Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Φαβορί ο Μπερέτα για ΠΑΟΚ

Οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Μάριο Μπερέτα θα είναι ο αντικαταστάτης του Φερνάντο Σάντος. Με την έννοια ότι με τον 51χρονο προπονητή έγιναν ουσιαστικές συζητήσεις ή ακόμη και βάσει του δημοσιεύματος της "Gazzetta dello Sport" που ουσιαστικά προεξοφλεί την συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Εντούτοις, είναι απαραίτητο να περάσουν κάποιες ώρες, αφού η αμφιβολία που υπάρχει επί του ζητήματος του επόμενου προπονητή.

Οι Ιταλοί γράφουν ότι «ο Μπερέτα βρίσκεται ένα βήμα από τον ΠΑΟΚ». Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ όμως δεν λέει το παραμικρό. Για πολύ απλούς λόγους. Είναι σαφές ότι οι επιτελείς του Δικεφάλου δεν έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν πολλά στον επόμενο προπονητή. Δηλαδή; Δεν έχουν την πολυτέλεια να του δώσουν πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και κυρίως, να δαπανήσουν μεγάλα ποσά στην φετινή μεταγραφική περίοδο.
Εχοντας προαποφασίσει την διατήρηση παικτών που συνθέτουν τον κορμό της ομάδας, αλλά και να ξοδέψουν ένα σημαντικό ποσό για την απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, θα βγουν στην αγορά αναζητώντας (σίγουρα) έναν δεξιό οπισθοφύλακα. Από εκεί και πέρα, κατά πόσο θα επιδιώξουν να προσθέσουν έναν επιθετικό κορυφής ή ακόμη ένα αριστερό χαφ, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.
Εξάλλου, στην παρούσα φάση βρίσκονται σε διαδικασία συζητήσεων και με παίκτες (Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας) που έχουν υψηλά συμβόλαια, με απώτερο σκοπό να δεχθούν να μειωθούν οι απολαβές τους κατά τουλάχιστον 10%. Ηλπιζαν επίσης ότι τουλάχιστον για τον Βόσνιο επιθετικό θα ερχόταν μια πρόταση για την πώληση των δικαιωμάτων του, αλλά - μέχρι στιγμής - πέρα από δημοσιεύματα, δεν υπάρχει το παραμικρό.
Γιατί αναφέρουμε τα παραπάνω; Για να αιτιολογήσουμε ότι ο Δικέφαλος ακολουθεί συγκεκριμένη τακτική (σ. σ.: δεν δίνει προβάδισμα σε κανέναν, ούτως ώστε να μην υπάρξουν ξαφνικά μεγάλες απαιτήσεις), προκειμένου να κλείσει το θέμα όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα (οικονομικά).
Είναι ξεκάθαρο ότι η προθεσμία - που έδωσαν στους εαυτούς τους - λήγει αύριο (7/6) το βράδυ. Μέχρι τότε, Θοδωρής Ζαγοράκης και Ζήσης Βρύζας θα πρέπει να έχουν δώσει το χρίσμα. Ο τελευταίος επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα (6/6) συζήτησε - τηλεφωνικά - με τον «Ζαγόρ». Αναλύθηκαν τα δεδομένα και κατέληξαν ότι αύριο (7/6) θα πάρουν τις αποφάσεις τους.
Βάσει και της δήλωσης του Βάλτερ Νοβελίνο στην «Εξέδρα» (σ. σ.: «δεν έχω συναντηθεί με τον Ζήση Βρύζα, αλλά είναι πιθανό να συναντηθούμε»), αλλά και της συνάντησης που είχε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον ατζέντη του Μπερέτα, ουσιαστικά δίνεται η εντύπωση ότι ο τελευταίος συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.
Λέγεται εξάλλου ότι ο Μπερέτα έχει πιο πρωτοποριακές ιδέες από τον Νοβελίνο, αλλά και πως ταιριάζει περισσότερο σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια, ο Μπερέτα συνήθως χρησιμοποιεί μια διάταξη 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου - σύστημα που εφάρμοσε ο Φερνάντο Σάντος στα πλέι οφ αλλά όχι σε ρόμβο - κάτι που λίγο πολύ γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου