Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Το κατά Λουκά πρωτάθλημα!


Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Τρίπολη με 1-0, πραγματοποιώντας τεράστιο βήμα τίτλου, χάρη στον λυτρωτή Λουκά Βύντρα, ο οποίος με τελείωμα... killer χάρισε στο «τριφύλλι» ένα «τρίποντο»... μισή κούπα!


Οι γνωστοί έντεκα


Μετά τις αλλαγές κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης ο Νίκος Νιόπλιας επανέφερε τους βασικούς, τους οποίους ξεκούρασε την Πέμπτη με τους Βέλγους. Παράλληλα, επέστρεψε και ο Αλέξανδρος Τζόρβας που ξεπέρασε την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρούσε.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Έλληνας πορτιέρο, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κατσουράνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό «φτερό» ο Λέτο, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης του 4-3-3 ο Σισέ.

«Εγκλωβισμένος»

Ένας Παναθηναϊκός ασύνδετος, χωρίς κίνηση στον χώρο και καθαρό μυαλό στην τελική πάσα έκανε την εμφάνιση του στην Τρίπολη. Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης και Καραγκούνης δεν κατάφεραν να τροφοδοτήσουν σωστά ούτε τον Σαλπιγγίδη αλλά ούτε και τον Σισέ που ήταν εκτός παιχνιδιού. Λίγο πιο κινητικό το «τριφύλλι» ήταν από αριστερά αλλά η ουσία έλειπε από τον Λέτο.

Οι «πράσινοι»... εγκλωβίστηκαν στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων που δεν άφησαν ούτε... μέτρο ελεύθερο για τους παίκτες του Νιόπλια. Ενδεικτικό της αδυναμίας του Παναθηναϊκού να φτιάξει κάτι καλό είναι ότι η μοναδική καλή στιγμή καταγράφηκε στο 5' με ένα σουτ του Καραγκούνη. Κατά τα άλλα φουλ... της γιόμας και το ένα λάθος μετά το άλλο.

Από την άλλη, επιθετικά οι Αρκάδες ήταν... μία από τα ίδια, έχοντας μια καλή προσπάθεια στο 8' με τον Καρέρα. Πάντως, διαμαρτύρονται για μία ανατροπή του Αργεντινού από τον Τζόρβα στο 34' που τον ρίχνει μέσα στην περιοχή.

Off και ο Σπυρόπουλος

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω ο Παναθηναϊκός έχασε στο 43' τον Σπυρόπουλο λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Άλλος διαθέσιμος αριστεροπόδαρος μπακ δεν υπάρχει(ο Δάρλας χτύπησε την Πέμπτη) και την θέση του πήρε ο Μαρίνος. Ο πιτσιρικάς πήγε δεξιά, ο Καντέ στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Βύντρα στο πλευρό του Σαριέγκι.

Killer... ο Λουκάς!

Στο δεύτερο μέρος και ενώ η ομάδα του δεν μπορούσε να πλησιάσει την εστία του Ντεγκρά ο Νίκος Νιόπλιας ανακάτεψε την τράπουλα. Έριξε στην μάχη τον Σωτήρη Νίνη αντί του Καντέ. Ο «Ελ Νίνιο» πέρασε πίσω από τον Σισέ, ο Βύντρα πήγε αριστερά και ο Κατσουράνης στο κέντρο της άμυνας. Με την είσοδο του μικρού ο Παναθηναϊκός ανέβηκε και μάλιστα στο 72' έλυσε τον... γόρδιο δεσμό της άμυνας των γηπεδούχων.

Δράστης δεν ήταν ούτε ο Σισέ, ούτε ο Καραγκούνης, ούτε ο Λέτο ή ο Σαλπιγγίδης. Τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε ο Λουκάς Βύντρα και λύτρωσε την ομάδα του. Ο διεθνής μπακ σε μια από τις πολλές προωθήσεις του ενέργησε σαν... killer κλάσης. Μετά το στρώσιμο του Λέτο, πλάσαρε ιδανικά και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Στο 74' αποβλήθηκε ο Φυτανίδης, το «τριφύλλι» κράτησε μακριά τους κινδύνους και έφυγε από την Τρίπολη με ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο».

MAN OF THE MATCH: Όταν σε παιχνίδια σαν το σημερινό που οι φάσεις έβγαιναν με το... σταγονόμετρο και η αναμέτρηση... τελικός κρίνεται στο γκολ, τότε αυτός που σκοράρει δεν μπορεί παρά να είναι ο κορυφαίος. Εξάλλου δεν υπήρχε και άλλος για να τον φτάσει σε απόδοση. Ο Λουκάς Βύντρα που έπαιξε σε τρεις θέσεις σήμερα(δεξί μπακ, στόπερ, αριστερό μπακ) βρήκε την ψυχραιμία και στο 72' νίκησε με ωραίο πλασέ τον Ντεγκρά. Γκολ... μισό πρωτάθλημα και κάτι παραπάνω!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Νίκος Νιόπλιας. Ο 45χρονος τεχνικός το πάλεψε σαν... τρελός το παιχνίδι και δικαιώθηκε. Ανακάτεψε πολλές φορές την τράπουλα και βγήκε δικαιωμένος. Η είσοδος του Νίνη αλλάζει την ροή του ματς. Ο πιτσιρικάς ήταν εξαιρετικός και έκανε άνω-κάτω την άμυνα των Αρκάδων. Από δική του ενέργεια ξεκινάει το γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σίγουρα ο Αστέρας περίμενε πολλά περισσότερα από αυτούς τους δύο. Τόσο ο Τσέζαρεκ όσο και ο Καρντόζο ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Δεν κατάφεραν να τους... παρασύρουν ο Βίλτσες και ο Καρέρα που ήταν κινητικοί και δημιούργησαν κάποια προβλήματα στον Παναθηναϊκό.

Η ΓΚΑΦΑ: Τέλος καλό όλα καλά για τον Παναθηναϊκό με το γκολ του Βύντρα στο 72' αλλά οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν πάρει κεφάλι από το 60'. Ο Ζιλμπέρτο, όμως, μετά την κεφαλιά του Κατσουράνη δεν αποφάσισε γρήγορα με ποιο τρόπο θα στείλει την μπάλα μέσα και τελικά δεν κατάφερε απλά να την σπρώξει στην ανυπεράσπιστη έστια.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Τραγικός ο Τριτσώνης. Τα έκανε... μπάχαλο με τις κάρτες ενώ το ματς του ξέφυγε. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Στο 13' δεν αποβάλλει με απευθείας κόκκινη τον Φυτανίδη που πάει να κόψει την μπάλα στο Λέτο. Στο 32' δεν βλέπει την αγκωνιά του Λαδάκη στον Αργεντινό ενώ δύο λεπτά αργότερα δεν δίνει πέναλτι υπέρ του Αστέρα. Αποβάλλει ορθά τον Φυντανίδη με δεύτερη κίτρινη αλλά δεν στέλνει στα αποδυτήρια τον Νίνη στο φινάλε αλλά και τον Μπαρτολίνι.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Τέσσερις στροφές πριν από το τέλος ο Παναθηναϊκός έχει βάλει το... ενάμιση χέρι στην κούπα. Είναι στο +7 από τον Ολυμπιακό και θα περιμένει να δει το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Αν γκελάρει ο ΠΑΟΚ πάει για δύο αποτέλεσματα στο ματς με τον «αιώνιο» και αυτό το πρωτάθλημα δεν χάνεται ούτε με... αυτοκτονία. Σωτήρας ο Λουκάς Βύντρα που... λύτρωσε το «τριφύλλι», το οποίο ήταν πολύ μακριά από το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο. Αυτό που μετράει, όμως, είναι η ουσία.


Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Καρντόσο, Λαδάκης, Καρέρα (64' Ρόκα, 83' Ρίος), Τσέζαρεκ, Βίλτσεζ, Έντερ

Παναθηναϊκός
(Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ (64' Νίνης), Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδης (89' Μπιέρσμιρ), Ζιλμπέρτο, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος (43' Μαρίνος)

* Επεισόδια έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο κατά την διάρκεια της ανάπαυλας. Οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με οπαδούς και έκαναν εκταταμένη χρήση δακρυγόνων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη της επανάληψης, αφού η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.


LIVE


5': Σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, θα πέσει ο Ντεγκρά και θα διώξει σε κόρνερ.

8': Ο Καρέρα θα μπει από αριστερά στην περιοχή, θα κάνει το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα άουτ.

9': Δυνατό σουτ του Λέτο, θα μπλοκάρει ο Ντεγκρά.

13': Ο Φυτανίδης πάει να... κόψει την μπάλα στον Λέτο με σκληρό μαρκάρισμα με τα τα δύο πόδια. Κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Αστέρα.

18': Από μακριά σουτ του Ζιλμπέρτο, εύκολα θα μπλοκάρει ο Ντεγκρά.

24': Κάθετη του Καραγκούνη, ο Βύντρα θα κατεβάσει μέσα στην περιοχή αλλά θα σουτάρει άουτ.

26': Σουτ του Κατσουράνη, ψηλά άουτ.

27΄: Σουτ του Σαλπιγγίδη μέσα από την περιοχή, θα μπλοκάρει ο Ντεγκρά.

32': Ο Λαδάκης θα ρίξει αγκωνιά στον Λέτο, με τους «πράσινους» να διαμαρτύρονται.

34': Ο Τζόρβας θα ανατρέψει τον Καρέρα, με τον Τριτσώνη να δείχνει παίζεται.

43': Αναγκαστική αλλαγή. Μαρίνος αντί Σπυρόπουλου.

54': Ωραίο σουτ του Καραγκούνη θα πέσει ο Ντεγκρά και θα διώξει δύσκολα σε κόρνερ.

56': Κίτρινη στον Σαριέγκι.

60': Σέντρα του Λέτο από αριστερά, κεφαλιά του Κατσουράνη αλλά ο Ζιλμπέρτο θα... μπερδευτεί και σχεδόν πάνω στην γραμμή δεν θα καταφέρει να βρει την μπάλα.

63': Ο Νίνης αντί του Καντέ

63': Ρόκας αντί Καρέρα

66': Κίτρινη στον Βίλτσες

68': Σέντρα του Κατσουράνη, κεφαλιά Σαλπιγγίδη, άουτ.

69': Λαμπρόπουλος αντί Καρντόζο. Κίτρινη στον Καρντόζο.

72': ΓΚΟΛ! 1-0 ο Παναθηναϊκός! Ο Νίνης από αριστερά θα δώσει στον Λέτο, ο Αργεντινός θα δώσει στον Βύντρα, ο οποίος με ωραίο πλασέ θα ανοίξει το σκορ!

74': Δεύτερη κίτρινη στον Φυτανίδη. Κόκκινη στον κεντρικό αμυντικό του Αστέρα.

78': Ο Σισέ μέσα από την περιοχή θα σουτάρει άσχημα με το αριστερό, η μπάλα άουτ.

84': Ο Νίνης κάνει τάκλιν πάνω στον Μπαρτολίνι σε ένα πολύ σκληρό φάουλ. Κίτρινη κάρτα.

85': Στα... καπάκια ο Μπαρτολίνι με κίνηση καράτε ρίχνει στο έδαφος τον Νίνη. Κίτρινη κάρτα.

89': Μπίαρσμιρ αντί Σαλπιγγίδη.

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου