Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Θεσσαλο-νίκη... «σεντονιού»!



Με 4-4-2 και τον Σταύρο Αδαμίδη παρόντα η ΑΕΚ θέλει τη νίκη και μόνο στην Τούμπα, για να πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ ενόψει των πλέι οφ! Αποφεύγει να μιλήσει για το νέο του ρόλο ο Άρναρ Γκρέταρσον μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο ΚΟΡΙΟΣ Τεράστιο βήμα για την ΑΕΚ, η νίκη επί του ΠΑΟΚ, αλλά και δύσκολο. Νίκησε Ολυμπιακό, έφερε ισοπαλία με Παναθηναϊκό ως φιλοξενούμενη, αν δείξει και χαρακτήρα με τον ΠΑΟΚ μπορεί να τα φέρει...τούμπα στα πλέϊ-οφ.
Η νίκη την περασμένη αγωνιστική κόντρα στην Καβάλα έφτιαξε την ψυχολογία της Ένωσης, που ήταν πεσμένη μετά την τραγωδία του Αλκαζάρ, κυρίως επειδή συνδυάστηκε και με μια καλή εμφάνιση. Ήταν, άλλωστε, η πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό που ο κόσμος της ομάδας δεν αγχώθηκε και δεν έφυγε από το ΟΑΚΑ... βρίζοντας!

Αυτό που χρειάζεται τώρα η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη νίκη σε ένα πολύ δύσκολο ματς, ώστε να πάρει για τα καλά τα πάνω της, καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος και τα πλέι οφ μπαίνουν στο μυαλό όλων. Ο ΠΑΟΚ θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ένας εκ των αντιπάλων των κιτρινόμαυρων σε αυτή τη διαδικασία από την οποία θα προκύψει η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για το Champions League και ο στόχος είναι η νίκη, για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Το ιδανικό για την ΑΕΚ θα είναι να μειώσει κι άλλο τη διαφορά στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, που αυτή τη στιγμή είναι στο -2 από τους Θεσσαλονικείς, ενώ παράλληλα ξέρει ότι αν νικήσει τον ΠΑΟΚ και στην Τούμπα -μετά το 1-0 στο ΟΑΚΑ- θα του πάρει και τον αέρα για τα πλέι οφ. Αυτό, ουσιαστικά, είναι και το μεγαλύτερο κίνητρο για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που ολοκλήρωσε το Σάββατο την προετοιμασία της για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Με 4-4-2 και Μανωλά
Ο Σέρβος τεχνικός έχει αποφασίσει να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 και ουσιαστικά δεν έχει κάποιον ενδοιασμό πλέον για την αρχική 11άδα. Ο Σάχα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Γεωργέας στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Αραούχο δεξιά και οι Μανωλάς και Μαϊστόροβιτς θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στο χώρο του κέντρου τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Γιάχιτς και Καφές, με τον Λεονάρντο αριστερό εξτρέμ, τον Σκόκο δεξιά και τους Μπλάνκο, Τζιμπούρ στην επίθεση.

Υποδοχή στο «Μακεδονία»
Κατά την άφιξη της αποστολής της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη υπήρξε και υποδοχή από 20 φίλους της ομάδας, που έβγαλαν φωτογραφίες με τους παίκτες και πήραν αυτόγραφα.

«Συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά»
Ο Μπάγεβιτς τόνισε στους παίκτες του όλες αυτές τις ημέρες ότι θα πρέπει να μπουν στην Τούμπα απολύτως συγκεντρωμένοι και να μην αιφνιδιαστούν στα πρώτα λεπτά, όταν και ο ΠΑΟΚ αναμένεται να πιέσει αρκετά έχοντας και τον ενθουσιασμό της εξέδρας. Αυτό που θέλει η ΑΕΚ είναι να... σταματήσει την φόρα που θα έχουν οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και να σκοράρει αυτή, γεμίζοντας άγχος τους Θεσσαλονικείς.

Αν η Ένωση καταφέρει να πάρει το προβάδισμα, άλλωστε, θα φέρει το ματς απολύτως στα μέτρα της, καθώς θα αναγκάσει τον ΠΑΟΚ να βγει μαζικά μπροστά και με τους Σκόκο, Λεονάρντο, Τζιμπούρ και Μπλάνκο θα μπορέσει να του προκαλέσει πολλά προβλήματα αν βρει κενούς χώρους.

Δίπλα ο Αδαμίδης
Το ματς της Τούμπας είναι το πρώτο του Σταύρου Αδαμίδη με την ιδιότητα του προέδρου της ΑΕΚ και θα το παρακολουθήσει από κοντά. Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης αναμένεται να γευματίσει με την ομάδα το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει η αποστολή στη συμπρωτεύουσα και την Κυριακή θα είναι στις εξέδρες της Τούμπας, ελπίζοντας ότι αυτό που θα δει στον αγωνιστικό χώρο θα τον αφήσει απολύτως ικανοποιημένο.

Ανησυχία για Κάκο...
Σε ό,τι αφορά τον διαιτητή Τάσο Κάκο, στην ΑΕΚ δεν το κρύβουν ότι δεν τον θέλουν στα παιχνίδια τους, καθώς κατά καιρούς -με αποκορύφωμα το φετινό ματς στην Ξάνθη- έχει κάνει απίστευτα πράγματα... Αυτό που τονίζουν συνεχώς από τις τάξεις των κιτρινόμαυρων, πάντως, είναι ότι έχουν εμπιστοσύνη στην ΚΕΔ και εμφανίζονται σίγουροι ότι ο Κάκος δε θα φέρει και πάλι τους πάντες στην ΑΕΚ στα πρόθυρα... εγκεφαλικού από τα νεύρα!

Γκρέταρσον: «Δεν μιλάω ακόμη στον Τύπο»

Ο Άρναρ Γκρέταρσον αναμένεται να είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ και ο Ισλανδός θα έρθει στην Ελλάδα για να συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες με τον Σταύρο Αδαμίδη, προκειμένου να αναλάβει το νέο του ρόλο.

Για το συγκεκριμένο θέμα όπως είναι φυσικό γίνεται εκτενέστατη αναφορά στον Τύπο της Ισλανδίας, με τον 38χρονο παίκτη να αποφεύγει τις οποιεσδήποτε δηλώσεις. «Ο Αρναρ δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει τις πληροφορίες. "Δεν θα ήθελα να κάνω ακόμη κάποιο σχόλιο για το θέμα αυτό στα ΜΜΕ", είπε», ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ.

Ο Γκρέταρσον κρατάει τη δέσμευσή του προς τη διοίκηση της «Ενωσης» να μην μιλάει για το συγκεκριμένο θέμα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου