Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Χιλή-Ονδούρες 1-0

Με το δεξί μπήκε η Χιλή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα επιβλήθηκε της Ονδούρας με 1-0, στο πλαίσιο της εναρκτήριας αναμέτρησης για τον 8ο όμιλο του Μουντιάλ, η οποία διεξήχθη στο "Εμπομπελά Στέιντιουμ" του Νέλσπρουιτ. Το "χρυσό" γκολ των Χιλιανών σημείωσε ο Μποσεχούρ στο 34'.

Η Χιλή πίεσε από την αρχή για κάποιο γκολ και μόλις στο δεύτερο λεπτό το φάουλ του Φερνάντες πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βαγιαντάρες. Οι παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να σημειώσουν τη μεγάλη ευκαιρία, και τελικά κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ στο 34'. Ο Βαλντίβια συνεργάστηκε με τον Ίσλα, ο τελευταίος έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά στην "καρδιά" της άμυνας της Ονδούρας και ο Μποσεχούρ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Στο 62' η Χιλή έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, καθώς το πλασέ του Σάντσες πέρασε λιγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βαγιαντάρες, ο οποίος κράτησε την Ονδούρα στο παιχνίδι στο 64', όταν απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά-ψαράκι του Πόνσε. Ο τελευταίος δέχθηκε την μπάλα από την κεφαλιά-πάσα του Βιδάλ απέναντι από την εστία της Ονδούρας, αλλά δεν κατάφερε να "νικήσει" τον αντίπαλο τερματοφύλακα.


Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και η Χιλή πανηγύρισε τη νίκη με 1-0, την πρώτη της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου εκτός της Νότιας Αμερικής (σ.σ. είχαν προηγηθεί νίκες στην Ουρουγουάη το 1930, στη Βραζιλία το 1950 και στη Χιλή το 1962), ενώ ο Πάμπλο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.


MVP ο Μποσεχούρ

Ο... κανόνας, ο οποίος θέλει στους περισσότερους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης ο σκόρερ του αγώνα, εφαρμόστηκε και στην αναμέτρηση της Ονδούρας με τη Χιλή. Το συγκρότημα του Μαρσέλο Μπιέλσα πήρε τη νίκη με 1-0 και ο Ζαν Μποσεχούρ, ο οποίος παραβίασε την εστία της Ονδούρας στο 34', απέσπασε τον τίτλο του MVP.


  • Ο προπονητής της Ονδούρας, Ρεϊνάλντο Ρουέδα, δεν καθόταν στον πάγκο της ομάδας στη σημερινή αναμέτρηση, καθώς ήταν τιμωρημένος, με αποτέλεσμα να πάρει τη θέση του ο βοηθός του, Αλέξις Μεντόσα.

    Γήπεδο:
    "Εμπομπελά"
    Διαιτητής:
    Έντι Μέιλετ (Σεϋχέλλες)
    Θεατές:


    Η εξέλιξη του αγώνα:


  • Με 4-4-1-1 θα παραταχθεί η Ονδούρα και με 4-3-3 η Χιλή
    1': Ξεκίνησε η αναμέτρηση με τους τυπικά γηπεδούχους στη σέντρα
    2': Φάουλ του Φερνάντες η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Βαγιαδάρες
    4': ΚΙΤΡΙΝΗ
 ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Καρμόνα για φάουλ στον Αλβαρεζ
    7': Ο Νούνιεζ έκανε το πρώτο σουτ για την Ονδούρα, αλλά ο Μπράβο ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα
    9': Μακρινή βολίδα του Βιντάλ, ο Βαγιαδάρες με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα
    15': Αρκετά καλό ρυθμό έχει μέχρι στιγμής η αναμέτρηση
    18': Σουτ του Παβόν αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Μπράβο
    19': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚίτρινη κάρτα στον Φερνάντες για φάουλ
    25': Η κατοχή της μπάλας 43%-57%
    30': Λείπει η μεγάλη φάση από το παιχνίδι. Η Χιλή πάντως έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων
    33': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Παλάσιος για φάουλ
    34': ΓΚΟΟΟΛ (0-1)
    : Κάθετη πάσα του Βαλντίβια για τον Ίσλα, ο οποίος μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Μποσεχούρ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, ο Φιγκερόα έκανε το τάκλιν βρήκε πρώτος την μπάλα, αλλά την έστειλε στο σώμα του επιθετικού της Χιλής και από εκεί αυτή κατέληξε στα δίχτυα!
    37': Νέα υπέροχη συνεργασία των παικτών της Χιλής με τον Σάντσεζ να έχει την ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ της εθνικής του ομάδας, όμως δεν κατάφερε τελικά να νικήσει τον Βαγιαδάρες...
    39': Σουτ του Νούνιεζ, η μπάλα έφυγε άουτ
    44': Ο Μιγιάρ άνοιξε τη μπάλα στον Σάντσες, ο οποίος έκανε μία προσποίηση μέσα στην περιοχή και αμέσως μετά το σουτ, η μπάλα βρήκε και στο χέρι του Φιγκερόα πήρε ύψος, για να έρθει στη συνέχεια ο Βαλντίβια να τη διεκδικήσει, αλλά να κάνει λάθος και να την πετάξει άουτ...
    45': Φάουλ του Νούνιεζ, ο Μπράβο πέταξε τη μπάλα κόρνερ
    45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

    46': Σέντρα για το β' σαρανταπεντάλεπτο. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες

    52': ΑΛΛΑΓΗ Ο Χάρα στη θέση του Μιγιάρ
    55': Η Χιλή έχει επιβάλλει το ρυθμό της και με πρώτο βιολί τον Σάντσες ψάχνει το δεύτερο γκολ με το οποίο θα "κλειδώσει" την κατάκτηση των τριών βαθμών.
    60': ΑΛΛΑΓΗ Ο Γουέλκαμ στη θέση του Παβόν
    62': Κάθετη πάσα του Βαλντίβια για τον Σάντσες, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε και το πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Βαγιαδάρες
    64': Φάουλ του Σάντσες, ο Φικγερόα προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα που έφυγε προς τα πίσω, ο Βιντάλ με κεφαλιά τρφοδότησε τον Πόνσε ο οποίος έκανε την κεφαλιά "ψαράκι", αλλά ο Βαγιαδάρες με εντυπωσιακό τρόπο είπε "όχι" στον αμυντικό της Χιλής. Στη συνέχεια ο Αλβαρες έκανε από αρκετά πλάγια ένα ακόμα σουτ, όμως ο τερματοφύλακας της Ονδούρας αντέδρασε και πάλι σωστά και απέτρεψε το 0-2
    65': ΑΛΛΑΓΗ Ο Τόμας στη θέση του Γκεβάρα
    70': Η Χιλή δείχνει με την απόδοσή της ότι είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Όλο το παιχνίδι της ομάδας του Μπιέλσα περνάει από τα πόδια του Σάντσες
    76': Ο Βαλντίβια θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Ονδούρας, όμως το γκολ του δεν θα μετρήσει σωστά, διότι ήταν οφσάιντ όταν πήρε τη μπάλα από τον Σάντσες
    78': ΑΛΛΑΓΗ Ο Μαρτίνεζ στη θέση του Νούνιεζ
    81': ΑΛΛΑΓΗ Ο Κοντρέρας στη θέση του Βιντάλ
    87': ΑΛΛΑΓΗ Ο Γκονζάλες στη θέση του Βαλντίβια
    90': Σουτ του Γουέλκαμ έξω από την περιοχή με το αριστερό, η μπάλα έφυγε πολλά μέτρα άουτ
    90'+1': Δυνατό γυριστό σουτ του Γκονζάλες, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βαγιαδάρες
    90'+3': Νέο σουτ του Γκονζάλες, ίδια η κατάληξη...
    90'+4': Λήξη του αγώνα

    ΟΝΔΟΥΡΑ (Αλέξις Μεντόζα):
    Βαγιαδάρες, Μεντόσα, Ιζαγκίρε, Τσάβες, Φιγκερόα, Παλάσιος, Γκεβάρα (65' Τόμας), Αλβαρεζ, Εσπινόζα, Νούνιεζ (78' Μαρτίνεζ), Παβόν (60' Γουέλκαμ)
    ΧΙΛΗ (Μαρσέλο Μπιέλσα):
    Μπράβο, Ίσλα, Βιντάλ (81' Κοντρέρας), Πόνσε, Μεντέλ, Καρμόνα, Μίγιαρ (52' Χάρα), Φερνάντες, Σάντσες, Μποσεχούρ, Βαλντίβια (87' Γκονζάλες).



  • novasports.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου