Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

«Καίγεται» η Θεσσαλονίκη


Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ (19:00, NS1) δεσπόζει στην σημερινή ημέρα της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Τρίπολη (16:45, NS1) ενώ μάχη για την σωτηρία δίνουν Λεβαδειακός και Ξάνθη (14:30, NS1).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ

Ο... τελικός των μικρών! Μπορεί να μην συγκεντρώνει την ίδια προσοχή με την αναμέτρηση Άρη-ΠΑΟΚ, αλλά έχει εξίσου μεγάλη σημασία. Ο χαμένος του αγώνα, θα πρέπει να σκέφτεται σοβαρά τη Β' Εθνική, ειδικά αν είναι ο Λεβαδειακός που έχει έναν βαθμό λιγότερο από την Ξάνθη. Η ισοπαλία βολεύει μόνο τη... Λάρισα που θα κοιτάξει να ξεφύγει περισσότερο και να έχει απόσταση ασφαλείας, τη στιγμή που και ο ΠΑΣ προτιμά να μην υπάρχει νικητής.

ΓΗΠΕΔΟ: Λιβαδειάς
ΩΡΑ: 14:30 (14/3)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσινιάρης, Βασιλειάδης, Πάνου
ΠΡΟΣΩΠΟ: Βλέποντας την απόδοση του Σρνταν Μπλάζιτς και του γκολκίπερ της Σταντάρ χθες στο ΟΑΚΑ, αντιλαμβανόμαστε το λόγο που οι Βέλγοι τον επέλεξαν. Ο Σέρβος γκολκίπερ ήταν από τους καλύτερους του Λεβαδειακού την προηγούμενη αγωνιστική και κατέρρευσε, όταν ανέβασε στροφές όλος ο Παναθηναϊκός. Η απόδοσή του πιθανόν να του δώσει εκ νέου μια θέση στην ενδεκάδα της επαρχιακής ομάδας, αφού λόγω της μεταγραφής του την είχε χάσει.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 1,90 Χ: 2,85 2: 3,60
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Μόλις μια φορά έχει καταφέρει η Ξάνθη να κερδίσει στην Λιβαδειά σε σύνολο εφτά αναμετρήσεων. Ο Λεβαδειακός μετράει τρεις νίκες και τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, κάτι που έγινε και στο περυσινό ματς με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα. Στον αγώνα του πρώτου γύρου, η ακριτική ομάδα είχε επικρατήσει 1-0 και το σημειώνουμε, αφού είναι πιθανόν να υπάρξει ισοπαλία στο φινάλε της σεζόν.
(ΑΝ) 1: Παίρνει όσα θέλει!
(ΑΝ) Χ: Χέρι-χέρι...
(ΑΝ) 2: Κόντρα στα προγνωστικά.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Απέναντι στην Ξάνθη έκανε το καθήκον του και ξέφυγε από τα εφιαλτικά σενάρια υποβιβασμού. Στην Κομοτηνή έχει μια μεγάλη ευκαιρία να σώσει τα προσχήματα όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν και να αναρριχηθεί σε μια θέση που θα φέρει ηρεμία ενόψει της επόμενης περιόδου. Ο Πανθρακικός συνεχίζει να παίζει με γνώμονα το καλύτερο και χωρίς άγχος ψάχνει ένα ακόμα αποτέλεσμα που θα του δώσει μερικά λεπτά δημοσιότητας.

ΓΗΠΕΔΟ: Δ.Σ. Κομοτηνής
ΩΡΑ: 14:30 (14/3)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιαννόπουλος, Μποζατζίδης, Νικολακόπουλος
ΠΡΟΣΩΠΟ: Μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ένας ποδοσφαιριστής που κάνει καλό πρωτάθλημα. Εσχάτως τείνει να γίνει κίνημα! Το κίνημα των ασίστ! Ο Γιώργος Τζαβέλλας είχε επιβλητική συμμετοχή στην προηγούμενη νίκη του Πανιωνίου, εκτελώντας και τις τρεις στημένες φάσεις απ' τις οποίες μπήκαν τα γκολ των κυανέρυθρων και είναι τον τελευταίο καιρό ένας παίκτης που χρίζει προσοχής. Κάτι που έχουν αντιληφθεί στον Πανιώνιο, στην Εθνική, αλλά και στις μεγάλες ομάδες.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 4,50 Χ: 3,10 2: 1,65
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Στη Νέα Σμύρνη του έρχονται βολικά... Τρεις φορές έχει υποδεχτεί τον Πανθρακικό για πρωτάθλημα και κύπελλο και μετράει ισάριθμες νίκες με γκολ 11-1! Η μοναδική φορά που ταξίδεψε στην Κομοτηνή, όμως, δεν ήταν τόσο ευχάριστη. Οι πράσινοι είχαν επικρατήσει τον Οκτώβριο του 2008 με 1-0 χάρη στο γκολ του Κλεμάν και ευελπιστούν να ακολουθήσουν την παράδοση.
(ΑΝ) 1: Ομάδα Β' γύρου!
(ΑΝ) Χ: Φιλικά κι αγαπημένα!
(ΑΝ) 2: Σ' έστησαν σε μια γωνιά...

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όταν τον πλήγωνε το ελληνικό πρωτάθλημα, του έσωσε το γόητρο η Ευρώπη. Και τώρα που η Ευρώπη... τού γύρισε την πλάτη, ο Παναθηναϊκός θα ψάξει να βρει γιατρειά στη Super League. Οι πράσινοι θέλουν να περάσουν νικηφόρα από την Τρίπολη, ώστε να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας και να περιμένουν ευχάριστα νέα από τη Θεσσαλονίκη. Ο Αστέρας, που ζει με τα προβλήματά του το τελευταίο διάστημα, δεν είναι αδιάφορος, αφού τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα, τον έχουν φέρει κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

ΓΗΠΕΔΟ: Αστέρα Τρίπολης
ΩΡΑ: 16:45 (14/3)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσιτσώνης, Ευθυμιάδης, Γούκος
ΠΡΟΣΩΠΟ: Σε ένα ακόμα παιχνίδι, η προσοχή στρέφεται κάτω από τα δοκάρια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξανδρος Τζόρβας θα βρεθεί και πάλι στη θέση που τόσο πολύ κόστισε στον Παναθηναϊκό στον αγώνα με την Σταντάρ. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει και ο οργανισμός του κριθεί αποδυναμωμένος από την γαστρεντερίτιδα, τότε όποιος από τους Γκαλίνοβιτς ή Καρνέζη παίξει, θα είναι εξίσου στο επίκεντρο.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 7,00 Χ: 3,40 2: 1,40
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Ακούει Αστέρας και τρέχει! Ο Παναθηναϊκός έχει κάκιστη παράδοση απέναντι στην ομάδα της Τρίπολης, αφού έχει καταφέρει μόλις μια φορά να κερδίσει σε σύνολο πέντε αγώνων. Και προσοχή! Δεν μιλάμε για τις αναμετρήσεις στην Πελοπόννησο, αλλά συνολικά. Το 1-1 είναι το αγαπημένο σκορ των δύο ομάδων κι εκείνο που ήρθε στα τελευταία τρία παιχνίδια, ενώ η πεντάδα συμπληρώνεται με μια νίκη του Παναθηναϊκού 2-0 (με γκολ στο 75' και το 88') και με μια επικράτηση του Αστέρα 1-0, την παρθενική φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες.
(ΑΝ) 1: Στάνταρ, όμως!
(ΑΝ) Χ: Ωδή στον πλάνητη Άρη!
(ΑΝ) 2: Στην Ελλάδα, είναι στάνταρ!

ΛΑΡΙΣΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Η Λάρισα έκανε ένα μεγάλο βήμα κερδίζοντας την ΑΕΚ, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμα τίποτα. Απέναντι στον Εργοτέλη χρειάζεται και πάλι πάση θυσία τη νίκη, όχι για να σωθεί, αλλά για να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι Κρητικοί είναι φαινομενικά άνετοι, ωστόσο ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε για το άγχος που ακόμα υπάρχει και θέλει η ομάδα του ­- παρά τις απουσίες - να πάρει βαθμό στο Αλκαζάρ, ώστε να μην κινδυνεύσει στο φινάλε.

ΓΗΠΕΔΟ: Αλκαζάρ
ΩΡΑ: 16:45 (14/3)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπασταμάτης, Καρατζίκας, Αλεξέας
ΠΡΟΣΩΠΟ: Δύο γκολ, έξι βαθμοί! Στην Ξάνθη ήταν εκείνος που βοήθησε τη Λάρισα να σταθεί στα πόδια της και απέναντι στην ΑΕΚ, να κάνει ένα βήμα μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Γιαν Μπλάζεκ είναι το πρόσωπο των ημερών στον κάμπο, αφού έχει αναγκάσει κάποιους να αναρωτιούνται πόσο κοστίζει και την ΑΕΛ να σκέφτεται να ενεργοποιήσει από τώρα την οψιόν αγοράς που υπάρχει στο συμβόλαιό του. Ο 20χρονος Τσέχος έχει γενέθλια στις 20/3, οπότε έχει κι ένα λόγο παραπάνω να... κεράσει!
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 1,65 Χ: 3,05 2: 4,50
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Τα λεφτά σας στο over! Παρότι τέτοια ματς συνήθως είναι κλειστά και κρίνονται στο γκολ, το παρελθόν δείχνει το δρόμο για πολλά τέρματα! Οι δύο προηγούμενες αναμετρήσεις στο Αλκαζάρ ανάμεσα στη Λάρισα και στον Εργοτέλη έχουν λήξει με το σκορ καρμπόν 3-2, ενώ υπάρχει μια ακόμα νίκη της ΑΕΛ με σκορ 2-1. Η μοναδική φορά που δεν έχει αναδειχθεί νικητής στον κάμπο ήταν για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, όταν η αναμέτρηση είχε λήξει 0-0.
(ΑΝ) 1: Ξάναγινε... Αλκατράζ!
(ΑΝ) Χ: Μαύρα σύννεφα!
(ΑΝ) 2: Μπόρα!

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ

Το απόλυτο! Ήταν, είναι και θα είναι το μεγάλο ματς στη Θεσσαλονίκη, ακόμα κι αν πρόκειται για χάντμπολ κορασίδων. Αυτή τη φορά, η κόντρα κορυφώνεται, αφού για τον μεν ΠΑΟΚ από το «Κλεάνθης Βικελίδης» περνάει η κατάκτηση του τίτλου, για τον δε Άρη η είσοδος στα πλέι οφ και η εκδίκηση για τη βαριά ήττα του πρώτου γύρου. Επιπλέον, οι οπαδοί των κιτρινόμαυρων θα ήθελαν πολύ να δουν τον ΠΑΟΚ να χάνει το πρωτάθλημα στο σπίτι τους!

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
ΩΡΑ: 19:00 (14/3)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Novasports
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σπάθας, Τρύφωνας, Σωτηρόπουλος.
ΠΡΟΣΩΠΟ: Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, το κεντρικό πρόσωπο προκύπτει εκ των υστέρων. Εκ των προτέρων, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εστιάσουμε στους δύο ποδοσφαιριστές που... αλλαξοπίστησαν το καλοκαίρι. Ο Θανάσης Παπάζογλου, που δύσκολα θα αγωνιστεί και ο Βίκτορ Βιτόλο, που μάλιστα σκόραρε με πέναλτι στο πρώτο ματς, είναι οι δύο παίκτες που άφησαν τη γειτονιά του Χαριλάου το καλοκαίρι για να μετακομίσουν προς την Τούμπα. Και, φυσιολογικά, θα αποτελούν κόκκινο πανί για τους οπαδούς του Άρη.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 1: 2,60 Χ: 2,85 2: 2,50
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΛΥΚΙΑ: Φαίνεται πως έχει βρει το... κουμπί του. Έξι συνεχόμενα ματς αήττητος είναι ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη για το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας. Με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, ο δικέφαλος του βορρά έχει ηττηθεί μόλις μια φορά από τον αιώνιο αντίπαλό του, τον Οκτώβριο του 2007. Εκείνη ήταν και η τελευταία φορά που επικράτησε ο Άρης του ΠΑΟΚ, ενώ πριν από εκείνο το ματς υπήρχε ένα ακόμα σερί οκτώ αγώνων (εντός και εκτός έδρας, για πρωτάθλημα και κύπελλο) στα οποία ο δικέφαλος ήταν αήττητος απέναντι στον Άρη. Συνολικά, στη δεκαετία 2000-2010, ο Άρης έχεις μόλις τρεις νίκες απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο δικέφαλος έντεκα και οκτώ παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Το σύνολο των 22 αναμετρήσεων που αναφέρουμε είναι τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για το κύπελλο.
(ΑΝ) 1: Κρύα εκδίκηση!
(ΑΝ) Χ: Μισή «Χ»αρά!
(ΑΝ) 2: Διπλή ηδονή!

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου