Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Κόκκινο Ντέρμπι-σιρ!


Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΓΚΑΣ! ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ (ΝΤΑΡΜΠΙΣΙΡ 67΄), ΠΗΡΕ ΤΗ 2η ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΑΤΥΧΟΙ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ», 3 ΔΟΚΑΡΙΑ. ΕΝΑ Ο ΟΣΦΠ.-

Το γκολ του Ματ Ντάρμπισιρ στο 67` έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Με τη νίκη τους αυτή οι ερυθρόλευκοι μείωσαν τη διαφορά από τους πράσινους στους τέσσερις βαθμούς, αλλά οι πράσινοι παραμένουν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Μπάντοβιτς ρίσκαρε από νωρίς βάζοντας τον Ντάρμπισιρ και παίζοντας με δύο επιθετικούς και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Βάσει ευκαιριών και εμφάνισης από το 20` και μετά ο Παναθηναϊκός δικαιούταν ένα γκολ στο πρώτο μέρος, ενώ συνολικά είχε τρία δοκάρια, αλλά έλλειψε το καθαρό μυαλό στις κρίσιμες στιγμές. Ο Ολυμπιακός μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, είτε στο δοκάρι του Μήτρογλου, είτε με την ευκαιρία του Λούα στο τέλος…

Δυνατό ξεκίνημα

Με επιθετικές διαθέσεις μπήκαν και οι δυο ομάδες από το 1` με τους φιλοξενούμενους να απειλούν πρώτοι στο 6` με το σουτ του Τοροσίδη. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε κυρίως με βαθιές μπαλιές τον Σισέ και ο Λέτο έπαιρνε πολλές προσπάθειες από αριστερά, ενώ ο Ολυμπιακός πλην της φάσης του Τοροσίδη δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά. Η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο15`όταν ο Βύντρα δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά από το φάουλ του Λέτο.

Δοκάρια και… νεύρα

Τα πολλά λάθη εκατέρωθεν στη μεσαία γραμμή κυριάρχησαν στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό να έχει πάντως μια καλή στιγμή με το φάουλ του Σισέ στο 28`. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 1-0, αλλά το σουτ του Σαλπιγγίδη – που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ – τράνταξε το δοκάρι του Νικοπολίδη!

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να πιέζει και λίγο μετά στο 34` ο Ζιλμπέρτο είχε την ευκαιρία να κάνει το 1-0, αλλά η μπάλα «έγλειψε» το κάθετο δοκάρι! Προηγουμένως, το ματς λίγο έλλειψε να ξεφύγει με τους Λέτο, Τοροσίδη, Καραγκούνη και Μαρέσκα να εισπράττουν από μία κίτρινη για «κοκορομαχίες». Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ανήκε στους ερυθρόλευκους με το σουτ του Ντάτολο στο 38`.

Μαζεμένες αλλαγές

Με αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Ζεβλάκοφ να μπαίνει αντί του Μέλμπεργκ που είχε ζητήσει να αντικατασταθεί. Παιχνίδι κέντρου με πολλά λάθη είχαμε στο ξεκίνημα, ενώ ο Μπάντοβιτς αποφάσισε να ρισκάρει βάζοντας τον Ντάρμπισιρ αντί του Γ.Παπαδόπουλου στο 56`.

Ο Παναθηναϊκός είχε πάντως την κατοχή, κερδίζοντας μέτρα προς την περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Λέτο να έχει μια καλή ατομική ενέργεια και σουτ στο 60`. Στο μεταξύ, οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους με τον Οσκαρ να μπαίνει στη θέση του Ντάτολο.

Ντάρμπι-γκολ και τρίτο δοκάρι!

Λίγο μετά, στο 67` ο νεοεισελθών Ντάρμπισιρ με δεύτερη προσπάθεια νίκησε τον Τζόρβα κάνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό, στην πρώτη καλή προσπάθεια των ερυθρολεύκων στο δεύτερο μέρος.

Ο Νιόπλιας μετά το 1-0 έβαλε άρον άρον τον Νίνη αντί του Σιμάο, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έβγαλε μπαλιά στον Σισέ, αλλά η προβολή του βρήκε πάλι το δοκάρι και στη συνέχεια απομάκρυνε ο Αβραάμ! Παρ` όλα αυτά, μια σύγχυση στην περιοχή του Παναθηναϊκού λίγο έλλειψε να φέρει το 2-0, αλλά ο Ζιλμπέρτο απομάκρυνε πάνω από τη γραμμή την προβολή του Ντάρμπισιρ

Διακοπή και… ροντέο

Στη συνέχεια λόγω της συνεχούς ρίψης φωτοβολίδων στο κόρνερ, το ματς διεκόπη για κάνα τρίλεπτο, ενώ ο Νιόπλιας έβαλε μετά και τον Ρουκάβινα μέσα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν αρκετό καθαρό μυαλό, όπως φάνηκε και στη φάση του Οσκαρ.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ήταν "φωτιά" στην κόντρα και άγγιξε το 2-0 αλλά στο 85` το σουτ του Μήτρογλου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι! Ο Παναθηναϊκός απάντησε λίγο μετά με ένα στημένο και τον Σαλπιγγίδη που δεν μπόρεσε να σκοράρει, αλλά πάλι στην κόντρα οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά σε ένα γκολ αλλά ο Τζόρβας νίκησε τον Λούα Λούα.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας) Τζόρβας, Καντέ, Βύντρα, Σεϊταρίδης (67 Γκάμπριελ), Κατσουράνης, Σιμάο (70΄Νίνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (79΄Ρουκάβινα), Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ.

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (46' Ζαβλάκοφ), Ραούλ Μπράβο, Τοροσίδης, Μαρέσκα, Στολτίδης, Γ. Παπαδόπουλος (56' Ντάρμπισιρ), Λούα Λούα, Ντάτολο (63 Όσκαρ), Μήτρογλου.

Διαιτητής: Γ. Δαλούκας(Θεσσαλίας)

Κίτρινες: Ντάτολο, Α.Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Τοροσίδης/Λέτο, Καραγκούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου