Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Porca miseria...

Ως κλασική Ιταλία, θα πρέπει να πάρει την πρόκριση για τους «16» στην τελευταία αγωνιστική, καθώς κατάφερε να μείνει στο 1-1 με τη Ν. Ζηλανδία, που σκόραρε από θέση οφ σάιντ. 


Ο Μαρτσέλο Λίπι επέλεξε για την Ιταλία την 11άδα που είχε αρχίσει και το ματς με την Παραγουάη, με μοναδική αλλαγή φυσικά την παρουσία του Μαρκέτι κάτω από τα δοκάρια, αντί του τραυματία Μπουφόν. Οι προβλέψεις πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήθελαν την παγκόσμια πρωταθλήτρια να μπαίνει δυνατά από την αρχή για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε πολύ τα πράγματα για τη συνέχεια.

Τελικά η κατάσταση έγινε... περίπλοκη για τους ατζούρι, καθώς στο 7ο λεπτό βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Σμελτζ. Ένα γκολ, πάντως, που δε θα έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ σάιντ. Το 0-1 ήταν γεγονός, όπως και η νευρικότητα των Ιταλών, οι οποίοι προσπάθησαν να πιέσουν από το επόμενο λεπτό αλλά το έκαναν με ανορθόδοξο τρόπο.

Η ομάδα του Λίπι δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα κάτω και να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, με συνέπεια να βασίζεται στις επελάσεις του Τζαμπρότα από δεξιά, μήπως και βρεθεί η λύση. Το 4-4-2 με τον Μαρκίζιο σαν... εξτρέμ δεν μπορούσε να λειτουργήσει, η μπάλα δεν έφτανε ποτέ σωστά στους Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο κι έτσι η σκουάντρα ατζούρα απειλούσε μόνο με κάποια μακρινά σουτ, ένα εκ των οποίων, από τον Μοντολίβο, κατέληξε στο δοκάρι.

Το παιχνίδι γινόταν κυριολεκτικά στο μισό γήπεδο καθώς η Ν. Ζηλανδία δεν περνούσε ποτέ τη σέντρα και οι Ιταλοί προσπαθούσαν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό. Το κατάφεραν στο 29', όταν ο Ντε Ρόσι κέρδισε το πέναλτι μετά το τράβηγμα της φανέλας από τον Σμιθ και ο Ιακουίντα ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 1-1. Έχοντας λιγότερο άγχος, πλέον, η Ιταλία φάνηκε να... χαλαρώνει κάπως κι έτσι δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.

Αλλαγές Λίπι, αλλά...
Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν άρεσε καθόλου στον Λίπι, ο οποίος στην ανάπαυλα έκανε δύο αλλαγές. Οι Καμορανέζι και Ντι Νατάλε πήραν τις θέσεις των Πέπε και Τζιλαρντίνο αντίστοιχα, με τον Ντι Νατάλε να απειλεί στο 49' με ένα γυριστό σουτ και γενικά τους ατζούρι να δείχνουν κάπως πιο ζωντανοί...

Γρήγορα, όμως, επανήλθε η κακή εικόνα του πρώτου 45λεπτου και ο Λίπι ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 61', κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα. Ο Πατζίνι αντί του Μαρκίσιο, αλλαγή του συστήματος με τρεις παίκτες μπροστά και προσπάθεια για πίεση και δεύτερο γκολ. Έτσι όπως πίεζαν οι Ιταλοί, όμως, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να έρθει αυτό το δεύτερο γκολ...

Οι παίκτες του Λίπι... κουτουλούσαν μεταξύ τους, ήταν απίστευτα αγχωμένοι και από ένα σημείο κι έπειτα έκαναν αβίαστα λάθη και δεν μπορούσαν να απειλήσουν με τίποτα. Κάποια μακρινά σουτ του Μοντολίβο ήταν η μόνη τους προσπάθεια, την ώρα που οι αντίπαλοι τους απλά έκλειναν όλους τους χώρους και κρατούσαν πιο εύκολα από ό,τι θα περίμεναν το 1-1.

Πήγαν να το... κλέψουν!
Στο 83', μάλιστα, η Ν. Ζηλανδία έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει αυτή το δεύτερο γκολ και να κάνει την μεγαλύτερη έκπληξη, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ στο διαγώνιο σουτ του Γουντ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Ιταλία πίεσε ασφυκτικά καθώς βγήκαν όλοι, πλην του... Μαρκέτι, στην επίθεση και στο 88' ο Καμορανέζι με ένα τρομερό σουτ φλέρταρε με το γκολ. Ο Πάστον, όμως, αντέδρασε και πάλι σωστά και κράτησε το 1-1, που διατηρεί ζωντανή τη Ν. Ζηλανδία στη μάχη της πρόκρισης, ενώ προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο άγχος στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία...

MAN OF THE MATCH: Η αλήθεια είναι ότι η Ιταλία δε δημιούργησε σωρεία ευκαιριών και απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ. Σε όλα αυτά, πάντως, η αντίδραση του Πάστον ήταν η σωστή. Ο τερματοφύλακας της Ν. Ζηλανδίας ήταν αλάνθαστος, έκανε ορισμένες εντυπωσιακές αποκρούσεις σε σουτ των Ιταλών και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του στο να πάρει την ισοπαλία.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιλέξουμε έναν, καθώς οι Ιταλοί είχαν πολλούς υποψήφιους για αυτή την κατηγορία. Ο Μαρκίζιο που ήταν και πάλι βασικός απογοήτευσε, οι επιθετικοί δεν έκαναν τίποτα σωστό, αλλά έχουν και ελαφρυντικά γιατί οι μέσοι -με εξαίρεση τον Μοντολίβο- δε φάνηκαν καθόλου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μοντολίβο ήταν αυτός που το πάλεψε περισσότερο από την Ιταλία και προσπάθησε να βρει τις λύσεις για την ομάδα του. Δεν είχε συμπαράσταση, στον δημιουργικό τομέα, από τους υπόλοιπους μέσους κι έτσι επιχειρούσε μόνος του για το καλύτερο δυνατό. Είχε ένα δοκάρι, ένα καλό σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πάστον και γενικά έκανε τα λιγότερα λάθη.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Λίπι με την επιλογή του να αρχίσει το ματς με 4-4-2, έχοντας μόνο ένα εξτρέμ στην 11άδα. Τον Πέπε. Ο Μαρκίζιο δεν είναι παίκτης γραμμής και μοιραία ήταν τραγικός... Η ομάδα, μάλιστα, δε βελτιώθηκε ούτε μετά τις αλλαγές του προπονητή.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν απέφυγε τα λάθη ο Κάρλος Μπάτρες από τη Γουατεμάλα και οι βοηθοί του. Καταρχάς, υπάρχει οφ σάιντ στο γκολ της Ν. Ζηλανδίας. Από εκεί και πέρα, στο πέναλτι της Ιταλίας θα μπορούσε να δοθεί και κόκκινη κάρτα στον Σμιθ, καθώς ο Ντε Ρόσι ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Και γενικά αρκετά φάουλ δίνονταν ανάποδα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ιταλία έχει συνηθίσει να κάνει... άνω-κάτω τους ομίλους της στις μεγάλες διοργανώσεις και να διεκδικεί την πρόκριση στην τελευταία αγωνιστική. Το ίδιο θα κάνει και τώρα και οι πιθανότητες να τα καταφέρει είναι υπέρ της. Ακόμη κι αν συμβεί αυτό, όμως, με την εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο δε θα πάει και πολύ μακριά και δε θα καταφέρει να υπερασπιστεί όπως πρέπει τον τίτλο της... Μια ομάδα με κενά, χωρίς αυτοματισμούς, χωρίς ηγετικές προσωπικότητες. Η επιστροφή του Πίρλο στη δράση λογικά θα τη βελτιώσει αρκετά, αλλά δε φτάνει από μόνος του. Οσο για τη Ν. Ζηλανδία, για δεύτερο σερί ματς κέρδισε τις εντυπώσεις με τη μαχητικότητα της. Δεν έχουν άγχος, ξέρουν μέχρι πού φτάνουν οι δυνατότητες τους και παλεύουν για το καλύτερο δυνατό. Το γεγονός ότι διεκδικούν ακόμη την πρόκριση, ουσιαστικά είναι σαν να την έχουν κατακτήσει ήδη!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ιταλία (Μαρτσέλο Λίπι):
Μαρκέτι, Ζαμπρότα, Καναβάρο, Κιελίνι, Κρισίτο, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο, Μαρκίζιο (61' Πατζίνι), Πέπε (46' Καμορανέζι), Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο (46' Ντι Νατάλε).

Νέα Ζηλανδία (Ρίκι Χερμπερτ): Πάστον, Ριντ, Νέλσεν, Βίσελιτς (81' Κρίστι), Σμιθ, Λόκχεντ, Μπέρτος, Έλιοτ, Σμελτζ, Κίλεν (93' Μπαρόν), Φάλον (63' Γουντ).

LIVE GAME

88' Τρομερό μακρινό σουτ του Καμορανέζι, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πάστον.

83' Ευκαιρία για τη Ν. Ζηλανδία, με τον Γουντ να αποφεύγει τον Καναβάρο και να σουτάρει διαγώνια, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

80' Σουτ του Ντι Νατάλε, η μπάλα καταλήγει άουτ.

70' Πολύ δυνατό μακρινό σουτ του Μοντολίβο, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πάστον.

63' Δυνατό σουτ στην κίνηση από τον Βίσελιτς, η μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μαρκέτι.

49' Καλό γυριστό σουτ του Ντι Νατάλε εντός περιοχής, απέκρουσε ο Πάστον.

45' Δυνατό σουτ του Ντε Ρόσι, απέκρουσε ο Πάστον.

29' Γκολ! 1-1 η Ιταλία! Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Ιακουίντα.

28' Πέναλτι για την Ιταλία, καθώς ο Σμιθ τραβάει από τη φανέλα τον Ντε Ρόσι.

26' Δοκάρι για την Ιταλία, σε ωραίο μακρινό σουτ του Μοντολίβο.

21' Πρώτη καλή φάση για την Ιταλία με σουτ του Τζαμπρότα, που έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

7' Γκολ! 0-1 η Ν. Ζηλανδία! Φάουλ του Ελιοτ, ο Σμελτζ από κοντά άνοιξε το σκορ αλλά ήταν σε θέση οφ σάιντ, ενώ υπήρξε και επιθετικό φάουλ στον Τζιλαρντίνο κατά τη διάρκεια της φάσης.


gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου