Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Με Σηφάκη κόντρα στον ΠΑΟΚ

Ο Μιχάλης Σηφάκης από την Τετάρτη (10/3) θα μπει και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και θα υπερασπιστεί την εστία του Άρη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.



Ξεκίνησε σήμερα (8/3) η προετοιμασία του Άρη για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κίτρινοι» χρειάζονται τους βαθμούς της νίκης για να εξασφαλίσουν και μέσο του Πρωταθλήματος την παρουσία του στα πλέι οφ και ακολούθως στην Ευρώπη. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είδε πως τα προβλήματα άρχισαν να μειώνονται και αυτό σίγουρα τον βοηθάει να καταστρώσει πιο εύκολα τα πλάνα του.


Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Σηφάκης ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα. Το ίδιο θα συμβεί και αύριο και εκτός απροόπτου την Τετάρτη θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Ο Νάτσο Γκαρσία υπέστη μία ελαφριά κάκωση στον ώμο, αλλά προπονήθηκε σε κανονικούς ρυθμούς. Το ίδιο ισχύει και για τον Χαβιέ Κάμπορα που υπέστη μία ελαφριά κάκωση στο γόνατο, αλλά επίσης προπονήθηκε κανονικά. Ατομικό πρόγραμμα ακολουθεί ο Νταρίο Φερνάντεζ, ο οποίος θα συνεχίσει το πρόγραμμα αποθεραπειών και δεν υπολογίζεται για τον αγώνα της Κυριακής.

Επίσης, ο Τόνι Κάλβο συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και ο προπονητής της ομάδας Έκτορ Ραούλ Κούπερ, αποφάσισε ο παίκτης του να εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.


Χαβίτο: Νίκη και για τον κόσμο μας

Ο Φρανσίσκο Χαβίτο μίλησε τη Δευτέρα για το ισόπαλο αποτέλεσμα της Καβάλας, τα δύο ματς για το Κύπελλο, αλλά και το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
«Αν είχα κάνει το 2-0 σ’ αυτή τη φάση μετά το πρώτο γκολ του Κάλβο σίγουρα τώρα θα μιλούσαμε για ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και για ένα τελείως αποτέλεσμα. Και θα ήταν πολύ δύσκολο να μην κερδίζαμε αυτόν τον αγώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός άσος.

Τι ήταν όμως σύμφωνα με τον ίδιο το στοιχείο που έκρινε σε πολύ μεγάλο ποσοστό τον αγώνα; «Αυτό που έκρινε το παιχνίδι, κατά τη γνώμη μου, ήταν το γεγονός ότι η Καβάλα γέμισε την περιοχή μας με ψηλούς παίκτες και για μας ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσουμε σ’ αυτό. Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζαμε από πριν ότι η Καβάλα θα προσπαθήσει να παίξει μ’ αυτόν τον τρόπο και ότι θα εκμεταλλευθεί το πλεονέκτημα που έχει με τους υψηλόσωμους ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι κάτι που είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις», απαντά ο Φρανσίσκο Χαβίτο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον άσο των κίτρινων, καθοριστικό ρόλο στις τελευταίες αναμετρήσεις της ομάδας του παίζει ο κακός αγωνιστικό χώρος, στον οποίο αναγκάζονται να προσαρμοστούν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του. «Τον τελευταίο καιρό παίζουμε συνεχώς σε τέτοια άσχημα γήπεδα, όπως ήταν και αυτό της Καβάλας. Είναι σίγουρο, ότι σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους δε μπορούμε να αποδώσουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε και το ποδόσφαιρο που μπορούμε. Ωστόσο αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να το συνηθίσουμε, γιατί είναι μία πραγματικότητα», σχολίασε σχετικά ο 26χρονος επιθετικός.

Αυτή δεν ήταν η τελευταία φορά που οι παίκτες του Έκτορ Κούπερ αντιμετώπισαν τους «αργοναύτες», καθώς, ως γνωστόν, θα τους βρουν μπροστά τους στο δρόμο για τον τελικό Κυπέλλου. Σύμφωνα με τον Φρανσίσκο Χαβίτο, το γεγονός ότι ο πρώτος εκ των δύο ημιτελικών θα διεξαχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (σ.σ. στις 17 Μαρτίου) δίνει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία στον ίδιο και τους συμπαίκτες του να μετατρέψουν τον επαναληπτικό του «Ανθή Καραγιάννη» σε… τυπική διαδικασία. «Αυτό που θέλουμε είναι στον πρώτο αγώνα να πάρουμε ένα αποτέλεσμα, που να μας ανοίγει το δρόμο για την πρόκριση. Ο πρώτος ημιτελικός θα είναι στην έδρα μας και θέλουμε από εκείνο το πρώτο παιχνίδι να τελειώσουμε την πρόκριση και να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο να κινδυνεύσουμε στο δεύτερο αγώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πριν από τον αγώνα με την Καβάλα όμως οι κίτρινοι έχουν να αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Κυριακή έναν ακόμη «τελικό» για το Πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». «Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα για μας στο Πρωτάθλημα, ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ, θα είναι ένας ακόμη τελικός. Η Καβάλα παίζει με την ΑΕΚ, ωστόσο εμείς θα έχουμε το παιχνίδι στην έδρα μας, ενώ η Καβάλα θα παίζει στο ΟΑΚΑ και επομένως θα έχουμε την ευκαιρία να διευρύνουμε το προβάδισμα που έχουμε απέναντι στον αντίπαλο που μας ακολουθεί στη βαθμολογία. Φυσικά, δεν ξεχνούμε ότι είναι ένα ντέρμπι. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να κερδίσουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο πολύ το θέλει και ο κόσμος μας», τόνισε σχετικά με το ντέρμπι της Κυριακής ο Φρανσίσκο Χαβίτο.

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου