θα γίνει το Δημαρχιακό μέγαρο".

www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου