Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ρεχάγκελ: "Πρέπει να δώσουμε το 1000%"

 Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για την συμμετοχή της στα τελικά του Μουντιάλ 2010, ολοκληρώθηκε επί ελληνικού εδάφους με την προπόνηση που έγινε το πρωί του Σαββάτου στον Αγιο Κοσμά. Ο Οτο Ρεχάγκελ στις δηλώσεις του τόνισε ότι πλέον περιμένει από τους παίκτες να είναι απολύτως έτοιμοι.

"Καμία σχέση δεν έχει το 1994 με το σήμερα, όπως δεν έχει καμία σχέση το παιχνίδι που περνάει με αυτό που έρχεται", είπε αρχικά και στην συνέχεια πρόσθεσε: "Αισθανόμαστε όλοι πάρα πολύ καλά, αν και δύο παίκτες μας έχουν κάποια μικροπροβλήματα. Εχουμε προπονηθεί πολύ καλά, το κλίμα είναι καλό και υπάρχει ενθουσιασμός στις τάξεις της ομάδας. Οι παίκτες ξέρουν ότι είναι μοναδική εμπειρία συμμετοχής στο Μουντιάλ, αλλά εμείς θέλουμε να το συνδυάσουμε και με επιτυχημένα αποτελέσματα. Είδαμε την Νότια Κορέα ως αντίπαλο αρκετές φορές, είναι καλή ομάδα με πολλά τρεξίματα και γι αυτό εμείς θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι να δώσουμε το 1000 της χιλίοις για να ανταπεξέλθουμε".

Ο Ρεχάγκελ τέλος, περιμένει και την συμπαράσταση του κόσμου: "Ο κόσμος πάντα μας συμπαραστέκεται, Ελληνες υπάρχουν παντού στον κόσμο και είμαι σίγουρος ότι θα μας στηρίξουν κι αυτή την φορά, όμως ο κόσμος αντιδράει με αυτά που βλέπει και πρέπει να είμαστε σωστοί".


Από την πλευρά του ο Βασίλης Τοροσίδης, είπε: "Η ομάδα νομίζω ότι θα είναι έτοιμη σε μία ομάδα, μας μένουν μερικές ημέρες για να δουλέψουμε ακόμα, πρέπει κυρίως να είμαστε υγιείς για να παίξουμε καλά και δυνατά και να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του Μουντιάλ. Η Εθνική ομάδα είχε πάντα τακτική στο παιχνίδι, ομοιογένεια, τρεξίματα και αμύνεται καλά. Αν μπορέσουμε να το επαναλάβουμε και τώρα, θα πάνε όλα όπως τα θέλουμε στο Μουντιάλ.


Αυτή η διοργάνωση είναι πρόκληση για όλους, γιατί υπάρχουν παιδιά μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν πάει σε άλλη τέτοια διοργάνωση, αλλά είμαστε και εμείς οι μικροί που δεν ξέρουμε αν θα έχουμε στο μέλλον άλλη ευκαιρία, γι αυτό πρέπει να το δούμε όλοι σαν την τελευταία ευκαιρία και όχι σαν κάτι που μπορούμε να το κάνουμε στο μέλλον".


Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος επεσήμανε: "Τις λίγες ημέρες που μας απομένουν για προετοιμασία, θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε και τις τελευταίες μας αδυναμίες, ώστε να εμφανίσουμε καλό πρόσωπο στα επίσημα παιχνίδια. Γενικά υπάρχει προβληματισμός όταν δεν έχεις καλά αποτελέσματα και δεν κάνεις τις εμφανίσεις που θέλεις, όμως γενικά αυτό που πρέπει να είχε η ομάδα είναι η ισορροπία σε όλες τις γραμμές και στην δημιουργία του παιχνιδιού και στον ρυθμό. Οταν σου συμβαίνει αυτό, έχει περισσότερες πιθανότητες για να πάρεις θετικό αποτέλεσμα.


Το Μουντιάλ είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση, για πάρα πολλά παιδιά είναι η πρώτη μας φορά, θέλουμε να δώσουμε ότι έχουμε για να φτάσει η ομάδα ψηλά. Σε αυτό το επίπεδο και σε τέτοιες διοργανώσεις, όλοι οι αντίπαλοι είναι πάρα πολύ ισχυροί, γι αυτό οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι καθ' όλη την διάρκεια των αγώνων".


Τέλος, ο Γιώργος Σαμαράς, σχολίασε: "Πάνω απ όλα θέλουμε να το χαρούμε. Κανείς δεν ξέρει αν θα ξαναβρεθεί σε ένα μουντιάλ στην καριέρα του. Όμως μέσα από αυτή την διαδικασία θα πρέπει να μπορέσουμε να πάρουμε και τα θετικά αποτελέσματα. Η Νότιος Κορέα είναι καλή ομάδα με μεγάλη ποιότητα, πιο καλή από την Βόρειο που αντιμετωπίσαμε. Το πλάνο και η βάση μας πρέπει να είναι το δεύτερο παιχνίδι με την Ουκρανία,. Μέχρι τώρα λέμε πολλά λόγια, στην πράξη θα φανεί τι θα γίνει παιχνίδι με το παιχνίδι, εμείς πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και να μην φοβηθούμε τίποτα".


novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου