Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Διπλασίασε τις νίκες της η Χιλή

Η Χιλή ήταν η νικήτρια (1-0) στο ντέρμπι της κορυφής του τελευταίου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ζευγάρωσε τις επιτυχίες της κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκριση και την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Η Ελβετία από το 29 αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Μπεχράμι.

Ωστόσο ακόμα και με αυτή τη νίκη η Χιλή δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της, αν και αυτό μπορεί να γίνει το βράδυ σε περίπτωση που Ισπανία και Ονδούρα αναδειχθούν ισόπαλες.

Το σύνολο του Μπέλσα μπήκε από την αρχή με περισσότερη όρεξη για επιθετικό ποδόσφαιρο σε αντίθεση με την Ελβετία που είχε ως στόχο το μηδέν στην άμυνα. Τα λάθη στη μεσαία γραμμή των ευρωπαίων ήταν πολλά και έδιναν την ευκαιρία στη Χιλή να απειλεί την εστία του Μπενάλιο. Ο τελευταίος ήταν και ο καλύτερος παίκτης της ομάδος του πραγματοποιώντας εκπληκτικές αποκρούσεις.


Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο ο Μπεχράμι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, κάτι που ανάγκασε τον Χίτζφελντ να πραγματοποιήσει πολύ νωρίς την πρώτη του αλλαγή, αποσύροντας τον Φρέι και ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Μπαρνέτα.


Ο Μπέλσα έκανε ακόμα πιο επιθετική τη Χιλή με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο, καθώς η Ελβετία είχε κλειστεί πίσω προσπαθώντας να αντέξει στην πίεση που δεχόταν. Ο Μπενάλιο κρατούσε με "νύχια και με δόντια" ανέπαφη την εστία του, όμως, όλα αυτά μέχρι το 75' καθώς σε αυτό το χρονικό σημείο ο Γκονζάλες πέτυχε το γκολ που χάρισε και στην ομάδα του τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.


Η Ελβετία παραλίγο να κάνει τη ζημιά στις καθυστερήσεις, αλλά ο Ντερτιγιόκ στη μοναδική ευκαιρία των ευρωπαίων στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να βρει στόχο.


Γήπεδο:
"Νέλσον Μαντέλα, Μπέι"
Διαιτητής: Χαλίλ Αλ Γκάμντι (Σαουδική Αραβία)

ΧΙΛΗ (Μαρσέλο Μπιέλσα):
Μπράβο, Ισλα, Μεδέλ, Πόνσε, Χάρα, Βιδάλ (45' Γκονζάλες), Καρμόνα, Φερνάντες (65' Παρέδες), Σάντσες, Μποσεζούρ, Σουάσο (45' Βαλδίβια)
ΕΛΒΕΤΙΑ (Οτμαρ Χίτζφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Φον Μπέργκεν, Γκριχτίνγκ, Τζίγκλερ, Μπεχράμι, Ινλέρ, Χούγκελ, Φερνάντες (77' Μπουνζάκου), Φρέι (42' Μπαρνέτα), Νκουφό (68' Ντερτιγιόκ )

Η εξέλιξη του αγώνα


2'
ΚΙΤΡΙΝΗ 
ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Σουαζό
5' Σουτ Σάνστεθ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ
10' Σουτ Βιδάλ από τα αριστερά της περιοχής έδιωξε ο Μπενάλιο, στη συνέχεια της φάσης ο Μποσεζούρ επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο και πάλι ο Ελβετός γκολκίπερ κατάφερε να αποκρούσει
18' ΚΙΤΡΙΝΗ
 ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Νκουφό
22' ΚΙΤΡΙΝΗ
 ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Καρμόνα
25' ΚΙΤΡΙΝΗ
 ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Πόνσε
26' Φάουλ από τα αριστερά, κεφαλιά του Γκρίχτινγκ από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα έφυγε άουτ
28' Κάθετη μπαλιά από τον άξονα, ο Μπενάλιο πρόλαβε τον Νκουφό και έδιωξε
29' κόκκινη 
κάρτα Κόκκινη στον Μπεχράμι για αγκωνιά σε αντίπαλο του
37' Σουτ Βιδάλ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι
38' Σέντρα από δεξιά, ο Σουάζο πήρε την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ
42' ΑΛΛΑΓΗ Ο Μπαρνέτα στη θέση του Φρέι

45'
ΑΛΛΑΓΗ Ο Βαλδίβια στη θέση του Σουάζο
45' ΑΛΛΑΓΗ Ο Γκονζάλες στη θέση του Βιδάλ
47' ΚΙΤΡΙΝΗ
 ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Μπαρνέτα
48' Σουτ Σάντσεζ, η μπάλα χτύπησε στον Γκονζάλες και κατέληξε στα δίχτυα. Το τέρμα σωστά ακυρώθηκε
55' Ο Σάντσες έκλεψε και βγήκε μόνος απέναντι από τον Μπενάλιο, αλλά ο Ελβετός γκολκίπερ έπεσε στα πόδια του αντιπάλου του και απόκρουσε
59' Κόρνερ από τα δεξιά, κεφαλιά του Γκονζάλες η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι
60' ΚΙΤΡΙΝΗ
 ΚΑΡΤΑ Κίτρινη σε Ινλέρ
60' ΚΙΤΡΙΝΗ
 ΚΑΡΤΑ Κίτρινη σε Φερνάντες, ο οποίος θα χάσει το επόμενο παιχνίδι της Χιλής
61' ΚΙΤΡΙΝΗ
 ΚΑΡΤΑ Κίτρινη σε Μεδέλ
65' ΑΛΛΑΓΗ Ο Παρέδες στη θέση του Φερνάντες
68' ΑΛΛΑΓΗ Ο Ντερτιγιόκ στη θέση του Νκουφό
75' 1-0ΓΚΟΟΟΛ Ο Παρέδες βγήκε μόνος του απέναντι από τον Μπενάλιο, πέρασε τον Ελβετό γκολκίπερ, αλλά έφυγε πλάγια προς τα δεξιά. Από τη γραμμή του άουτ έβγαλε τη σέντρα και ο Γκονζάλες αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ
77' ΑΛΛΑΓΗ Ο Μπουνζάκου στη θέση του Φερνάντες
82' Σουτ Λιχστάινερ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ
84' Ο Γκονζάλες έβγαλε μόνος του τον Παρέδες με τον Μπενάλιο, αλλά το σουτ του ήταν κακό και έφυγε άουτ
89' Ο Περέδες απέφυγε ωραία τον αντίπαλο του από τα δεξιά της περιοχής, επιχείρησε το σουτ όντας απέναντι από τον Μπενάλιο, ωστόσο η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι
90' Ο Μπουνζάκου με τακουνάκι έστρωσε στον Ντερτιγιόκ, ο τελευταίος απέναντι από τον Μπράβο πλάσε άστοχα, στέλνοντας την μπάλα ξυστά από το δεξί δοκάρι
90' ΚΙΤΡΙΝΗ
 ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Βαλδίβια


novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου