Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Το Σάββατο του Λαζάρου


Το Σάββατο του Λαζάρου (Χριστοδουλόπουλου) είναι το σημερινό! Ο 24χρονος χαφ στην ποδιά του οποίου «σφάχτηκαν» οι αιώνιοι, επιστρέφει με τον κόσμο του ΠΑΟ να προσδοκά στην αγωνιστική του ανάσταση. Το gazzetta.gr αναλύει και θυμίζει τι έχει κάνει με τις δύο ομάδες.

Ηταν το πιο hot όνομα πριν από δύο χρόνια, σε ηλικία 22 ετών ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Είχε φύγει άρον-άρον τον Ιούνιο του 2008 από τις παραλίες της Λευκάδας για να βρεθεί στα γραφεία τουΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί έμαθε, ποια ήταν η καλύτερη πρόταση (Παναθηναϊκού) η οποία ικανοποιούσε (περίπου 2 εκατ. ευρώ) τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια βρέθηκε στο κότερο του Νικόλα Πατέρα, όπου έβαλε την τζίφρα σε τετραετές συμβόλαιο.
    ΧΡΥΣΟ ΤΑΛΕΝΤΟ
 Τα στοιχεία του Λάζαρου, που ήταν η ταχύτητα, διείσδυση, καλή ντρίπλα με τη μπάλα στα πόδια, δυνατό σουτ και όλα όσα είχε δείξει με τον ΠΑΟΚ ότι μπορεί να κάνει στον αγωνιστικό χώρο, προμήνυαν ότι ο ΠΑΟ είχε βρει το νέο ηγέτη του. Μην ξεχνάμε ότι ο ποδοσφαιριστής είχε βρεθεί στη Λίβερπουλ για να δοκιμαστεί, η οποία είχε εντοπίσει και δει το ταλέντο του διεθνούς χαφ. Εντέλει, αυτό τα ταξίδι είχε βγει ξυνό στον Χριστοδουλόπουλο, αφού δεν είχε πάρει άδεια από τον ΠΑΟΚ και είχε τιμωρηθεί με διακοπή συμβολαίου. Η έγγραφη συγγνώμη του, ειδικά στον κόσμο, τον είχε επαναφέρει, μετά μήνες στην ενεργό δράση, χωρίς όμως ποτέ να σβήσουν τελείως από τη μνήμη τους τα όσα είχαν συμβεί με τον…φευγάτο Λάζαρο.
   ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ    
   Ο 22χρονος τότε ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε όμως να γίνει βασικός και…αναντικατάστατος στον Παναθηναϊκό, ενώ στη δεύτερη χρονιά του έμεινε στη σκιά του Λέτο. Πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αφού αποδείχτηκε ότι το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού, αλλά και ο ανταγωνισμός ήταν δύσκολα. Κουβαλούσε τη μπάλα παραπάνω από όσο έπρεπε, έδινε την εντύπωση ότι ήταν μία χρυσή ρεζέρβα. Είχε τόσα στοιχεία, αλλά μπερδευόταν προσπαθώντας να τα βγάλει όλα μαζί. Κάποιες φορές νόμιζες ότι ντρίπλαρε όλη την άμυνα και στο τέλος, δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Τα τελειώματά του ήθελαν δουλειά. Μπορούσε να πετύχει το πιο εκπληκτικό γκολ με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή ή το πιο πολύτιμο (αυτό με την Ρόμα εκτός έδρας), αλλά να χάσει και τετ-α-τετ. Να μην δώσει την κατάλληλη πάσα μετά τις κούρσες του.
  TON ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΝΙΟΠΛΙΑΣ  
   Ο Χενκ Τεν Κάτε δεν μπορούσε να τον περιμένει πολύ. Του έδωσε ευκαιρίες, αλλά δεν δίσταζε να τον αφήνει και στον πάγκο. Μόλις 18 φορές βασικός στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στον Παναθηναικό. Ο Νίκος Νιόπλιας ήταν ο προπονητής που αναπτέρωσε το ηθικό του Λάζαρου όπως και του Σωτήρη Νίνη. Δύο παιδιά που ήταν στις μικρότερες Εθνικές ομάδες και τα οποία ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής και να βοηθήσει ο προπονητής. Και να…βοηθηθεί φυσικά παίρνοντας κομμάτι από το ταλέντο και την αγωνιστική φρεσκάδα τους!
     Το νταμπλ ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του, όμως ήρθε πριν από την προετοιμασία ένας τραυματισμός (κάταγμα στο δεξί πόδι) το οποίο χρειάστηκε εγχείρηση και ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε στο κρεβάτι του πόνου.
     Δεν τα παράτησε όμως. Δούλεψε σκληρά, επέστρεψε τον Σεπτέμβρη στις προπονήσεις και τώρα, δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ. Για πρώτη φορά συμπεριελήφθηκε στην αποστολή φέτος και θα μπει απότομα στα βαθιά, αφού ο Νιόπλιας αναμένεται να τον ξεκινήσει στο αριστερό άκρο. Και τι έγινε; «Ακόμη και τα μισά να κάνει στο γήπεδο, από αυτά που κάνει στις προπονήσεις, θα λάμψει» έλεγε άνθρωπος του Παναθηναϊκού που τον παρακολουθεί στενά. Γιατί ο Χριστοδουλόπουλος δεν ξέχασε τη μπάλα!
    Θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί εναντίον του ΠΑΟΚ από την αρχή. Το τρακ εναντίον της πρώην του ομάδας, έχει φύγει, ο κόσμος δεν θα είναι εκεί να τον αγχώνει και το ματς, εντέλει είναι στα μέτρα του, αφού μόλις με 30 άτομα από την κάθε ομάδα στο ΟΑΚΑ, θα μοιάζει όντως με… προπόνηση!
    ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΛΕΤΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΣ
     Και ο ίδιος θέλει όσο τίποτα άλλο, μία καλή εμφάνιση, γιατί όχι και ένα γκολ όχι στο…προπονητικό διπλό, αλλά στο επίσημο ματς εναντίον του ΠΑΟΚ. Ένα γκολ, μία καλή εμφάνιση που θα λειτουργήσει και ως…καμπανάκι για τον χαλαρό φέτος Σεμπάστιαν Λέτο και θα θυμίσει στον Φερνάντο Σάντος ότι υπάρχει κι αυτός! Αλλωστε, τα ματς της Εθνικής αργούν ακόμη και ο Λάζαρος αν  πάρει φόρα άντε να τον σταματήσεις μετά… 
   Κυρίως, όμως να δώσει κι αυτός με τη σειρά του ένα στήριγμα στον προπονητή του τον Νίκο Νιόπλια. Που κι αυτός περνάει τον δικό του γολγοθά…
 Ας δούμε τι έκανε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
ΣΕΖΟΝ 2008-09
19/10/08: ΤΟΥΜΠΑ. ΠΑΟΚ- ΠΑΟ: 0-0. Δεν αγωνίστηκε.
8/2/09:     ΟΑΚΑ. ΠΑΟ- ΠΑΟΚ 3-0. 6 λεπτά στη θέση του Νίνη.
ΠΛΕΙ-ΟΦ
10/5/09:  ΤΟΥΜΠΑ. ΠΑΟΚ- ΠΑΟ: 0-1. Δεν αγωνίστηκε.
24/5/09: ΟΑΚΑ. ΠΑΟ- ΠΑΟΚ 4-1. 28 λεπτά στη θέση του Σαλπιγγίδη.
ΣΕΖΟΝ 2009-10:
25/10/09: ΟΑΚΑ. ΠΑΟ- ΠΑΟΚ 2-1: Δεν αγωνίστηκε.
21/2/2010: ΤΟΥΜΠΑ. ΠΑΟΚ -ΠΑΟ 2-1: 19 λεπτά στη θέση του Κατσουράνη.

ME TΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟ
Στο πρωτάθλημα
2008-09: 19 συμμετοχές- 3 γκολ
2009-’10:  17 συμμετοχές- 1 γκολ

Στο Κύπελλο
2008-09:  4 συμμετοχές- 4 γκολ
2009-10: 5 συμμετοχές - 0 γκολ
Στην Ευρώπη
2008-09: 5 συμμετοχές – 0 γκολ
2009-10:  9 συμμετοχές – 1 γκολ

ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Πρωτάθλημα: 57 συμμετοχές -8 γκολ
Κύπελλο: 3 συμμετοχές-  1 γκολ
UEFA: 4συμμετοχές-1 γκολ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου