Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Τη νοοτροπία του πληρώνει ο ΠΑΟ


Με μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια, μόνο θετικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα της σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Τι συμβαίνει και οι πράσινοι δεν μπορούν να βρουν τον καλό τους εαυτό; Φταίει ο Νιόπλιας; Φταίει ο Κέζος; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα πλανώνται τα τελευταία 24ωρα πάνω από την Παιανία...





Τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται να πέσουν όλες οι ευθύνες στον γυμναστή της ομάδας, Αντώνη Κέζο. Μπορεί ο κύπριος να έχει κάποιο μερίδιο, ωστόσο προβλήματα εντοπίζονται και αλλού... Πάντως θα είναι ο πρωτος που θα πληρώσει το... μάρμαρο και θα αντικατασταθεί από τον Λόρενς Εμπεν. Ο ολλανδός αναμένεται να πιάσει δουλειά στην Παιανία, ακόμα και την Δευτέρα (20/9).






Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να νικήσει στην Καβάλα, δεν φταίει ο Κέζος. Δεν ευθύνεται αυτός που η άμυνα πελαγοδρομούσε, δεν ευθύνεται που ο Τζόρβας... βγήκε και δεν βγήκε στο γκολ του Ντουγκλάο, δεν ευθύνεται που μετά το 0-1 του Σισέ η ομάδα "κάθισε" για 30 λεπτά. Αλλωστε, στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι, έτρεχαν μέχρι το 95' για να βγάλουν... τα κάστανα από την φωτιά. Συνεπώς δεν υπήρχε πρόβλημα φρεσκάδας, έκρηξης και τρεξιμάτων, όπως λέγεται κατά κόρον τα τελευταία 24ωρα.






Ο Νίκος Νιόπλιας έχει κάνει λάθη. Λάθη στην διαχείριση του έμψυχου δυναμικού. Λάθη στις σχέσεις του με κάποιους παίκτες, τους οποίους είτε ακούει υπερβολικά, είτε δεν τους παίρνει στα σοβαρά.






Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως έγκειται στην συνολικά κακή νοοτροπία της ομάδας. Από τότε στο Τορόντο και τα φιλικά με Μίλαν και Ιντερ... Τα αποτελέσματα ήταν πράγματι εντυπωσιακά απέναντι στις δύο ιταλικές ομάδες, ωστόσο κάποιοι έμειναν σε αυτά, νομίζοντας ότι θα αποτελέσουν τον οδηγό για να κάνει το τριφύλλι περίπατο στο ελληνικό πρωτάθλημα.






Αποδείχθηκε όμως, ότι άλλο φιλικά, άλλο επίσημα, ακόμα κι αν παίζεις στην έδρα σου με την Ξάνθη... Ο Παναθηναϊκός σε όλα του τα παιχνίδια προηγήθηκε στο σκορ και αν εξαιρεθεί αυτό με τον Αρη (που κράτησε το προβάδισμα), στα υπόλοιπα δεν μπόρεσε να νικήσει. Και αν πει κανείς ότι αυτό με την Μπαρτσελόνα ήταν εκτός προγράμματος, εκείνα με την Ξάνθη και την Καβάλα προσγείωσαν τους παίκτες του Νίκου Νιόπλια στην πραγματικότητα.






Και στα δύο παιχνίδια, παίκτες και προπονητής επαναπαύτηκαν στο 1-0, έχοντας τη νοοτροπία της ανώτερης ομάδας, στη συνέχεια κάθισαν πάνω στην ανωτερότητα και στο τέλος το πλήρωσαν. Και στο Ανθή Καραγιάννη θα μπορούσαν να το πληρώσουν πιο ακριβά...






Η κακή νοοτροπία που υπάρχει στην Παιανία, έχει κοστίσει μέχρι στιγμής 4 βαθμούς στο πρωτάθλημα και μια συντριβή στο Champions League.






Πλέον ο Παναθηναϊκός ξαναρχίζει πάλι από το μηδέν, κυρίως όσον αφορά τον ψυχολογικό τομέα και τη διαχείριση των κακών αποτελεσμάτων που καλούνται να κάνουν Νιόπλιας και παίκτες. Μόνο που αυτή τη φορά απέναντι τους έχουν δύο κρίσιμα παιχνίδια για το Champions League και ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό στην επόμενη πεντάδα των αγώνων του πρωταθλήματος.




sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου