Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Το δεκάλεπτο του... τρόμου!


Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις ο Παναθηναϊκός... καθάρισε τον Λεβαδειακό 3-0 σε ένα δεκάλεπτο(64'Σαλπιγγίδης, 71' Λέτο, 74' Σισέ) και επέστρεψε στην... μοναξιά του +2!


Πρόβα με «Ρούκα», ματς με «Κατσούρ»

Αν και στην προπόνηση της Παρασκευής ο Νίκος Νιόπλιας έδειξε ότι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Άντε Ρουκάβινα στο 4-2-3-1 πίσω από τον Τζιμπρίλ Σισέ τελικά προτίμησε την λύση του Κώστα Κατσουράνη στο... αγαπημένο του 4-3-3.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Μαρίνος αντί του τιμωρημένου Βύντρα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Καντέ με τον Σαριέγκι. Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης και Καραγκούνης στον άξονα των χαφ, αριστερό «φτερό» ο Λέτο, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Σισέ.

Τρελή «πολιορκία» αλλά... ρεσιτάλ

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας ο Νιόπλιας έκανε... πλύση εγκεφάλου στους παίκτες για το σημερινό παιχνίδι και εκείνοι τον άκουσαν κατά το... ήμισυ. Μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, έπιασαν από τον... λαιμό τον Λεβαδειακό, δημιούργησαν μια ντουζίνα φάσεις αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό.

Οι «πράσινοι» είχαν σε πολύ καλό απόγευμα την τριάδα στον άξονα αλλά και τον Μαρίνο από δεξιά. Καραγκούνης, Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα, με αποτέλεσμα η γραμμή... Μαζινό των Βοιωτών να «σπάσει» αρκετές φορές.

Αυτό, όμως, δεν έφτανε καθώς ο Παναθηναϊκός πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων απίστευτες ευκαιρίες. Στο 20' ο Καραγκούνης άργησε πολύ και έδωσε την ευκαιρία στον Μπλάζιτς να κλείσει το οπτικό πεδίο του Λέτο, ο Σισέ στο 25' αστόχησε από καλή θέση ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γάλλος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Αργεντινός πήγε... χαλαρά με αποτέλεσμα να πλασάρει ψηλά άουτ.

Κάπως, έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Λεβαδειακό να ανεβαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο και να προσπαθεί να φανεί απειλητικός στις αντεπιθέσεις.

Δεκάλεπτο... φωτιά!

Λέγαμε πιο πάνω για την... πολιορκία του πρώτου μέρους, η οποία συνεχίστηκε και στο δεύτερο. Ο Παναθηναϊκός πίεσε ασφυκτικά, έχασε κάποιες καλές φάσεις αλλά στο 64' δικαιώθηκε για την επιμονή του.

Ο κορυφαίος του «τριφυλλιού», Μαρίνος, σε μία από τις πολλές κούρσες από τα δεξιά έβγαλε σέντρα... πάρε-βάλε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος από κοντά έλυσε τον γόρδιο δεσμό του Λεβαδειακού! Πάντως, ο δεξιοπόδαρος μπακ είχε για ακόμη μια φορά φέτος... ραντεβού με την ατυχία, καθώς τραυματίστηκε και αποχώρησε από το ματς στα... καπάκια.

Αφού... έσπασε η γκαντεμιά, το «τριφύλλι» πήρε μπροστά και στο επόμενο δεκάλεπτο «καθάρισε» το ματς. Ο Λέτο που το έψαχνε αυτό το γκολ έγραψε το 2-0 στο 71' και τρία λεπτά αργότερα ο Σισέ έβαλε το... κερασάκι στην πράσινη τούρτα μια νίκης που έφερε πάλι πρώτο τον Παναθηναϊκό.

MAN OF THE MATCH: Θύμισε κάτι από... Γιούρκα στα καλά του. Αμέτρητες φορές ανεβοκατέβηκε στην δεξιά πτέρυγα ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που αμυντικά βοήθησε με σωστές επεμβάσεις και στο κέντρο των μετόπισθεν. Ο Στέργος Μαρίνος, όμως, διακρίθηκε περισσότερο για την πνοή που έδινε στην πτέρυγα του. Πολύ καλές σέντρες, μία από αυτές πραγματική... ξυραφιά στο πρώτο γκολ του Σαλπιγγίδη. Πάλι άτυχος ο μικρός που αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού μετά το 1-0.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σε αυτή την κατηγορία είναι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Βραζιλιάνος συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις. Άρχοντας στην μεσαία γραμμή, έκοβε σωστά, ήταν εκεί που έπρεπε ενώ βοήθησε πολύ και στο δημιουργικό κομμάτι. Από κει και πέρα, σκέτος... διάολος ο Αργεντινός που έψαξε πολύ ένα γκολ και τελικά το πέτυχε με ωραίο διαγώνιο σουτ. Ταλαιπώρησε πολύ τον Μπράνκο και ήταν από τους κορυφαίους.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λεβαδειακός. Ήρθε στο ΟΑΚΑ μόνο και μόνο για να αμυνθεί και στο πρώτο μέρος ήταν τυχερός. Στο δεύτερο, όμως, ο Παναθηναϊκός τον... τιμώρησε σε ένα δεκάλεπτο. Σε εκείνα τα λεπτά και μετά το γκολ του Σαλπιγγίδη οι φιλονούμενοι κατέρρευσαν.

Η ΓΚΑΦΑ: Η συμπεριφορά της άμυνας του Λεβαδειακού στα δύο πρώτα γκολ. Κάκιστη λειτουργία, ειδικά στο δεύτερο. Κάτι που πρέπει να βελτιώσουν οι Βοιωτοί αν θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Βοσκάκη και των βοηθών του. Σωστή η υπόδειξη πέναλτι πάνω στον Σαλπιγγίδη, καθώς ο Κόλτζος τον βρίσκει και τον ανατρέπει.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Αυτό που μετράει λίγες στροφές πριν από την αυλαία του πρωταθλήματος είναι φυσικά η ουσία. Όπου ουσία βάλτε τα «τρίποντα». Όταν, όμως, οι νίκες έρχονται και με καλές εμφανίσεις τότε μιλάμε για το ιδανικό. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του φέτος. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και... τελείωσε το ματς σε ένα δεκάλεπτο. Από το 64' μέχρι το 74'. Η κορυφή είναι και πάλι πράσινη. Μεγάλο ματς από τον Μαρίνο, σπουδαίοι Λέτο και Ζιλμπέρτο, πάλι δίχτυα ο Σισέ.

Παναθηναϊκός:

Αλέξανδρος Τζόρβας, Σεντρίκ Καντέ, Γιόσου Σαριέγκι, Νίκος Σπυρόπουλος, Στέργος Μαρίνος (67' Ματίας Μπιάρσμιρ), Σεμπαστιάν Λέτο, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης (75' Αντε Ρουκάβινα), Απαρεσίδο Ζιλμπέρτο Σίλβα, Τζιμπρίλ Σισέ (81' Αντώνης Πετρόπουλος), Δημήτρης Σαλπιγγίδης

Λεβαδειακός:

Σέρτζιαν Μπλάζιτς, Γιάννης Αλεξίου, Γιώργος Κόλτζος, Ίκερ Μπεγκόνια, Φεντερίκο Μαρτορέλ, Μπράνκο Σερζ, Μοχαμάν Αμπουμπακαρί (85' Δημήτριος Μαχαίρας), Γιώργος Μπάρκογλου, Γιώργος Ζησόπουλος, Βίκτορ Αγκάλι (82' Κίκε Σόλα), Στέλιος Βασιλείου (60' Φελίπε Σερτζίνιο)

LIVE

7': Σουτ Λέτο από δεξιά, με το αριστερό η μπάλα λίγο άουτ.

10': Ο Καραγκούνης ανοίγει δεξιά στον Σαλπιγγίδη που θα σουτάρει άουτ.

20': Ο Σαλπιγγίδης θα δώσει στον Καραγκούνη, ο οποίος θα κάνει διπλή προσποίηση θα βγάλει καθυστερημένα στον Λέτο που θα πλασάρει πάνω στον Μπλάζιτς που πρόλαβε να τον κλείσει.

25': Γύρισμα του Λέτο, μονοκόμματο του Σισέ, λίγο άουτ

26': Σουτ Σισέ έξω από την περιοχή η μπάλα στην αγκαλιά του Μπλάζιτς.

27': Ωραία ενέργεια του Μαρίνου από δεξιά, θα κάνει την σέντρα, η προβολή του Σισέ στο δοκάρι και ο Λέτο από κοντά θα την στείλει ψηλά άουτ.

36': Δυνατό σουτ του Καραγκούνη, θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μπλάζιτς.

41': Κεφαλιά του Καντέ, λίγο άουτ.

52': Σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, ψηλά άουτ.

55': Ο Σισέ από τα αριστερά της μικρής περιοχής θα σουτάρει πάνω στον Μπλάζιτς.

58': Ο Λέτο μπαίνει από αριστερά, το σουτ του θα βρει στα σώματα και κόρνερ.

58': Ριμπέιρο αντί Βασιλείου.

62': Ο Λέτο και πάλι θα μπει στην περιοχή, θα σουτάρει αδύναμα με το δεξί, εύκολα μπλοκάρει ο Μπλάζιτς.

64': ΓΚΟΛ! 1-0 ο Παναθηναϊκός! Ο Μαρίνος θα κάνει σέντρα έτοιμο γκολ και ο Σαλπιγγίδης με κοντινή προβολή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

66': Αναγκαστική αλλαγή. Μπίαρσμιρ αντί Μαρίνου.

71': ΓΚΟΛ!2-0 ο Παναθηναϊκός! Ο Καραγκούνης θα κάνει το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα θα φτάσει στον Λέτο που με διαγώνιο σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

74': ΓΚΟΛ! 3-0 ο Παναθηναϊκός! Ο Κόλτζος θα ανατρέψει τον Σαλπιγγίδη. Ο Σισέ εκτελεί το πέναλτι θα αποκρούσει ο Μπλάζιτς και από κοντά ο Γάλλος θα νικήσει τον πορτιέρο των Βοιωτών.

77': Κίτρινη στον Μπεγκόνια

80': Ο Σαλπιγγίδης από κοντά θα σουτάρει άουτ.

81': Πετρόπουλος αντί Σισέ.

83': Σόλα αντί Αγκάλι.

85': Κάθετη του Ρουκάβινα, ο Πετρόπουλος θα σουτάρει αλλά ο Μπλάζιτς θα διώξει με τα πόδια.

86': Μαχαίρας αντί Αμπουμπακαρί.

90': Σουτ του Ρουκάβινα διώχνει ο Μπλάζιτς.


Γήπεδο στη... Βουλή!

Οι εξελίξεις των προηγούμενων ημερών με το... κόκκινο που άναψε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, δεν πέρασαν έτσι από τους φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα όπως το «εδώ και τώρα γήπεδο Παναθηναϊκέ», «στην Λεωφόρο γήπεδο Παναθηναϊκέ» και «να καεί το μπου... η Βουλή και το γήπεδο του ΠΑΟ να το κάνουμε εκεί».


Μικρά-μικρά

16:43:
Οι δύο ομάδες κάνουν την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο. Συνεχίζεται η δυνατή βροχή.

16:29: Περίπου 5.000 αυτή την ώρα στο γήπεδο.

16:22: Από τα μάτριξ του σταδίου παίζουν γκολ του Παναθηναϊκού κόντρα στον Λεβαδειακό.

16:13: Στα χέρια μας οι συνθέσεις των δύο ομάδων. Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Ζιλμπέρτο, Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ. Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Μπράνκο, Κόλτζος, Αλεξίου, Μαρτορέλ, Μπεγκόνια, Ζησόπουλος, Αμπουμπακάρι, Μπάρκογλου, Αγκάλι, Βασιλείου.

16:06: Μέσα σε χειροκροτήματα ο Παναθηναϊκός πατάει το ΟΑΚΑ για προθέρμανση.

15:58: Ο Λεβαδειακός βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα.

15:25 Η αποστολή του Παναθηναϊκού φτάνει στο ΟΑΚΑ

15:10 Έφτασε στο ΟΑΚΑ η αποστολή του Λεβαδειακού.

Tα... χάλασε ο καιρός

Τόσο η πρόκριση επί της Ρόμα, όσο και το γεγονός του ότι το παιχνίδι αυτό είναι το τελευταίο εν Ελλάδι εντός έδρας πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έκαναν τους «πράσινους» να προβλέπουν μεγάλη προσέλευση κόσμου. Ωστόσο ο καιρός τους τα χάλασε, καθώς το τσουχτερό κρύο και η βροχή, σε συνδυασμό φυσικά με το όνομα του αντιπάλου, θα κάνει πολλούς να μείνουν στην ζεστασιά του σπιτιού τους. Αυτό δείχνει τουλάχιστον η πρώτη εικόνα περίπου 45' πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Σαλπιγγίδης: «Να έχουμε ουσία»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε στο match programme και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σίγουρα το +2 είναι αβαντάζ, αλλά το πιο σημαντικό από εδώ και πέρα είναι να είμαστε ουσιαστικοί. Ακόμα και με μέτριες εμφανίσεις, πρέπει να μπορούμε να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς.

Το να παίζεις καλό ποδόσφαιρο, δεν είναι αρκετό. Ένα καλό παράδειγμα είναι με τον Πανιώνιο, δεν ήμασταν καλοί αλλά πήραμε τους τρεις βαθμούς. Κούραση σίγουρα θα υπάρξει, άνθρωποι είμαστε. Όμως αυτό θα το διαχειριστεί το τεχνικό επιτελείο. Έχουμε το καλύτερο ρόστερ και διαθέτουμε παίκτες να δώσουν λύσεις.

Από κει και πέρα, είμαστε φαβορί για ποδοσφαιρικούς λόγους. Έχουμε το καλύτερο ρόστερ και το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για εμάς είναι η τύχη»
www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου