Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ, -5 μέρες…

Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουν οι ποδοσφαιρόφιλοι να αρχίσει… επιτέλους το Μουντιάλ και οι πέντε ημέρες που απομένουν μοιάζουν με… αιώνα ατελείωτο.

Οχτώ χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία ήττα της Νιγηρίας από την Αργεντινή και οι Αφρικανοί θέλουν να… ξορκίσουν το κακό, πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη με τους «μπιανκοσελέστε» σε αγώνα Π.Κ. Αυτή την διακαή επιθυμία εξέφρασε ο Πέτερ Οντεμβίγιε, ο οποίος υποστήριξε ότι οι “υπεραετοί” έχουν πλέον τα… φόντα για να το κάνουν πράξη.

Στην Γαλλία ο Ντομενέκ πονοκεφαλιάζει με την… άσφαιρη επίθεση που διαθέτει το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, ενώ στην Ουρουγουάη ο Φορλάν παραλίγο να γίνει μέρος της επιδημίας που επικρατεί τις τελευταίες μέρες με τους τραυματισμούς ποδοσφαιριστών. Στο τέλος παραθέτεται το ρεκόρ του Κλόζε.

Οντεμβίγιε: «Θα πάρουμε το αίμα μας πίσω με την Αργεντινή»

Η Νιγηρία θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις στο Π.Κ. στις 12 Ιουνίου κόντρα στην Αργεντινή και η αφρικάνικη ομάδα θέλει να εκδικηθεί για τις δυο ήττες που έχει υποστεί στο παρελθόν από τους «μπιανκοσελέστε», μια στο Μουντιάλ του 2002 (1-0) και άλλη μια το 1994 (2-1). Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Πέτερ Οντεμβίγιε.

«Τερματίσαμε πρώτοι στα προκριματικά λόγω της αφοσίωσης και της πειθαρχίας που μας διακρίνει. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι “υπεραετοί” διαθέτουν μεγάλα αστέρα, αλλά θα χρειαστεί να βάλουμε στην άκρη τη φήμη μας» δήλωσε αρχικά ο διεθνής Νιγηριανός ποδοσφαιριστής στην επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ.

«Πρέπει να πάρουμε το… αίμα μας πίσω κόντρα στην Αργεντινή. Κάτι έλειπε από εμάς στα παιχνίδια του παρελθόντος, αλλά αυτή τη φορά ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Ελπίζω να μπορέσουμε να τους δώσουμε ένα καλό μάθημα και να σκοράρουμε αρκετές φορές», τόνισε για την εκδίκηση που θέλουν να πάρουν οι “υπεραετοί”.

Καταλήγοντας ο 28χρονος μέσος αποφάνθηκε: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα, και νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές ομάδες που έχουν μεγάλα αστέρια, αλλά έχουν αποτύχει να κερδίσουν τα παιχνίδια. Ειλικρινά πιστεύω ότι έχουμε τους παίκτες για να νικήσουμε σήμερα την Αργεντινή».

Προβληματίζεται με την αφλογιστία της Γαλλίας ο Ντομενέκ

Η ήττα της Εθνικής Γαλλίας στο τελευταίο φιλικό τεστ με την Κίνα είναι το λιγότερο πράγμα που απασχολεί τον Ραϊμόντ Ντομενέκ,ανησυχεί περισσότερο με το γεγονός ότι η ομάδα του δεν πετυχαίνει πολλά γκολ, αφού στις αναμετρήσεις με Τυνησία και Κόστα Ρίκα σημείωσε από ένα και δυο αντίστοιχα.

«Δεν με νοιάζει καθόλου που χάσαμε από την Κίνα. Εξάλλου ήταν ένα φιλικό προετοιμασίας», ήταν το αρχικό σχόλιο του Ντομενέκ στην γαλλική κρατική τηλεόραση. «Τώρα πρέπει να βάλουμε κάτω τα πραγματικά προβλήματα», συμπλήρωσε.

Όσο για το αν προτίθεται να αλλάξει τα σχέδια του και τη σύνθεση της επιθετικής γραμμής τόνισε ότι: «Όλα είναι πιθανά. Θα δούμε ποιοι παίκτες μπορούν να ανταποκριθούν στις περιστάσεις την Παρασκευή κόντρα στην Ουρουγουάη».

Τους… ανησύχησε ο Φορλάν

Σαν επιδημία έπεσαν τις τελευταίες ημέρες οι αποκλεισμοί παικτών από του Μουντιάλ, λόγω τραυματισμού, με κορυφαίο παράδειγμα αυτό του αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας, Ρίο Φέρντιναντ. Και όπως είναι φυσικό στα υπόλοιπα εθνικά συγκροτήματα δεν θέλουν να γευτούν παρόμοια… πίκρα. Στην Εθνική Ουρουγουάης μάλιστα κάνουν τον… σταυρό τους, που δεν συνέβη το ίδιο με τον Ντιέγκο Φορλάν, ο οποίος ανησύχησε τους πάντες στην πρώτη προπόνηση των Λατινοαμερικάνων μετά την άφιξή τους στη Νότια Αφρική.

Ο παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης συγκρούστηκε με τον μέσο Γουόλτερ Γκαργκάνο και έδειξε ότι έχει τραυματιστεί στο αριστερό πόδι. Ωστόσο ύστερα από λίγα λεπτά ο πόνος πέρασε για τον Φορλάν. Το ίδιο και ο πονοκέφαλος του τεχνικού τιμ.

Ο… πεντάσφαιρος Κλόζε

Είναι ο παίκτης που σκόραρε από πέντε φορές στα δυο τελευταία Μουντιάλ, το 2006 στη Γερμανία και το 2002 στη Νότια Κορέα/Ιαπωνία. Ο λόγος για τον Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους 23 παίκτες που διάλεξε ο Γιοακίμ Λεβ για το Π.Κ. της Νοτίου Αφρικής. Ο 32χρονος επιθετικός στην πρώτη του εμφάνιση σε Μουντιάλ πέτυχε χατ τρικ κόντρα στη Σαουδική Αραβία και άλλα δυο κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν η διοργάνωση επέστρεψε στη Γερμανία επανέλαβε την ίδια επιτυχία και κέρδισε το χρυσό παπούτσι της Adidas. 





sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου