Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Μάρτης τίτλου και όχι... γδάρτης


Ο Παναθηναϊκός παίζει τα... ρέστα του μέσα στον Μάρτιο τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη, έχοντας μπροστά του πρόγραμμα... φωτιά. Ο «γολγοθάς» και οι εφεδρείες.



Αν ο Φεβρουάριος, τον οποίο το «τριφύλλι» δεν πέρασε με πρόσημο θετικό, καθώς έκανε... δώρο την διαφορά του +8 ήταν μια φορά κρίσιμος τότε ο Μάρτιος είναι... καμιά δεκαριά περισσότερες. Το ζήτημα δεν είναι να μπορέσουν οι «πράσινοι» να κρατήσουν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Πλέον, μιλάμε για τρία. Πρώταθλημα, κύπελλο και Europa League. Όντας, μια από τις λίγες ομάδες στην γηραιά ήπειρο που διεκδικεί τα... πάντα σε αυτό το σημείο της σεζόν βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο στοίχημα. Να ανταπεξέλθει, καθαρίζοντας το πρωτάθλημα, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου και το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa. Όλα αυτά μέσα σε έναν μήνα.

Το... εύκολο

Ξεκινώντας από την Σούπερ Λιγκ. Η κατάκτηση του τίτλου είναι αυτοσκοπός για διοίκηση, κόσμο και ποδοσφαιρικό τμήμα. Η αρχή του «γολγοθά» είναι την Κυριακή(7/3) με αντίπαλο τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ. Μια καλή ευκαιρία εκτός από το «τρίποντο» να περάσει και ο κόσμος ένα ωραίο απόγευμα. Εννοείτε πως πάνω από όλα μετράει το αποτέλεσμα αλλά ο κόσμος που είναι «φτιαγμένος» θέλει να δει και λίγο μπαλίτσα.

Το πρώτο βήμα

Τέσσερις μέρες αργότερα ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να βάλει το καλό του ευρωπαϊκό κοστούμι και να υποδεχθεί την Σταντάρ Λιέγης(11/3). Από την στιγμή που η Ρόμα... προσκύνησε το μεγαλείο του «τριφυλλιού» σε Αθήνα και Ρώμη το εμπόδιο των Βέλγων ίσως να φαντάζει εύκολο αλλά δεν είναι. Σε καμία περίπτωση. Μπορεί να μην έχουν ούτε Τότι, ούτε Τόνι, ούτε Ντε Ρόσι και Μπαπτίστα αλλά είναι επικίνδυνη ομάδα και θέλει προσοχή. Το πρώτο παιχνίδι θα είναι μια καλή ευκαιρία για να γίνει το πρώτο βήμα για το... τσεκάρισμα του εισιτήριου στους «8».

Πέρασμα

Το... χωρίς ανάσα πρόγραμμα συνεχίζεται με ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι στην Τρίπολη. Στις 14/3 οι παίκτες του Νιόπλια θα αντιμετωπίσουν τον Αστέρα. Οι «Αρκάδες» είναι αδιάφοροι και το «διπλό» είναι... μονόδρομος. Και αυτό για να διατηρηθεί το +2 από τον Ολυμπιακό(αν δεν έχει γκελάρει) αλλά και σε συνδυασμό με πιθανή γκέλα του ΠΑΟΚ να πηγαίνει ο Παναθηναϊκός για δύο αποτελέσματα στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Τελικός... μέσω Λιέγης

Μοναχά τρεις μέρες πριν τον μεγάλο... τελικό του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός θα παίξει την ρεβάνς με τους Βέλγους(18/3). Πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα έχει γίνει στο πρώτο ματς αλλά και από την κατάσταση του βαθμολογικού πίνακα. Ίσως ο Νιόπλιας να πράξει ότι και στο Ολίμπικο. Να ξεκουράσει κάποιους παίκτες ενόψει των «ερυθρολεύκων» αλλά να χτυπήσει στα ίσια την πρόκριση.

Το ματς της χρονιάς

Αν δεν είχε γίνει η... πατάτα του Φλεβάρη με το πέταμα των βαθμών από δω και από κει αυτό το παιχνίδι θα ήταν η φιέστα του πρωταθλήματος. Πλέον, όμως, θα είναι το ματς της χρονιάς(21/3). Μια αναμέτρηση «do or die»! Το πιο σημαντικό μέσα στον Μάρτιο αλλά και σε όλη την σεζόν. Με νίκη ο Παναθηναϊκός σφιχταγκαλιάζει την κούπα και επιστρέφει στους τίτλους μετά από έξι ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα, με τον ιδανικότερο τρόπο. Νίκη επί του «αιωνίου» σε ένα... φλεγόμενο Ολυμπιακό στάδιο!

Υπάρχει και ο ΠΑΣ

Αν... κουραστήκατε δεν τελειώνει εδώ. Το πρόγραμμα... φωτιά έχει και άλλους κρίσιμους αγώνες. Στις 24/3 το «τριφύλλι» φιλοξενεί στον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο παιχνίδι για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Ένας θεσμός που αποτελεί στόχο του Παναθηναϊκού. Σε εκείνο το σημείο οι Γιαννιώτες λογικά θα παλεύουν για την παραμονή. Άρα μια καλή ευκαιρία για... απευθείας πρόκριση και για ανάσες στους βασικούς.

Φινάλε στο Περιστέρι

Η αυλαία πέφτει στις 28/3. Επόμενος... σταθμός το Περιστέρι. Ο Ατρόμητος πιθανότατα θα «παίζει» τις τελευταίες του ελάχιστες ελπίδες για είσοδο στα πλέι-οφ αλλά για τον Παναθηναϊκό αυτή η αναμέτρηση θα έχει τεράστια σημασία και όπως και στις προηγούμενες θα θέλει μόνο την νίκη. Πιο δύσκολο ματς από ότι στην Τρίπολη. Εξάλλου μιλάμε για καλύτερη ομάδα και με κάποιον στόχο στον... ορίζοντα.

Συνοπτικά


7/3 Λεβαδειακός(εντός)
11/3 Σταντάρ(εντός)
14/3 Αστέρας(εκτός)
18/3 Σταντάρ(εκτός)
21/3 ΟΣΦΠ(εντός)
24/3 ΠΑΣ(εντός)
28/3 Ατρόμητος(εκτός)

Οι «χρυσές» εφεδρείες

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να βγει με τους έντεκα... γνωστούς. Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Λέτο, Σαλπιγγίδης και Σισέ έχουν τραβήξει πολύ... κουπί αλλά το μεγάλο ρόστερ των «πρασίνων» δίνει την δυνατότητα στην τεχνική ηγεσία σε κάποια ματς να ξεκουράσει κάποια από τα βασικά του «όπλα».

Καταρχήν, μιλάμε για τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος κάνει πολύ καλή χρονιά και έχει πάρει παιχνίδια ως «ενδεκαδάτος». Υπάρχει πάντα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που μπαίνοντας σαν αλλαγή έχει βοηθήσει αρκετά ενώ από κοντά ακολουθεί ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ που και αυτός έχει ένα ρόλο σαν του Νίνη.

Ο Στέργος Μαρίνος είναι ο... μπαλαντέρ για το δεξί άκρο της άμυνας αλλά και την μεσαία γραμμή ενώ η επιστροφή των Γκαμπριέλ λύνει τα χέρια του Νιόπλια.

Από κει και πέρα, ο Φίλιππος Δάρλας απέδειξε στην Νέα Σμύρνη ότι αξίζει περισσότερα παιχνίδια από την στιγμή, μάλιστα, που ο Νίκος Σπυρόπουλος έχει... σκάσει και δεν είναι σε καλή κατάσταση ενώ Αντώνης Πετρόπουλος και Άντε Ρουκάβινα είναι στο... περίμενε για μία ευκαιρία να αντικαταστήσουν τον Σισέ σε κάποιο από τα επερχόμενα ματς που ο... ασταμάτητος Γάλλος θα χρειάζεται ανάσες.

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου