Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ζωντανός με Μπακαγιόκο


Εκεί που όλα έδειχναν πως ο ΠΑΣ θα πετάξει δύο ακόμα σημαντικούς βαθμούς απέναντι στον Αστέρα μέσα στους «Ζωσιμάδες», ο Μπακαγιόκο με γκολ στις καθυστερήσεις έδωσε το φιλί ζωής στους Γιαννιώτες που πήραν σημαντική νίκη με 1-0 επί της ομάδας της Τρίπολης.

Το παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» έχει φτάσει στις καθυστερήσεις με τον ΠΑΣ να μην δείχνει απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ότι μπορεί να πάρει τους πολύτιμους βαθμούς που θα του έδιναν ελπίδες για την συνέχεια. Ωστόσο οι Γιαννιώτες και συγκεκριμένα ο Μπακαγιόκο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Ιβοριανός επιθετικός εκεί που όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά και αυτό για το οποίο πληρώνεται. Έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμόρφωσε το τελικό 1-0 και έδωσε φιλί ζωής στην ομάδα του. Με το τρίποντο αυτό οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 24 βαθμούς, όσους και ο Λεβαδειακός και μπροστά του είναι η Ξάνθη με 25. Από την άλλη ο Αστέρας για ένα ακόμα ματς ήταν κακός και αν συνεχίσει έτσι, τότε μπορεί ακόμα και να μπει σε περιπέτειες, έστω και αν αυτό το σενάριο είναι πολύ μακρινό.

Και να ήθελαν δεν μπορούσαν


Το ότι οι «Ζωσιμάδες» δεν φημίζονται για τον καλό αγωνιστικό χώρο τους, αυτό είναι γνωστό σε όλους. Δυστυχώς σε ένα ακόμα παιχνίδι φάνηκε με τον χειρότερο τρόπο. Στον αγώνα του ΠΑΣ με τον Αστέρα Τρίπολης για ακόμα μία φορά το γήπεδο θύμιζε χωράφι, σταματώντας ότι καλό προσπαθούσαν να δημιουργήσουν οι παίκτες και των δύο ομάδων. Όσες πάντως, έστω και αυτές τις λίγες που έγιναν, καμία δεν ολοκληρώθηκε με την μπάλα στα δίχτυα, με το 0-0 να φαντάζει δίκαιο.

Πρωτοβουλία οι γηπεδούχοι

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στον αγώνα στους «Ζωσιμάδες» από την μία υπήρχε μια ομάδα που τα έπαιζε όλα για όλα και αυτή ήταν ο ΠΑΣ και από την άλλη μια σχεδόν αδιάφορη, η οποία με λίγους βαθμούς σώζεται και μαθηματικά, ενώ δεν χτυπάει κάτι παραπάνω και αυτή ήταν ο Αστέρα. Όπως ήταν φυσικό οι γηπεδούχοι που γι' αυτούς το ματς ήταν ζωής ή θανάτου μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να πετύχουν από νωρίς κάποιο τέρμα, χωρίς όμως να καταφέρουν να το πετύχουν. Η πρώτη καλή στιγμή υπήρξε στο 9' με τον Μπακαγιόκο να πιάνει το σουτ και τον Ντεγκρά να μπλοκάρει άνετα. Όσο περνούσαν τα λεπτά και παρά τον τραγικό αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι αύξαναν την πίεσή τους, ενώ στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να βγουν μπροστά και να απειλήσουν την εστία του Σικαλιά. Παρά τις προσπάθειές τους όμως οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και να κάνουν μια σημαντική ευκαιρία, ενώ από την άλλη ούτε οι Τριπολιτσιώτες απείλησαν σοβαρά με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.

Φουλ επίθεση για το γκολ

Αφού στα πρώτα 45 λεπτά οι Γιαννιώτες δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ και ερχόμενοι ακόμα πιο κοντά στο φάσμα του υποβιβασμού ξεκίνησαν στην επανάληψη δείχνοντας αποφασισμένοι για να ανοίξουν το σκορ. Ωστόσο παρά τον έλεγχο αρχικά δεν δημιούργησαν την παραμικρή φάση, σε έναν αγωνιστικό χώρο, όπου όπως ήταν φυσικό στο δεύτερο μέρος ήταν ακόμα χειρότερος.

Και όμως χάνονται...

Όπως προαναφέραμε παρά τον έλεγχο του αγώνα, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κάνουν μία ευκαιρία, ωστόσο στο 67' και 68' έκαναν δύο μαζεμένες χάνοντας ειδικά την δεύτερη, ευκαιρίες από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται. Δυστυχώς όμως για τους φίλους του ΠΑΣ, χάνονται και παρά χάνονται. Αρχικά στο 67' ο Σαϊτιώτης μετά από σέντρα του Σίσιτς έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Ντεγκρά να διώξει εντυπωσιακά. Στο επόμενο λεπτό ο επιθετικός του ΠΑΣ βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως άργησε τόσο ώστε ο Ντεγκρά να τον προλάβει και να διώξει το σουτ που επιχείρησε.

Αποβολή Μπαστιά

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 76' δεν σημειώθηκε κάτι σημαντικό στους «Ζωσιμάδες». Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, αλλά οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν άνετα το μηδέν. Στο 76' όμως άλλαξαν οι ισορροπίες, καθώς ο Μπαστία αποβλήθηκε (κακώς κατά την άποψή μας) με απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι.

Ούτε με παίκτη παραπάνω

Παρότι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσει στην εστία του Ντεγκρά. Ο Βαγγέλης Βλάχος έκλεισε ακόμα περισσότερο τους διαδρόμους, καθώς στο 85' έβαλε τον Ρόκα στην θέση του Βίλτσες, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως είχε μπει στο 61' στην θέση του Τσέζαρεκ.

Ο λυτρωτής Μπακαγιόκο

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο το παιχνίδι πήγαινε προς το 0-0 καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει τον αντίπαλο. Όμως στις καθυστερήσεις μίλησε ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο. Ο Ιβοριανός επιθετικός έδωσε το φιλί της ζωής πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της συνάντησης. Συγκεκριμένα μετά από σέντρα του Καζναφέρη, ο Κούσας στόπαρε την μπάλα η οποία έφτασε στον Σαϊτιώτη που έκανε το σουτ. Η μπάλα φαινόταν να πάει άουτ, αλλά την τελευταία στιγμή την σταμάτησε ο Μπακαγιόκο και με νέο σουτ την έστειλε στα δίχτυα γνωρίζοντας την αποθέωση.

Man of the match:
Από την στιγμή που η αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» έληξε 1-0, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την χρυσή νίκη, παίκτης του αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο. Ο Ιβοριανός επιθετικός ήταν ο μοναδικός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα λυτρώνοντας την ομάδα του.

Στο ύψος του:
Εκτός από συνολικά τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων που κατάφεραν να παίξουν σε ένα τέτοιο γήπεδο, στο ύψος του στάθηκε ο Ντεγκρά. Μπορεί να νικήθηκε στο τέλος, αλλά σε όλο το παιχνίδι όποτε χρειάστηκε σταμάτησε του γηπεδούχους και αν τελικά δεν έμπαινε το γκολ του Μπακαγιόκο, θα ήταν αυτός ο παίκτης του ματς.

Ο αδύναμος κρίκος:
Όλος ο Αστέρας Τρίπολης είναι ένας αδύναμος κρίκος. Οι Τριπολιτσιώτες έχουν μεταμορφωθεί προς το χειρότερο και δεν θυμίζουν με τίποτα την σπουδαία ομάδα του πρώτου γύρου. Αν μάλιστα συνεχίσουν έτσι, εκεί που μιλούσαν για πλέι οφ και Ευρώπη, θα πρέπει να παλέψουν για την σωτηρία τους.

Η γκάφα:
Στην γκάφα μπορούμε να βάλουμε τον αμυντικό του Αστέρα ο οποίος στο γκολ του Μπακαγιόκο δεν τραβήχτηκε προκειμένου να βγάλει οφσάιντ τον Ιβοριανό επιθετικό. Ένα λάθος που στοίχισε την ήττα στους φιλοξενούμενους.

Το στραγάλι: Δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να βγάλει το παιχνίδι ο Καλόπουλος. Ωστόσο στην φάση της αποβολής του Μπαστία φαίνεται να κάνει λάθος, καθώς ο αμυντικός μέσος του Αστέρα Τρίπολης δεν φάνηκε να είχε πρόθεση να χτυπήσει τον αντίπαλό του.

Το ταμείο του gazzetta.gr:
Το ματς στους «Ζωσιμάδες» ήταν από αυτά που λέμε, ζωής ή θανάτου για τους γηπεδούχους, που σε περίπτωση που δεν κέρδιζαν τότε θα έφταναν ακόμα πιο κοντά στον υποβιβασμό. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου είχαν τον έλεγχο απέναντι στους Τριπολιτσιώτες και έστω και στις καθυστερήσεις κατάφεραν με τον Μπακαγιόκο να πάρουν τους τρεις χρυσούς βαθμούς. Όσον αφορά τον Αστέρα σε ένα ακόμα ματς ήταν τραγικός με την ομάδα της Τρίπολης να έχει χαλάσει ότι με κόπο έφτιαξε από την αρχή του πρώτου γύρου.

Οι συνθέσεις:


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Σικαλιάς, Ντάσιος (87' Τζάννης), Κανακούδης, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Ανδράλας (79' Ντιμπαλά), Ρόβας (60' Μιχαλόπουλος), Σίσιτς, Καζναφέρης, Μπακαγιόκο, Σαϊτιώτης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Μαρσελάο, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Έντερ, Ουντότζι (75' Λαμπρόπουλος), Τσέζαρεκ (61' Βίλτσες, 85' Ρόκας)
www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου