Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Ένα ευχάριστο, ο Φιλομένο


Η προσθήκη του Λούσιο Φιλομένο στο προπονητικό πρόγραμμα μετά από αρκετό καιρό, ήταν ίσως το πιο ευχάριστο στοιχείο από όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες για τον ΠΑΟΚ. Ο Φιλομένο έχει διανύσει μια μεγάλη περίοδο λόγω τραυματισμών, χωρίς να έχει δώσει το παρών στις επίσημες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ και τώρα πλέον, δείχνει να ξεπερνά τα σημαντικά προβλήματα, να βρίσκει τα πατήματά του και ίσως στις επόμενες μέρες, να ακολουθήσει πλήρες πρόγραμμα.

Προς το παρών δεν επιβαρύνεται με σκληρές προπονήσεις και μπαίνει σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς. Κατά τα άλλα, ο Σάντος δεν υπολογίζει στον Γκαρσία που θα λείψει από την αναμέτρηση με τη Λάρισα λόγω τιμωρίας, στη μία από τις αγωνιστικές που θα χρειαστεί να απουσιάσει λόγω καρτών.

Επανέρχονται στα πλάνα του οι Σνάυτσνερ και Βιερίνια, που έλειψαν από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και ειδικότερα η απουσία του δεύτερου, ήταν εμφανής.


Αποστολίδης: "Ο Ολυμπιακός τώρα θα σκυλιάσει για να βγει 2ος"
Ο Κούλης Αποστολίδης (μιλώντας στον Libero FM) συζήτησε σήμερα σχετικά με την τροπή που πήρε η διεκδίκηση του τίτλου από τον ΠΑΟΚ. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του δικεφάλου, έλεγε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στενοχωρημένοι και απογοητευμένοι όλοι μας, είναι φυσιολογικό αυτό νομίζω. Η εξέλιξη της σεζόν (γιατί η ομάδα δεν ξεκίνησε με στόχο το πρωτάθλημα) μας έδωσε ελπίδες και μας έκανε να ονειρευτούμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έτσι τώρα που χάθηκαν οι ελπίδες απογοητευτήκαμε λίγο, είναι ανθρώπινο νομίζω, πρέπει να πούμε όμως ότι η ομάδα κάνει πολύ καλή πορεία και ότι και να γίνει στην συνέχεια θα είναι μια πετυχημένη χρονιά οπότε ας αφήσουμε στην άκρη τώρα την όποια απογοήτευση. Η ομάδα να συνεχίσει τον δρόμο της και να ολοκληρώσει αυτή την πετυχημένη χρονιά».

Συνεχίζοντας, είπε επίσης: «Το πρωτάθλημα έχει χαθεί πλέον ενώ και η κατάκτηση της 2ης θέσης που οδηγεί στο Champions League δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός τώρα θα σκυλιάσει για να βγει 2ος, η ΑΕΚ δείχνει πολύ ανεβασμένη και ο Αρης δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Είναι λοιπόν δύσκολο να κερδίσεις την θέση για το Champions League αλλά φυσικά η ομάδα πρέπει να το κυνηγήσει, έστω κι αν ξεκίνησε την χρονιά με άλλους στόχους»

Σχολιάζοντας την πορεία του ΠΑΟΚ στον 2ο γύρο, τόνισε: «Η ομάδα φέτος έκανε πορεία πρωταθλητισμού στον 2ο γύρο, κάτι που ήθελε πάρα πολύ και ο κόσμος της ομάδας, επίσης στον 2ο γύρο πήρε τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, κάτι που επίσης ήθελε πολύ ο κόσμος της ομάδας. Αυτά ήταν σίγουρα θετικά στοιχεία, θέλαμε τέτοια πορεία και τέτοιες νίκες. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν δεν πρέπει να απογοητευτεί τώρα και οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση για να κάνει η ομάδα την ίδια καλή πορεία στα play-off και στην συνέχεια να ετοιμάσει σωστά το έδαφος για να κάνει κάτι καλύτερο στην επόμενη σεζόν».

Ερωτηθείς για τις δύο σερί ήττες της ομάδας, απάντησε: «Θα ξεκινήσω με μια πιο γενική θεώρηση αυτών των ηττών, λέγοντας ότι η ομάδα δεν έχει ακόμη την υποδομή, την νοοτροπία αλλά και το βάθος στο ρόστερ ώστε να έχει την κατάλληλη ψυχολογία και να αντέξει την πίεση του πρωταθλητισμού. Σίγουρα η ομάδα έχει αξία και έχει στο ρόστερ καλούς αλλά και πολύ καλούς παίκτες αλλά οι απαιτήσεις για το πρωτάθλημα, οι βιολογικές και οι ψυχολογικές είναι περισσότερες. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει ανάγκη ενίσχυσης για να κάνει το κάτι παραπάνω. Φυσικά οι 2 αγώνες χάθηκαν για διαφορετικούς λόγους, για τον Αρη τα έχουμε πει πολλές φορές και ας μην τα επαναλάβουμε ενώ με την ΑΕΚ ήταν και άτυχος ο ΠΑΟΚ, απλά έκανα τώρα κάποιες πιο γενικές παρατηρήσεις».

Κλείνοντας, ο κ. Αποστολίδης αναφέρθηκε και στα παράπονα που έχει ο ΠΑΟΚ από την αντιμετώπιση που έχει σε διαιτητικό επίπεδο και ανέφερε: «Είμαι 40-45 χρόνια στο ποδόσφαιρο και μην νομίζετε ότι παλαιότερα ήταν ιδανικά τα πράγματα και τότε οι ομάδες των Αθηνών ήθελαν να υπερισχύουν με κάθε τρόπο και υπήρχαν χειρότερες διαιτησίες από σήμερα. Τόσα χρόνια λοιπόν βιώνουμε στον ΠΑΟΚ τέτοιες καταστάσεις και σε κάνει να αναρωτιέσαι πότε θα αλλάξει αυτή η κατάσταση και λογικά απογοητεύεσαι κάπως. Αυτό όμως δεν είναι λόγος για να πετάξεις λευκή πετσέτα, πρέπει να συνεχίσεις την μάχη κάθε εβδομάδα και να καθορίσεις τους στόχους σου παίρνοντας υπ΄ όψη και αυτή την παράμετρο, για να μπορέσεις τελικά να κερδίσεις αυτό που φαντάζει απαγορευμένο. Πρέπει να συνεχίσεις να βελτιώνεσαι και να προσπαθείς συνεχώς, επίσης ως ομάδα να φροντίσεις να δυναμώσεις οικονομικά και να αποκτήσεις μια πιο δυνατή φωνή στα κέντρα αποφάσεων. Οι παίκτες πάντως πρέπει να μείνουν μόνο στο αγωνιστικό, να παίζουν μπάλα και να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο χωρίς να έχουν ως δικαιολογία όσα δεν τους αφορούν».



www.novasports.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου