Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

«Στα πόδια μας η παραμονή»


Ο Σήφης Δασκαλάκης μιλάει στο gazzetta.gr για την υπόθεση παραμονή και θεωρεί ότι είναι στα χέρια και στα πόδια του Εργοτέλη να μείνει στην Σούπερ Λιγκ. Ο τερματοφύλακας της κρητικής ομάδας τόνισε πως δίκαια ο Παναθηναϊκός κατακτά το πρωτάθλημα.

Σήφη, ο Εργοτέλης πέτυχε μια σπουδαία νίκη στην Καβάλα και επέστρεψε στις επιτυχίες έπειτα από αρκετό καιρό...

«Ήταν μια πραγματικά σπουδαία νίκη κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα και φορμαρισμένη. Μην ξεχνάμε ότι φύγαμε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα μας. Είχαμε πίεση αλλά ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Ξέραμε ότι είναι ένας μικρός τελικός».

Τώρα ο μεγάλος τελικός είναι με τον ΠΑΣ στο Παγκρήτιο;

«Σίγουρα. Έχουμε ένα ματς στην έδρα μας και θέλουμε να το τελειώνουμε με την υπόθεση παραμονή. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι μαζί μας στο Παγκρήτιο μιας και περιμένουμε αρκετούς φιλάθλους».

Πιστεύεις ότι η παραμονή ότι έχει εξασφαλιστεί για τον Εργοτέλη;

«Η παραμονή είναι στα χέρια και στα πόδια μας. Με μια νίκη ενάντια στον ΠΑΣ Γιάννινα όλα τελειώνουν. Είναι καθήκον μας να νικήσουμε».

Τι έφταιξε και στο τέλος ο Εργοτέλης κινδύνευσε και κινδυνεύει;

«Δεν ξέρω τι να πω. Όλοι έχουμε ευθύνες. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Δεν έπρεπε αυτή η ομάδα να βρίσκεται στην θέση που είναι τώρα αλλά πολύ ψηλότερα. Ένα πράγμα που μπορεί να έφταιξε είναι ότι ίσως νιώθαμε σιγουριά και επαναπαυτήκαμε».

Ο προπονητής σου, Νίκος Καραγεωργίου είπε χθες ότι στις τελευταίες αγωνιστικές μετράει 60% το παρασκήνιο και 40% το αγωνιστικό κομμάτι. Συμφωνείς μαζί του;

«Εγώ ως Σήφης Δασκαλάκης περιλαμβάνω το 40%, κάνω την δουλειά μου στο 100% και δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Η δουλειά μου είναι μέσα στο γήπεδο».

Ποιες ομάδες θεωρείς ότι θα υποβιβαστούν μιας και έχουμε φτάσει δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της Σούπερ Λιγκ;

«Είναι δύσκολο να προβλέψεις. Σίγουρα αφού λέω ότι θα νικήσουμε τα Γιάννινα, θα υποβιβαστούν τα Γιάννινα μετά τον Πανθρακικό. Ο ΠΑΣ θέλει δύο νίκες κόντρα σε μας και τον Παναθηναϊκό αλλά και να βρει τον Παναθηναϊκό αδιάφορο, πάντα είναι Παναθηναϊκός. Είναι πολύ δύσκολη η παραμονή για τον ΠΑΣ. Για την τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί δεν ξέρω, είναι πολύ δύσκολο όπως είπα και πριν να προβλέψεις».

Όσον αφορά την κορυφή, για σένα δίκαια ο Παναθηναϊκός στέφεται πρωταθλητής;

«Με βάση αυτό που είδαμε όλη τη χρονιά ναι δίκαια ο Παναθηναϊκός κατακτά το πρωτάθλημα. Μπορεί ο Ολυμπιακός να τον νίκησε δύο φορές αλλά ο Παναθηναϊκός παιχνίδια που δεν κέρδιζε άλλες χρονιές, φέτος τα... καθάριζε».

Ποια ομάδα σας δυσκόλεψε περισσότερο φέτος;

«Δεν μπορώ να πω ότι κάποια μας δυσκόλεψε. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός μας νίκησε δυο φορές και με μεγάλο σκορ αλλά δεν μπορώ να πω ότι δυσκολευτήκαμε. Θα πω ότι το πιο καλό ποδόσφαιρο για μένα το παίζει η Καβάλα. Εχει πολύ καλούς παίκτες, με ποιότητα και αυτό αναφέραμε και στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του μεταξύ μας αγώνα. Ήταν η έκπληξη της χρονιάς».


www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου