Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε


Μία πολύ μεγάλη προσπάθεια έκανε ο Ολυμπιακός σταο Μπορντό απέναντι στην πρωταθλήτρια Γαλλίας,αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους 8' του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του.Οι ερυθρόλευκοι που είχαν χάσει στο στάδιο Καρα'ι'σκάκι στο πρώτο ματς έπαιξαν χωρίς να έχουν τίποτα να χάσουν στο Μπορντό και τελικά παραλίγο να πάρουν την πρόκριση.Στο πρώτο ημίχρονο η Μπορντό άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς με ένα καταπληκτικό χτύπημα φάουλ του Γκιουρκούφ στο 5'.Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ της γαλλικής ομάδας κέρδισε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και τελείωσε το ημίχρονο στο 1-0.Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν με το καταπληκτικό γκολ του Μίτρογλου στο 58',αφού 3 λεπτά πιο νωρίς είχε δεχτεί κόκκινη κάρτα ο Ματ Ντάρμπισιρ.Από 'κει και πέρα οι παίχτες του Ολυμπιακού πίεσαν και έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 73' με τον μαχητικό χθες Ραούλ Μπράβο.Το ματς συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό να πιέζει αλλά μετά από μία αντεπίθεση της Μπορντό και σέντρα του Τρεμουλίνας(τραγικό λάθος του Νικοπολίδη)ο Σαμάκ με κεφαλιά έβαλε τέλος στις ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση στους 8' του Champions League.

Δηλώσεις μετά των αγώνα:

Melberg:Ελπίζω να μπορέσουμε και τη νέα σεζόν να αγωνιστούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν μεγάλη εμπειρία και πλέον κοιτάζουμε μπροστά. Πρέπει να πάρουμε κουράγιο από τις εμφανίσεις μας στο Στάμπιονς Λικ. Μπορούμε να κρατήσουμε πολλά θετικά στοιχεία από αυτή τη σεζόν, όπου τα πήγαμε πολύ καλά", είπε ο 32χρονος Σουηδός, ο οποίος σχολίασε και τα παιχνίδια με τους Γάλλους. "Είμαστε απογοητευμένοι καθώς θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι περισσότερο και στα δύο παιχνίδια, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν νικήτρια οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες. Οι λεπτομέρειες μέτρησαν και στα δύο παιχνίδια και δεν έχουμε καμία δικαιολογία".

Ντάρμπισιρ:"Μαθαίνεις πολλά αγωνιζόμενος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η συμμετοχή μου σε αυτή τη διοργάνωση ήταν πολύ θετική εμπειρία. Στον αγώνα με την Μπορντό αποβλήθηκα και αυτό θα πρέπει να μου γίνει μάθημα", είπε ο Αγγλος επιθετικός και συμπλήρωσε, "θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να μπορέσουμε να βρεθούμε και πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν. Εχουμε το χαρακτήρα ως ομάδα για να αντεπιτεθούμε".

Σάββας Θεωδορίδης:"Για το χθεσινό παιχνίδι και την φετινή πορεία του Ολυμπιακού:
"Έφυγε τόσο αξιοπρεπώς που το εύχομαι σε όλες τις ομάδες. Κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα. Αυτοκτόνησε ο Ολυμπιακός φέτος. Είχε διακυμάνσεις και τρομερές ατυχίες γιατί του χτύπησαν οι καλύτεροι παίκτες. Σκεφτείτε ότι οι καλύτεροι που ήρθαν τα τελευταία χρόνια ήταν ο Γκαλέτι, Ντιόγκο και Ντουντού και δεν έπαιξε κανένας φέτος και στοίχισαν και μια περιουσία. Έγιναν και πολλά σφάλματα. Εγώ δεν τα μασάω τα λόγια μου. Είχε τρομακτικές ατυχίες ο Ολυμπιακός. Έτσι όπως άρχισε το πρωτάθλημα φέτος, θα ήταν το πιο εύκολο που θα μπορούσε να πάρει ο Ολυμπιακός γιατί άμα κερδίζεις στους πρώτους πέντε αγώνες εκτός έδρας την Λάρισα την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ έχεις πάρει το μισό πρωτάθλημα. Εγώ το είχα για σίγουρο αλλά δυστυχώς στη συνέχεια έφυγα λόγω του Ζίκο και ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν το πήρε".

Για το πρωτάθλημα και τα πλεϊ οφς:
"Ο Ολυμπιακός θα έχει πολύ δύσκολο πρόβλημα. Πρέπει οπωσδήποτε να βγει πρώτος στα πλέι-οφ για να συμμετάσχει στην Ευρώπη του χρόνου, αν και ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα αν δεν το πάρει και μαθηματικά μια ομάδα το πρωτάθλημα. Πρέπει να ενισχυθεί εκεί που πρέπει. Μπορεί να τα ανατρέψει όλα γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Μετά το άσχημο αποτέλεσμα της Κυριακής, χτες έκανε μεγάλη εμφάνιση. Θέλει πολύ δουλειά και μεγάλη σοβαρότητα για να βγούμε πρώτοι στα πλέι-οφ. Πρέπει να προσγειωθούμε".

Για το που κρίθηκε η πρόκριση:
"Η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ χάθηκε από άλλους παράγοντες. Το γκολ που έβαλε ο Μαρέσκα που δεν μέτρησε το είδε όλος ο κόσμος, όχι μόνο εγώ. Και χθες το ίδιο. Και είδατε πως φάγαμε το γκολ στο πρώτο παιχνίδι. Η Μπορντό υπερεκτιμήθηκε από τον Ολυμπιακό, αν και οι Γάλλοι παίζουν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Ένας πλήρης Ολυμπιακός την είχε περάσει ασυζητητί την Μπορντό. Ας μην κρυβόμαστε, είμαστε λίγο αδύνατοι στις θέσεις των χαφ όπου η κινητήριος δύναμη του Ολυμπιακού ήταν ο Ντουντού. Ο Βαλβέρδε δεν ξεκινούσε παιχνίδι χωρίς τον Ντουντού. Είναι πολύ βασικά τα χαφ, αλλιώς αποδυναμώνεται και η άμυνα. Είναι πολύ μεγάλο το κακό που γίνεται εκεί".

Για τον Νικοπολίδη:
"Σαν τον Αντώνη δεν υπάρχει δεύτερος. Εκτός του ότι είναι πολύ μεγάλος τερματοφύλακας είναι και καταπληκτικό παιδί. Έχει τραβήξει το μεγαλύτερο βάρος. Δικαιούται οποιοδήποτε λάθος".

Για κρούσματα απειθαρχίας:
"Δεν ανακατεύομαι. Δεν θέλω να μιλήσω. Δεν τα πιστεύω αυτά που γίνονται. Όταν ήμουν εγώ, τα αποδυτήρια ήταν μοναστήρι. Ο ένας αγαπούσε τον άλλον. Δεν υπήρχαν κόμματα κανείς δεν δυσανασχετούσε όταν τον έβγαζε ο προπονητής. Δεν μπορώ να τα πιστέψω αυτά που γίνονται πλέον.

Όταν μπήκα εγώ στον Ολυμπιακό, ένα χρόνο μετά το νταμπλ του Παναθηναϊκού, έμεναν έξι παιχνίδια για να τελειώσει το πρωτάθλημα και ήμασταν και 4 ή 5 βαθμούς πίσω. Και έλεγα και τότε ότι θα το πάρει ο Ολυμπιακός. Ήταν πιο δύσκολο να επιβληθείς σε έναν Ριβάλντο και ένα Τζιοβάνι και δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα από αυτούς, ήταν εκπληκτικοί παίκτες. Δεν τον φοβάμαι τον Ολυμπιακό. Αν γίνουν οι σωστές κινήσεις, που πρέπει να γίνουν επιτέλους, είναι μεγάλη ομάδα, έχει τον κόσμο του δίπλα του. Είχε μία άτυχη χρονιά που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Κανείς δεν πρέπει να είναι άμοιρος ευθυνών για αυτά τα οποία έγιναν. Νομίζω θα συνέλθει το συντομότερο. Βασικός σκοπός είναι να ανέβει το ηθικό των παικτών και πιστεύω ότι θα κάνουν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό. Στους φιλάθλους του Ολυμπιακού μετράει περισσότερο και από το πρωτάθλημα αν κερδίσουν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς καμία δυσκολία. Από εκεί θα αρχίσουμε".

Για το αν θα μπουν κι άλλοι επιχειρηματίες στο Ολυμπιακό:
"Δεν ξέρω αν θα μείνει μόνος του ο Κόκκαλης. Χρειάζεται ανθρώπους ο Ολυμπιακός, χρειάζεται να δείξουν κι άλλοι τα αισθήματά τους για τον Ολυμπιακό. Οι αντίπαλοί μας είναι 4-5 άνθρωποι από τους πιο επιφανείς επιχειρηματίες και βάζουν λεφτά και κάποια στιγμή αυτό θα το χρειαστεί και ο Ολυμπιακός".

Για τον Βαλβέρδε:
"Είμαι υπέρ της επιστροφής του Βαλβέρδε και σε εκείνο το συμβούλιο ήμουν ο μόνος που είχα πει ότι ο Ολυμπιακός θα γυρίσει 150 χρόνια πίσω αν φύγει ο Βαλβέρδε. Το βασικότερο που πρέπει να περάσουμε στους φιλάθλπους και στους παίκτες του Ολυμπιακού είναι το ότι πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό".

46footballnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου