Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ρεχάγκελ: «Ευκαιρία για δοκιμές»


Ως μια καλή ευκαιρία για δοκιμές αντιμετωπίζει το αυριανό φιλικό με την Σενεγάλη ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας, Ότο Ρεχάγκελ λέγοντας πως θέλει να δει ορισμένα πράγματα ενόψει Μουντιάλ!

Ο Γερμανός εκλέκτορας, Ότο Ρεχάγκελ θα έχει την δυνατότητα να τεστάρει πρόσωπα και σχήματα στο φιλικό με την Σενεγάλη στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου. Ο αγώνας αυτός εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εθνικής μας για τα τελικά του Μουντιάλ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι στα «λιοντάρια της Τεράνγκα», καθώς στο πλαίσιο του 2ου ομίλου του Μουντιάλ θα αντιμετωπίσει μια άλλη ομάδα από την Αφρική, τη Νιγηρία. Σε σημερινή του δήλωση ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Από αύριο αρχίζουμε την προετοιμασία μας για το Μουντιάλ. Οι επόμενοι τρεις αντίπαλοί μας είναι στο ίδιο στιλ με τους αντιπάλους μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλουμε να δοκιμάσουμε ορισμένα πράγματα.

Αύριο ο Καπετάνος θα ξεκινήσει βασικός. Η Σενεγάλη είναι μια καλή ομάδα, με πολλούς παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται σε ευρωπαϊκούς συλλόγους. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ελπίζω ότι θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας. Θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα, αλλά και το αποτέλεσμα μετράει».

Ερωτηθείς για την αρχική σύνθεση της Εθνικής στο αυριανό παιχνίδι, ο Ρεχάγκελ τόνισε πως «ήθελα να ξεκινήσει ο Σηφάκης βασικός, αλλά είναι τραυματίας και δεν θα παίξει. Αύριο θα ξεκινήσουν οι Κυργιάκος, Μόρας, Χαριστέας, Καπετάνος, Σαμαράς, Κατσουράνης και Καραγκούνης».

Τι είπαν οι παίκτες

Μετά την προπόνηση οι διεθνείς μας έκαναν δηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα:

Άγγελος Χαριστέας: «Είναι πολύ ωραία που μετά από καιρό θα παίξουμε μακριά από την Αθήνα. Ελπίζουμε αύριο να μας συμπαρασταθούν οι φίλαθλοι. Περιμένουμε τον κόσμο και πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι. Η Σενεγάλη είναι πολύ δυνατός αντίπαλος. Αν δείτε το ρόστερ της, θα διαπιστώσετε ότι έχει παίκτες μεγάλης κλάσης».

Κώστας Κατσουράνης: «Ο αγωνιστικός χώρος είναι έτσι κι έτσι, αλλά είναι ένα φιλικό που πρέπει να γίνει. Θα είναι ένα καλό τεστ για να δούμε πού βρισκόμαστε, γιατί σιγά-σιγά πλησιάζει το Μουντιάλ κι εμείς πρέπει να αρχίσουμε να βρισκόμαστε στο γήπεδο. Η Σενεγάλη είναι μια ομάδα που μοιάζει στη Νιγηρία».

Γιώργος Σαμαράς: «Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή. Ελπίζω αύριο να γεμίσει το γήπεδο και να μας υποστηρίξει ο κόσμος. Ο ανταγωνισμός στην εθνική είναι καλός, γιατί αυξάνει η ποιότητα. Εμείς οι παλιότεροι θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα νέα παιδιά στο κλίμα, είναι παίκτες με ποιότητα. Το μόνο που θέλω είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι ρεαλιστικός στόχος. Αν μείνουμε αήττητοι στα πρώτα δύο ματς, πιστεύω ότι θα προκριθούμε».

Μιχάλης Σηφάκης:
«Από τη μια με χαροποιεί η δήλωση του κ. Ρεχάγκελ (σ.σ. ότι θα έπαιζε βασικός, αν δεν ήταν τραυματίας), από την άλλη στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να παίξω. Εύχομαι να έχω άλλη μια ευκαιρία στο Μουντιάλ. Υπάρχουν πολλά παιδιά για την εθνική ομάδα, υπάρχει πολλή όρεξη, υγιής ανταγωνισμός και αυτό είναι καλό για όλους. Νομίζω ότι αύριο θα γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Η προπόνηση

Δίχως προβλήματα ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση της Εθνικής ενόψει του αυριανού φιλικού με τη Σενεγάλη. Οι διεθνείς γυμνάστηκαν μέσα σε πολύ καλό κλίμα, αφού τα περίπου 400 άτομα που βρέθηκαν στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού σταδίου φώναξαν υπέρ των διεθνών μας, ενώ μετά το τέλος του προγράμματος οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ υπέγραψαν πολλά αυτόγραφα.

Όλοι οι παίκτες βρίσκονται στην διάθεση του Γερμανού ομοσπονδιακού εκτός του τραυματία Σηφάκη. Ο προπονητής της Εθνικής προσανατολίζεται αύριο να παρατάξει τους διεθνείς σε διάταξη 4-3-3, ενώ την πιθανή ενδεκάδα συνθέτουν οι Χαλκιάς, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Μόρας, Χαριστέας, Καπετάνος, Σαμαράς, Κατσουράνης, Καραγκούνης και Τζιόλης.
www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου