Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

«Κύπελλο, κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό...»


Αυτή ήταν η απαίτηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και οι παίκτες του Άρη δεν χάλασαν το χατίρι στον κόσμο! Επικράτησαν της Καβάλας με 3-1 και έκαναν άλμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό!

Ο ΚΟΡΙΟΣ Αρης...καβάλα στο Κύπελλο.Με το...σπαθί του κόντρα στην...κακή άμυνα της Καβάλας.

Ο μεγάλος φετινός στόχος του Άρη είναι το Κύπελλο, με τους «κίτρινους» να το λένε σε κάθε ευκαιρία. Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, απέναντι στην Καβάλα, την ομάδα με την οποία διεκδικούν και την είσοδό τους στα πλέι οφ, έκαναν το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται για πρόκριση στον τελικό. Κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-1 και να πάρουν σοβαρό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους. Οι γηπεδούχοι ήταν στο μεγαλύτερο μέρος καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και αν δεν έπεφταν επάνω στον καταπληκτικό Ιτάνζ, θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμα περισσότερα τέρματα, από αυτά των Κόκε, Ντουγκλάο (αυτογκόλ) και Χαβίτο. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι στηρίχθηκαν στις αντεπιθέσεις και μπορεί σε μία από αυτές με τον Ονουάτσι να πέτυχαν ένα γκολ, ωστόσο συνολικά είχαν κακή απόδοση και δικαιούνται κάτι παραπάνω.

Γρήγορο ματς με πολλές φάσεις


Το πρώτο μέρος στο γεμάτο «Κλεάνθης Βικελίδης» ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι του Άρη είχαν τον έλεγχο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι της Καβάλας με τον Ονουάτσι ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Συνολικά πάντως και οι δύο ομάδες δεν έκαναν κάποια σημαντική ευκαιρία στα πρώτα 20 λεπτά, με εξαίρεση ένα σου του Κάλβο στο 8' και ένα του Σουλτανίδη στο 20', που πέρασαν λίγο έξω από τα δοκάρια των Ιτάνζ και Σηφάκη αντίστοιχα.

Οι χαμένες ευκαιρίες και το χαζό πέναλτι

Όπως αναφέραμε όσο περνούσε η ώρα, τόσο ο ρυθμός αυξανόταν, ενώ τόσο ο Άρης, όσο και η Καβάλα έφταναν με μεγαλύτερες αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 23', όταν ο Κάμπορα δεν κατάφερε να βρει μπάλα παρότι ήταν σε πλεονεκτικότατη θέση μετά από γύρισμα του Ναφτί. Δύο λεπτά αργότερα, το «Κλεάνθης Βικελίδης» πήρε φωτιά. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε ένα χαζό λάθος του Ντιέ. Συγκεκριμένα ο Αράνο γύρισε την μπάλα και ο Ντιέ χωρίς λόγο την έδιωξε με το χέρι, με τον Κάκο να σφυρίζει σωστά το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Κόκε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Δεν εκμεταλλεύτηκε την πίεση

Μετά το γκολ η πίεση του Άρη έγινε ακόμα μεγαλύτερη, χωρίς όμως οι γηπεδούχοι να καταφέρουν να πετύχουν ένα ακόμα γκολ, χάνοντας δύο ευκαιρίες με τους Κόκε στο 32' και Κάμπορα 41', με τον Ιτάνζ και στις δύο περιπτώσεις να βγαίνει νικητής.

Ψυχρολουσία με την λήξη

Εκεί όμως που έδειχνε ο Άρης πως θα πάει στα αποδυτήρια τουλάχιστον με 1-0 υπέρ του, ήρθε η ψυχρολουσία στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα στο πρώτο και μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ονουάτσι μετά από κάθετη πάσα του Ρινκόν βγήκε απέναντι από τον Σηφάκη και με πλασέ έστειλε αρχικά την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Άρη, παγώνοντας το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μοναδική ευκαιρία με το ξεκίνημα της επανάληψης

Παρά την ψυχρολουσία της ισοφάρισης, ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 46' έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Κόκε. Ο Ισπανός μετά από πάσα του Κάλβο έπιασε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, αναγκάζοντας τον Ιτάνζ να διώξει δύσκολα, με τον Κάλβο να μην μπορεί να πάρει το ριμπάουντ. Η πίεση των«κίτρινων» συνεχίστηκε και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Νέτο αστόχησε σε φάουλ από καλή θέση, ενώ στο 55' ο Κάμπορα δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να πιάσει την κεφαλιά.

Νικήθηκε από αυτογκόλ

Ο καλύτερος παίκτης της Καβάλας στην σημερινή αναμέτρηση ήταν ο Ιτάνζ, ο οποίος πολλές φορές σταμάτησε τους αντιπάλους του, ο Γάλλος τερματοφύλακας δεν τα κατάφερε ωστόσο στο 68', χωρίς όμως να φέρει ευθύνη. Συγκεκριμένα ο Κόκε έπιασε το δυνατό σουτ, η μπάλα χτύπησε στον Ντουγκλάο και κατέληξε στα δίχτυα της Καβάλας, με τον Άρη να παίρνει προβάδισμα με 2-1.

Τον άφησαν να παλεύει μόνος και το πλήρωσαν

Μετά το 2-1, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν προκειμένου να μπορέσουν να πετύχουν και ένα τρίτο γκολ που θα τους έδινε πολλές ελπίδες πρόκρισης. Ένα γκολ που κατάφεραν να πετύχουν, παρότι ο Ιτάνζ έκανε ότι μπορούσε να το αποτρέψει. Αρχικά ο Γάλλος έδιωξε πολύ ωραία το σουτ του Γκαρσία στο 82', όπως και την προσπάθεια του Τζόνσον δύο λεπτά αργότερα. Το άσχημο για τον ίδιο και την ομάδα του είναι πως στο 84' το ριμπάουντ το κέρδισε ο Χαβίτο που προ κενής εστίας έκανε το 3-1 μέσα σε πραγματική αποθέωση. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς, καθώς στις καθυστερήσεις ο Τζόνσον ολιγώρησε και δεν μπόρεσε να κάνει φάση μόνος απέναντι από τον Ιτάνζ.

Man of the match:
Ο Κόκε ήταν ο παίκτης του αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Πέτυχε ένα γκολ, ήταν ο άνθρωπος που είχε καθιριστική συμβολή στο δεύτερο, ενώ συνολικά αναστάτωσε πολλές φορές την αντίπαλη περιοχή.

Αδύναμος κρίκος: Το μεγάλο όπλο της Καβάλας, ήταν σήμερα ο αδύναμος κρίκος. Αναφερόμαστε στην άμυνα, η οποία δεν τα πήγε καθόλου καλά. Οι παίκτες του Άρη πέτυχαν τρία γκολ και συνολικά έχασαν πολλές ευκαιρίες απέναντι σε μία κακή όπως αναφέραμε άμυνα.

Στο ύψος του: Μπορεί να έφαγε τρία γκολ, αλλά ο Ιτάνζ στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του. Ο Γάλλος τερματοφύλακας μπόρεσε πολλές φορές να κόψει τους αντίπαλους επιθετικούς πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Η γκάφα: Η μεγάλη γκάφα του αγώνα ήταν χωρίς αμφιβολία το πέναλτι που έκανε ο Ντιέ,καθώς χωρίς λόγο σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, δίνοντας την δυνατότητα στον Κόκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το στραγάλι: Πολύ καλός ο Κάκος ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, ενώ δίκαια υπέδειξε την άσπρη βούλα στο χέρι του Ντιέ.

Το ταμείο του Gazzetta: Μια πρόκριση σε τελικού Κυπέλλου από την στιγμή που ο θεσμός αυτός έχει φτάσει στην ημιτελική φάση, φυσικά και δεν αφήνει καμία ομάδα αδιάφορη. Στο σημερινό πάντως παιχνίδι του Κλεάνθης Βικελίδης, αυτό που φάνηκε ήταν πως ο Άρης ήθελε περισσότερο τη νίκη. Οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι, κατάφεραν να κερδίσουν με 3-1 και να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης, απέναντι σε μία κακή Καβάλα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.

Οι συνθέσεις


ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Νασούτι, Ρονάλντο, Ναφτί, Πρίττας (55' Γκαρσία), Κάλβο, Μεριέμ (62' Χαβίτο), Κόκε, Κάμπορα (79' Τζόνσον)

ΚΑΒΑΛΑ (Ααντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Μουρ, Ντιέ, Ντικρόκ (71' Σιόντης) Μεντί (54' Ορούμα), Ρινκόν, Σουλτανίδης (54' Σμολάρεκ)

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου