Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ετοιμο το πλάνο του Σάντος για το ντέρμπι


Με την προσθήκη του Αντελίνο Βιερίνια θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στο Χαριλάου, για το ντέρμπι με τον Αρη. Ο Πορτογάλος επιστρέφει μετά από μια αγωνιστική απουσίας, λόγω τιμωρίας. Στις βασικότερες αλλαγές που θα προκύψουν στο σχήμα του δικεφάλου, υπάρχει η προσθήκη του Σνάουτσνερ, τη γνωστή του θέση, στα μπακ. Κατά τα άλλα, δεν θα πρέπει να υπάρξει κάτι εντυπωσιακό.

Μάλιστα, ο Σάντος φαίνεται να έχει οριστικοποιήσει το πλάνο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δύσκολα θα αλλάξει μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Με την παρουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη και των υπόλοιπων παραγόντων που κάνουν συχνά την εμφάνισή τους στις προπονήσεις, κύλησε η προετοιμασία. Σκοπός τους είναι να ενισχύσουν το ηθικό της ομάδας για μια δύσκολο όσο και κρίσιμη αποστολή.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, την περασμένη Τετάρτη, είχε μία συζήτηση με τον Φερνάντο Σάντος, πριν ξεκινήσει η προπόνηση και προτίμησε να μην απευθυνθεί στους ποδοσφαιριστές. Παρακολούθησε το πρόγραμμα εκγύμνασης τους και με την παρουσία του, τη δική του και των συνεργατών του, επιχειρεί να διαμορφώσει θετικό κλίμα ενόψει του ντέρμπι.

Οι ποδοσφαιριστές είναι πειθαρχημένοι, είναι επαγγελματίες και γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν ανάλογες κρίσιμες καταστάσεις. Ο Ζαγοράκης φαίνεται ότι δεν επιθυμεί με συζητήσεις στα αποδυτήρια να τους αγχώσει ακόμη περισσότερο και αποφεύγει τις πολλές συστάσεις. Ο λόγος ανήκει στον Σάντος που θα τους μιλήσει μέχρι την Κυριακή και σε καθοριστικά σημεία της προετοιμασίας, ακολουθώντας το πρόγραμμα που έχει αποδώσει, μέχρι σήμερα, τα θετικότερα αποτελέσματα.

Ο προπονητής του δικεφάλου θα μιλήσει για τους αγωνιστικούς σχεδιασμούς και τα πλάνα της ομάδας και επενδύει πολλά στο κομμάτι της ψυχολογικής ενίσχυσης των ποδοσφαιριστών.

Το πλάνο
Ο Εντίνιο θα κάτσει στον πάγκο. Μάλιστα, η προετοιμασία δεν κύλησε κατά τον καλύτερο τρόπο και έμεινε εκτός για μερικές μέρες επειδή νιώθει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο. Ο Πορτογάλος επιθετικός ακόμα και αν θα ξεπεράσει το πρόβλημα του δεν προβλέπεται πως θα ξεκινήσει στον αγώνα. Ουσιαστικά ο Σάντος δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές στον κορμό της ομάδας συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι προς τον Πανθρακικό, με μόνη την προσθήκη του Βιεϊρίνια που άλλωστε βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση.

Πολύ δύσκολα θα δούμε κάτι καινούργιο. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάτι άλλο που να δημιουργεί έκπληξη και θα παραταχθεί με τους υπόλοιπους δέκα που έπαιξαν κατά του Πανθρακικού.

Ο Βιερίνια παίρνει τη θέση του Κριστιάνο, που επέστρεψε στην Πορτογαλία για να υποβληθεί σε εγχείρηση χιαστών.

Ο 55χρονος τεχνικός του «δικεφάλου» φανέρωσε τις σκέψεις του για το πώς προτίθεται να παρατάξει το σύνολό του. Δεν αλλάζει το αγαπημένο του 4-2-3-1 ως σύστημα. Όπως φάνηκε από την προπόνηση έχει καταλήξει στην επιλογή των Χαλκιά (τερματοφύλακας), Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας στην άμυνα, Βιτόλο, Γκαρσία στον άξονα της μεσαίας γραμμής, Ίβιτς ως επιτελικό χαφ και Βιεϊρίνια (δεξιά), Σορλέν (αριστερά) στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς θα είναι στην κορυφή.

Δεν υπολογίζονται ο Μίρκο Σαβίνι που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και ο Λούσιο Φιλομένο που βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας και ενδυνάμωσης.

www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου