Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Άρης στον τελικό


Μετά από ένα παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό ο Άρης απέσπασε την ισοπαλία από τον ΑΟΚ Καβάλας και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 96α του γενέθλια περνώντας στον τελικό του κυπέλου Ελλάδας.Οι σκόρερς του αγώνα ήταν από την μεριά του Άρη ο Κόκε και από την μεριά της Καβάλας ο Ντιέ.Ένταση πριν τον αγώνα.

Ένταση και στον αγωνιστικό χώρο

Όταν για δύο με τρεις ώρες οι οπαδοί των δύο (και όχι μόνο όπως μαρτυρούν κάτοικοι της πόλης) ομάδων, μάχονταν εκτός, αλλά και εντός γηπέδου, ήταν λογικό αυτή η ένταση να μεταφερθεί και στον αγωνιστικό χώρο. Μια ένταση που ευτυχώς δεν είχε σχέση με τα όσα προηγήθηκαν, αλλά από το πρώτο λεπτό οι δυνατές μονομαχίες των παικτών των δύο ομάδων ήταν συνεχείς. Το θετικό βέβαια είναι πως κανένας παίκτης δεν παρεκτράπηκε και δεν έδωσε το δικαίωμα στην εξέδρα που... έβραζε να κάνει το παραμικρό.

Τον έλεγχο οι γηπεδούχοι, με αντεπιθέσεις οι φιλοξενούμενοι

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, το πρώτο ημίχρονο δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν και ότι καλύτερο από πλευράς ποιότητας. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν στις αντεπιθέσεις να φτάσουν κοντά στο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, όπως και οι παίκτες της Καβάλας.

Δεν έδωσε το πέναλτι

Το παιχνίδι είχε φτάσει στο 28' χωρίς να υπάρξει κάποια μεγάλη φάση μπροστά στις εστίες των ομάδων. Στο σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν και δικαίως όπως φάνηκε, για μη καταλογίσει πέναλτι. Συγκεκριμένα εντελώς αψυχολόγητα ο Ναφτί ανέτρεψε στην περιοχή τον Γιάννου με τον Δαλούκα να μην καταλογίζει την παράβαση.


Πίεση της Καβάλας

Από το σημείο εκείνο η Καβάλα ανέβασε και άλλο την απόδοσή της και συνέχιζε να πιέζει τον Άρη και δύο φορές με τον Ορούμα έφτασε κοντά στο γκολ στο 33' και 36', χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς την πρώτη φορά το σουτ του αμυντικού μέσου έφυγε έξω, ενώ στην δεύτερη την σέντρα του παίκτη της Καβάλας έδιωξε ο Σηφάκης.


Του έφτανε μία μόλις φορά

Δεν ξέρουμε αν επιβεβαιώθηκε ο περίφημος άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, που θέλει τις ομάδες που χάνουν ευκαιρίες να δέχονται γκολ ή στο ότι ο πιο ικανός έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, το σίγουρο είναι πάντως πως ο Άρης στην μία και μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε σε όλο το πρώτο ημίχρονο κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα στο 44' ο Κάμπορα βρήκε τον Κόκε, ο οποίος έφυγε μόνος απέναντι από τον Ιτάνζ, ο Γάλλος τον έκοψε, όμως η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Ισπανού και κατέληξε στα δίχτυα της Καβάλας, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους «κίτρινους».


Πιο γρήγορο το ξεκίνημα της επανάληψης

Στο δεύτερο μέρος το ξεκίνημα ήταν καλύτερο από ότι στο πρώτο, καθώς τόσο η Καβάλα, όσο και ο Άρης βγήκαν μπροστά θέλοντας είτε να ισοφαρίσει, είτε να κάνει το 0-2 και να τελειώσει το παιχνίδι αντίστοιχα. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία όταν στο 51' ο Κόκε δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα από καλή θέση σε σέντρα του Κάλβο. Τρία λεπτά αργότερα ο Ονουάτσι έκλεψε την μπάλα από τον Νέτο, όμως προτίμησε να κάνει σουτ στέλνοντας την μπάλα έξω και όχι να πασάρει σε συμπαίκτη του.

ΓΚΟΛΑΡΑΑΑΑΑ και 1-1

Όσο περνούσαν ταα λεπτά και ο ρυθμός συνέχιζε να είναι γρήγορος, τόσο πιο κοντά ερχόταν και το δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση. Απλά λίγοι θα περίμεναν να μπει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Δράστης ο Ντιέ που στο 57' μετά από κοντινή πάσα του Παβίσεβιτς με έναν πραγματικό κεραυνό έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Σηφάκη και μετά στα δίχτυα του, κάνοντας το 1-1 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον ημιτελικό.

Φουλ επίθεση και όλα για όλα

Μετά την ισοφάριση οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν κυνηγώντας την απόλυτη ανατροπή. Στο 70' μάλιστα έφτασαν μια ανάσα από το 2-1, αλλά την κεφαλιά του Ρινκόν έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Αράνο. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Ρινκόν δεν κατάφερε με σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μοναδικές ευκαιρίες να το τελειώσει

Όσο η Καβάλα συνέχιζε να πιέζει, τόσο ο Άρης προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να κάνει το 1-2 και να τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι. Μέσα σε δύο λεπτά μάλιστα έχασε τρεις μοναδφικές ευκαιρίες για να τα καταφέρει. Αρχικά στο 86' ο Κόκε έφυγε μόνος του, αλλά αντί να σουτάρει πάσαρε στον Τζόνσον, ο οποίος νικήθηκε από τον Ιτάνζ. Δύο λεπτά αργότερα ο Κόκε βρέθηκε απέναντι από τον Γάλλο τερματοφύλακα, με το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι. Ο Τζόνσον πήρε την μπάλα αλλά ο Ιτάνζ έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα.

MAN OF THE MATCH:
Ο αρχηγός δήλωσε παρών και στο δεύτερο ημιτελικό. Μετά το πρώτο ματς στην Θεσσαλονίκη, ο Κόκε έδρασε και στην Καβάλα, καταφέρνοντας να πετύχει ένα ακόμα γκολ δίνοντας την πρόκριση στους «κίτρινους».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ:
Ο Ντιέ συνέχισε τις πολύ καλές του εμφανίσεις, πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ, στάθηκε στο ύψοςε του, αλλά αυτό δεν έφτανε για να πάρει την πρόκριση η Καβάλα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αστυνομία και οι ανεγκέφαλοι που τα έκαναν για ακόμα μία φορά γης μαδιάμ ήταν ο αδύναμος κρίκος, όχι μόνο του σημερινού αγώνα, αλλά και συνολικά του αθλητισμού. Επιτέλους ας κάνει κάποιος κάτι πριν θρηνήσουμε θύματα.

Η ΓΚΑΦΑ: Είναι αλήθεια πως ο Ντε Μος είναι λίγο περίεργος όσον αφορά τις αλλαγές που κάνει, αλλά αυτή της αντικατάστασης του Ορούμε, που στο πρώτο μέρος ήταν ότι καλύτερο για την Καβάλα, μόνο ως γκάφα μπορεί να πιαστεί.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ακόμα και να πούμε πως ο Δαλούκας ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα καλός και μόνο που δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Γιάννου από τον Ναφτί, φτάνει για να τον κάνει κακό. Ένα πέναλτι που θα το έδινε ο καθένας, ο Δαλούκας δεν το σφύριξε και μάλιστα με το ματς να είναι στο 0-0.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε ένα παιχνίδι που πραγματικά μύριζε μπαρούτι, ειδικά με τα όσα έγιναν πριν το ματς σε πόλη της Καβάλας και το γήπεδο, ο Άρης κατάφερε να εκμεταλλευτεί το 3-1 της Θεσσαλονίκης και με το 1-1 στην Καβάλα να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου. Έναν θεσμό που από την αρχή οι «κίτρινοι» το είχαν ως νούμερο ένα. Πλέον θα περιμένουν να δουν τον αντίπαλό τους και θα ετοιμαστούν να κάνουν αυτό που ζητούν συνεχώς οι φίλοι του, να πάνε δηλαδή του Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό.


Καβάλα (Ααντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Μουρ (45' Πετκάκης), Ντουγκλάο, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Θεοδωρέλλης, Γιάννου (66' Ντομπρασίνοβιτς), Ντιέ, Ορούμα (45' Ιωάννου), Ρινκόν, Ονουάτσι,

Aρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Νασούτι, Γκιάρο, Ναφτί, Πρίττας, Κάλβο, Μεριέμ (57' Χαβίτο), Κόκε (90' Νάτσο Γκαρσία), Κάμπορα (84' Τζόνσον)


Ένταση στην Καβάλα

Οπαδοί είχαν στήσει ενέδρα σε όσους φίλους του Αρη έμπαιναν στην πόλη και προχώρησαν σε επιθέσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές το αυτοκίνητο του Προέδρου του Αρη Θανάση Αθανασιάδη, καθώς αναγνωρίστηκε από τους νεαρούς!

Η ένταση συνεχίστηκε και στο γήπεδο, όταν η αστυνομία απώθησε με δακρυγόνα τους οπαδούς του Αρη που πήγαν να μπουν στο γήπεδο, καθώς είχαν εισιτήρια παρά την απαγόρευση των μετακινήσεων. Αντικείμενα και πέτρες δέχτηκε από φίλους της Καβάλας και το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή του Αρη στο γήπεδο, ενώ μάχες σώμα με σώμα γίνονται εντός του γηπέδου, με οπαδούς που προέρχονται από τις εξέδρες όπου κάθονται οι υποστηρικτές της τοπικής ομάδας, να επιτίθενται σε όσους έχουν κίτρινα διακριτικά...

Οι μεν κατηγορούνε τους δε και στη μέση ο ΠΑΟΚ!


Οπαδοί του ΠΑΟΚ κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις καταγγέλουν οι άνθρωποι του Αρη, τονίζοντας ότι είναι αντίποινα για την ήττα στον αγώνα πρωταθλήματος στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Παράλληλα κατηγορούν και την αστυνομία για ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας! Και η Καβάλα, όμως, κατηγορεί τον Αρη γιατί έφερε οπαδούς στην πόλη, παρότι ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης μετακινήσεων. Τόνιζαν μάλιστα ότι κάποιοι φίλοι των «κιτρίνων» είχαν τυπώσει προσκλητήρια... ανύπαρκτου γάμου, για να περάσουν από τους αστυνομικούς ελέγχους και να φτάσουν στην πόλη!

Tελικά με την επέμβαση της αστυνομίας η τάξη αποκαταστάθηκε και ο αγώνας άρχισε κανονικά...

46footballnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου