Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Δραματική ισοπαλία πήραν οι Νεοζηλανδοί

Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, που είχε όμως ιδιαίτερο σασπένς, Νέα Ζηλανδία και Σλοβακία ήρθαν ισόπαλες με 1-1. Οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν στο 50ο λεπτό με τέρμα του Βίτεκ όμως οι Νεοζηλανδοί ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του αγώνα, με κεφαλιά του Ριντ, του ποδοσφαιριστή που είχε κάνει το λάθος στη φάση του γκολ που δέχτηκε η ομάδα του.

Το ματς ήταν μέσα στο «κλίμα» των άλλων αγώνων του Μουντιάλ. Δηλαδή, όχι ιδιαίτερα θεαματικό και με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η Σλοβακία ήταν πιο κινητική και διατήρησε την υπεροχή στο α΄ ημίχρονο, όμως μόνο με κάποια σουτ επιχείρησε να γίνει απειλητική και με καλύτερο αυτό του Σέστακ στο 27', το οποίο πέρασε άουτ.

Από τη δική της μεριά, η Νέα Ζηλανδία έφτασε μόνο μια φορά κοντά στο γκολ, όταν ο Σμελτζ βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε θέση βολής, αλλά σούταρε άστοχα.


Η υπεροχή των Σλοβάκων καρποφόρησε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 50' και σε σέντρα του Σέστακ, ο Βίτεκ με κεφαλιά σημείωσε το πρώτο τέρμα της χώρας του σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Νέα Ζηλανδία έκανε κάποιες κινήσεις με στόχο την αποτροπή της ήττας, αλλά η Σλοβακία έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα και να κρατά εύκολα τη νίκη στα χέρια της. Ολα αυτά έως το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.


Λίγο νωρίτερα η Νέα Ζηλανδία πλησίασε στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Σμελτζ από εξαιρετική θέση πέρασε άουτ. Και στο 3ο λεπτό των καθστερήσεων, ο Σμελτζ σέντραρε και ο προωθημένος Ριντ με κεφαλιά ισοφάρισε, προσφέροντας έτσι τον πρώτο βαθμό της χώρας του σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Πλέον στον 6ο όμιλο υπάρχει η απόλυτη ισοβαθμία ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες, αφού με το ίδιο σκορ (1-1) έληξε και η χθεσινή αναμέτρηση της Ιταλίας με την Παραγουάη.


Εγραψε ιστορία η Νέα Ζηλανδία

Τον πρώτο της βαθμό σε Παγκόσμιο Κύπελλο η Νέα Ζηλανδία. Κατάφεραν μάλιστα να «βρουν» δίχτυα ακριβώς μετά από 28 χρόνια, αφού είχαν σκοράρει και στην ήττα με 5-2 από την Σκοτία (15/6/1982) για το Μουντιάλ της Ισπανίας. Οι Σάμερ και Γούντιν είχαν πετύχει τότε τα τέρματα των Νεοζηλανδών, οι οποίοι ωστόσο αποχαιρέτησαν πρόωρα τη διοργάνωση μετά και τις "βαριές" ήττες από Σοβιετική Ένωση (3-0) και Βραζιλία (4-0).

Για τον τρίτο μικρότερο σε ηλικία παίκτη της Νέας Ζηλανδίας, τον 21χρονο Ριντ (αγωνίζεται στην Μίντιλαντ) αυτό ήταν το πρώτο του τέρμα με τα χρώματα των "All Whites", σε συνολικά τέσσερις συμμετοχές.



Στατιστικά

1 Γκολ 1
2 Σουτ στο τέρμα 3
6 Αστοχα σουτ 10
17 Φάουλ (κατά) 15
3 Κόρνερ 10
0 Οφσάιντ 1
2 Κίτρινες 1
0 Κόκκινες 0
52% Κατοχή μπάλας 48%
Θεατές: 23.871

Η εξέλιξη του αγώνα

1 Πρώτο σουτ στην αναμέτρηση από τον Κίλεν, άουτ
5 Σουτ του Βάις από πλάγια θέση, με τον Πάστον να μπλοκάρει την μπάλα
20 Φαλτσαριστό σουτ του Χάμσικ, η μπάλα πέρασε άουτ
35 Σουτ του Βίτεκ από μακρινή απόσταση, άουτ
38 Σουτ του Σμελ από πλάγια θέση αριστερά, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων
Απόλυτη ισορροπία στην κατοχή της μπάλας (50-50%) με τις τελικές να είναι 6-4 για τους Σλοβάκους
42 ΚΙΤΡΙΝΗ 
ΚΑΡΤΑΠρώτη κάρτα στο ματς, την πήρε Λόκχεντ
43 Σουτ του Χάμσικ έξω από την περιοχή, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Πάστον

50
0-1 ΓΚΟΟΟΛΣέντρα του Σέστακ από δεξιά, ο Ριντ αδράνησε, καρφωτή κεφαλιά του Βίτεκ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα στα δίχτυα
55 ΚΙΤΡΙΝΗ 
ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Στρμπα για μαρκάρισμα από πίσω στον Φάλον
64 Σουτ του Χάμσικ έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το δοκάρι
69 Ο Βάις πάσαρε αμέσως μέσα στην περιοχή για τον Βίτεκ όμως ο Ριντ πρόλαβε και έβαλε την τελευταία στιγμή το πόδι του σώζοντας την ομάδα του από ένα δεύτερο γκολ
72 ΑΛΛΑΓΗΟ Γουντ στη θέση του Κίλεν
78 ΑΛΛΑΓΗΟ Κρίστι στη θέση του Βίσελιτς
81 ΑΛΛΑΓΗΟ Χολότσκο στη θέση του Σέστακ
84 ΑΛΛΑΓΗΟ Στοχ στη θέση του Βίτεκ
88 Κέφαλιά του Σμελτζ από κοντινή απόσταση, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι
90+ ΑΛΛΑΓΗΟ Κούτσκα στη θέση του Βάις
90+ 1-1 ΓΚΟΟΟΛΦαλτσαριστή σέντρα του Σμελτς από αριστερά, κεφαλιά του Ριντ, που είχε κάνει το λάθος στη φάση του γκολ που δέχτηκε η ομάδα του, η μπάλα στα δίχτυα. Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους Νεοζηλανδούς
90+ ΚΙΤΡΙΝΗ
 ΚΑΡΤΑKάρτα στον Ριντ για τον τρόπο που πανηγύρισε

Διαιτητής:
Ντέιμον

Νέα Ζηλανδία (Ρίκι Χέρμπερτ):
Πάστον, Λόκχεντ, Ριντ, Βίκελιτς (78' Κρίστι), Νέλσεν, Έλιοτ, Σμελτς, Κίλεν (72' Γουντ), Μπέρτος, Φάλον, Σμιθ
Σλοβακία (Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Σκρτελ, Τσεχ, Ζαμπάβνικ, Στρμπα, Βάις (90+ Κούτσκα), Σέστακ (81' Χολότσκο), Βίτεκ (84' Στοχ), Ντούριτσα, Χάμσικ, Γέντριτσεκ 





novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου