Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Νύχτα τρόμου για Ντάτολο και Ραούλ Μπράβο!


Eνα απίστευτο περιστατικό συνέβη το βράδυ της 25ης Μαρτίου στην κατοικία του Χεσούς Ντάτολο. Ο Αργεντινός βρισκόταν στο σπίτι του μαζί με την κοπέλα του και τον Ραούλ Μπράβο, όταν άγνωστοι εισέβαλαν οπλισμένοι με καλάσνικοφ!

Οι δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μαζί με την κοπέλα έφυγαν αμέσως από το σπίτι και κατευθύνθηκαν αμέσως στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, όπου και κατήγγειλαν το περιστατικό.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Ντάτολο μένει στο σπίτι που πριν νοίκιαζαν οι "ερυθρόλευκοι" στον Ζίκο ενώ αρκετών οι μνήμες γύρισαν μερικά χρόνια πίσω, όταν και πάλι παίκτης του Ολυμπιακού είχε πέσει θύμα ληστείας από αγνώστους. Τότε ήταν ο Ριβάλντο, που όμως ευτυχώς για εκείνον, απουσίαζε εκείνη τη στιγμή από το σπίτι...


Καρεμπέ: "Ετοιμος να γυρίσω..."
Θετικός παρουσιάστηκε στο ενδεχόμενο να γίνει τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού ο Κριστιάν Καρεμπέ, όπως δήλωσε στην εφημερίδα 'Πρωταθλητής'...

«Παραμένω στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είμαι πρεσβευτής της ΦΙΦΑ στην Ωκεανία. Επίσης, είμαι τηλεοπτικός σύμβουλος στην Γαλλία για την Οrange TV Sport. Σαφώς και παρακολουθώ τον Ολυμπιακό και ενημερώνομαι για όλα τα θέματα. Ξέρω ότι έχει αλλάξει πολλούς προπονητές και βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος παρότι νίκησε τον ΠΑΟ. Μου λείπει πολύ η Ελλάδα και όταν παίζει ο Ολυμπιακός, βλέποντας τα παιχνίδια, ευχόμουν να ήμουνα εκεί δίπλα στους παίκτες για να τους πω πως θα αποφύγουν κάποια λάθη που δεν θα έπρεπε να γίνουν. Είδα τους αγώνες με την Μπορντό.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο και στα δύο παιχνίδια. Δυστυχώς όμως όταν τίθεται θέμα ταπεραμέντου, συγκέντρωσης και υψηλού επιπέδου, δεν γίνεται να αφήνεις ούτε ένα εκατοστό περιθωρίου στον αντίπαλο. Φάνηκε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν τις δυνάμεις το διαρκές πρέσινγκ όταν παίζεις σε τόσο υψηλό επίπεδο. Όσον αφορά το ρόστερ δεν υπήρχε αυτή την χρονιά μια σωστή ακολουθία πραγμάτων με συνέπεια να μην υπάρχει καλή οργάνωση παιχνιδιού».

Τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός στόχων;
«Κατά την άποψη μου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει τα ματς με σκοπό να κερδίσει όλους τους τίτλους. Δεν έγινε σωστή αξιολόγηση των αγώνων και αυτό φάνηκε από τις απώλειες που είχε με τις θεωρητικά μικρές ομάδες. Μερικές φορές χρειάζεται να κάνεις έναν προγραμματισμό όσον αφορά στο πως θα κατανείμεις τις δυνάμεις σου σε μια σειρά αγώνων. Σίγουρα υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί και απώλειες παικτών που δυσκόλεψαν το έργο των προπονητών, όμως πρέπει να γίνεται αυτή η αξιολόγηση.
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση ενός προπονητή με προσωπικότητα και είναι σημαντικό να τον βρει. Αυτός είναι που θα καθοδηγήσει σωστά τους παίκτες και κατά συνέπεια την ομάδα του στη νίκη. Αυτός είναι που θα τους μιλάει καθημερινά με όλα όσα έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτός πρέπει να κάνει τους παίκτες να σκέφτονται και να αναπνέουν μόνο για τη νίκη».

Tι λείπει από τον Ολυμπιακό για να γίνει η νέα... Λιόν του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου;
«Ο Ολυμπιακός έχει ένα εκπληκτικό γήπεδο, φοβερές εγκαταστάσεις, ένα πολύ μεγάλο φαν κλαμπ με εκατομμύρια οπαδούς και έναν πανίσχυρο πρόεδρο. Η επιτυχία είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς. Οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα πρέπει να είναι εργαλεία της μηχανής. Όλα τα μέρη πρέπει να είναι καλά για να λειτουργήσει σωστά η μηχανή. Αν γίνει αυτό, τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να γίνει νέα Λιόν».

Σε περίπτωση που συνεργαζόταν με τον Ολυμπιακό τι θα έφερνε στην ομάδα;
«Mόνο και μόνο που το όνομα μου ακούγεται ανάμεσα στους υποψήφιους για να αναλάβω αυτή τη θέση στον Ολυμπιακό με κάνει υπερήφανο. Στο παρελθόν είχα συζητήσει με τον πρόεδρο να αναλάβω αλλά δεν προχώρησε. Αν μου γινόταν πρόταση θα την αποδεχόμουν ευχαρίστως. Είμαι έτοιμος να αρπάξω την ευκαιρία. Για μένα είναι μεγάλη ευκαιρία να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να φθάσει όχι μόνο στην Ακρόπολη αλλά και στις δέκα καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πιστεύω ότι με την πείρα μου και το δίκτυο γνωριμιών μου μπορώ να βοηθήσω. Μόνο ο πρόεδρος μπορεί να πάρει την απόφαση και να με εμπιστευθεί. Θα χαρώ πολύ να την αποδεχθώ άμεσα αν μου το ζητήσει».

Τι θα πρότεινε στην διοίκηση; Ποιο το σκεπτικό του για τις μεταγραφές;
«Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ολυμπιακός. Πρέπει να μάθει από τα λάθη αυτής της χρονιάς αλλά κυρίως πρέπει να δράσει άμεσα και συνετά για το μέλλον. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού απέδειξε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει καλύτερα από ότι πήγε την φετινή σεζόν. Τι θα συζητούσα με τον πρόεδρο; Θα συζητούσα για τις δυνατότητες και τα συν-πλην κάθε παίκτη ξεχωριστά με σκοπό να σπρώξουμε την ομάδα στο επόμενο επίπεδο.
Θα κάνουμε μία καταγραφή των παικτών και κατά πόσο αυτοί οι παίκτες ταιριάζουν στην ομάδα και στο σύστημα που θέλει να επιβάλει ο προπονητής. Θεωρώ ότι η δουλειά πρέπει να γίνεται σε μία όμορφη ατμόσφαιρα με πολλά μίτινγκ μεταξύ των εμπλεκομένων ανθρώπων. Πρέπει να υπάρχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία την οποία είναι υποχρεωμένοι να την εμπεδώσουν όλοι. Αφού συμβεί αυτό έπονται οι μεταγραφές. Στη χώρα σας υπάρχει ταλέντο. Όσον αφορά τους ξένους πρέπει να έχει στο δυναμικό παίκτες παγκόσμιας κλάσης από άλλες χώρες και αυτό είναι μία πρόκληση για όλους».


www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου