Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτος και αήττητος

Με αυτογκόλ του Κουζέν στο 29' ο Ηρακλής κέρδισε την Λάρισα στην Θεσσαλονίκη και πάτησε κορυφή. Με δέκα τελείωσαν το ματς οι δύο ομάδες, πολλά τα παράπονα για τη διαιτησία.








Με εξαιρετικά επιθετική διάθεση μπήκε η Λάρισα στην αναμέτρηση. Ο Παπακώστας ζητούσε ακόμα και από τα στόπερ του να ανεβαίνουν για να δημιουργούν πίεση και οι Βυσσινί έφτασαν κοντά στο γκολ πρώτοι σε τρεις περιπτώσεις. Στο 9' ο Κουζέν είδε τον Ελευθερόπουλο να αποκρούει το πλασέ του, στο 17' ο ίδιος παίκτης σέρβιρε στον Μετίν, ο οποίος δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, ενώ στο 26' το φάουλ του Κανόμπιο απέκρουσε ο «Ελε». Οι φιλοξενούμενοι σε μία φάση τα έχασαν όλα. Την καλή τους λειτουργία, το προβάδισμα και τον έλεγχο του κέντρου. Στο 29' μετά από φάουλ του Λίμα ο Κουζέν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 1-0 για τον Ηρακλή. Στο 45' ο Ιάκομπ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βιέρα με κεφαλιά αφού πρώτα είχε βγει νικητής στη μονομαχία με τον Νταμπίζα, ο οποίος από το replay φάνηκε να είναι αυτός που υποπίπτει σε παράβαση. Ο Χαραλαμπίδης ακύρωσε το γκολ, σε μία φάση που σηκώνει πολύ συζήτηση.






Στο δεύτερο μέρος η Λάρισα προσπάθησε να κάνει την ανατροπή στο ματς κόντρα σε έναν Ηρακλή, ο οποίος πρώτα προσπαθούσε να κρατήσει το «μηδέν» και μετά να κάνει κάτι μπροστά. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Θεσσαλονικείς δεν δημιούργησαν καμία αξιόλογη φάση στο δεύτερο μέρος, ενώ οι Βυσσινί έφτασαν κοντά στο 1-1 με την κεφαλιά του Νταμπίζα στο 65' αλλά πολύ περισσότερο στην ευκαιρία του Μακίνουα στο 90', όταν ο Νιγηριανός έστειλε τη μπάλα άουτ εντελώς αμαρκάριστος σε τετ α τετ με τον Ελευθερόπουλο. Το 82' ήταν το λεπτό που είχε μεγαλύτερη σημασία στον αγώνα, καθώς ο Χοσέμι ανέτρεψε τον Μπλάζεκ μέσα στην περιοχή με τον Λαμπρόπουλο να μην δείχνει την άσπρη βούλα. Στην εξέλιξη της φάσης έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Ταυλαρίδη για μαρκάρισμα στον Ιάκομπ. Στο 91' απέβαλλε τον Πίτου Γκαρσία, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα κράτησε στο ματς τον Κανόμπιο, ο οποίος πάτησε καθαρά τον Παπαστεριανό. Το ματς έληξε με τις δύο ομάδες να έχουν πολλά παράπονα από τον διατητή από την Καβάλα.






MAN OF THE MATCH: Για ένα ακόμα ματς ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έδειξε ότι η ομάδα ξεκινάει από τον τερματοφύλακα. Ηταν εκεί όταν οι Κυανόλευκοι τον χρειάστηκαν και έδειξε σιγουριά. Πολύ καλός και ο Αργεντινός αριστερός μπακ, Λίμα,ο οποίος βοήθησε επιθετικά με τις εκτελέσεις φάουλ του αλλά και αμυντικά, καθώς η Λάρισα δεν δημιούργησε σχεδόν κανέναν κίνδυνο από την πλευρά του.






ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μακίνουα. Απλά δεν χάνεται η ευκαιρία που έχασε στο 90'.Ο Νιγηριανός επιθετικός είδε τη μπάλα να στρώνεται από κόντρα στα πόδια του και βρέθηκε φάτσα με τον Ελευθερόπουλο, όμως έκανε τραγικό πλασέ με το αριστερό και κλώτσησε άουτ την ευκαιρία που είχε η Λάρισα να φύγει με βαθμό από την Θεσσαλονίκη.






ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φαμπιάν Κανόμπιο. Ο Ουρουγουανός άσος μόνο με τον τρόπο που έκανε κοντρόλ έδειχνε την ποιότητά του. Είχε μία καλή εκτέλεση φάουλ και ένα καλό σουτ και γενικότερα όταν περνούσε η μπάλα από τα πόδια του είχε καλές ενέργειες. Ο 30χρονος έφερε ποιότητα στο παιχνίδι της Λάρισας, παρά την τραγική ενέργειά του, όταν πάτησε στο 91' τον Παπαστεριανό.






Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε στο 29'ο Κουζέν, ο οποίος ενήργησε σαν γνήσιος επιθετικός. Ο Γκαμπονέζος στράικερ μετά το φάουλ του Λίμα πέτυχε αυτογκόλ και έβαλε την Λάρισα να κυνηγάει στο σκορ σε ένα σημείοπου οι Βυσσινί ήταν καλύτεροι και είχαν τον έλεγχο του ματς.






ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολύ μέτριος ο Χαραλαμπίδης, ο οποίος προκάλεσε διαμαρτυρίες και στις δύο πλευρές με τις αποφάσεις του. Ο ρέφερι από τον σύνδεσμό της Καβάλας κακώς ακύρωσε γκολ του Ηρακλή στο 45' με τον Ιάκομπ να κερδίζει καθαρά τη μονομαχία από τον Νταμπίζα ενώ στο 82' κακώς δεν έδωσε πέναλτι στην ανατροπή του Μπλάζεκ από τον Χοσέμι. Και στις καθυστερήσεις τα έκανε σαλάτα, κρατώντας στον αγώνα τον Κανόμπιο, ο οποίος πάτησε τον Παπαστεριανό.





ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ






Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Λίμα, Κατσαμπής, Χοσέμι, Ντάνι, Παπαστεργιανός, Κομπαγιάσι (74' Στσοτ), Σίσιτς (85' Καρλίνιος), Μάρα (59' Πίτου Γκαρσία), Ιάκομπ.






Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Γκέρεμι (70' Μακίνουα), Κουζέν, Μετίν (76' Σίμιτς), Ρομέου, Βελάσκο (85' Ταλ), Κανόμπιο, Μπλάζεκ.






Διαιτητής: Χαραλαμπίδης


Βοηθοί: Πάνου, Καρατζίκας




gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου