Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Αν έχεις ηγέτες...διάβαινε!


Χωρίς ηγέτες δεν πας πουθενά! Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έχει βρει αυτά τα προσόντα στο πρόσωπο του Τζιμπρίλ Σισέ, με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί κατά…πόδας (-2β) να έχει μια σταθερή αξία, τον Βλάνταν Ιβιτς και έναν ηγέτη νέας κοπής στη θέση του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, τον Αντελίνο Βιεϊρίνια!

Παρά τη…σιωπή του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος δεν είπε λέξη για τίτλο, υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που οδηγούν τον ΠΑΟΚ ψηλά και αυτοί είναι οι Βλάνταν ‘Ιβιτς και Αντελίνο Φρέϊτας Βιεϊρίνια που έχουν πετύχει από 7 γκολ και έχουν από 4 και 2 ασίστ αντίστοιχα.

Στα δύσκολα και ειδικά σε ματς που τα πόδια είναι βαριά και η ομάδα παίζει ένα ντέρμπι εντός ή έχει μια δύσκολη αποστολή εκτός έδρας, οι ηγέτες είναι αυτοί που δίνουν τις λύσεις. Αυτό συνέβη και στην Ξάνθη, όπου ο Πορτογάλος πέτυχε 2 γκολ και είχε μία ασίστ και ο 33χρονος Ιβιτς 1 γκολ και 1 ασίστ. Ηγέτες έχει και άλλους ο ΠΑΟΚ, όπως ο Πάμπλο Γκαρσία ή ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς που κατά περίσταση και κατά αγώνα, βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά, όπως συνέβη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ιβιτς: η σταθερή αξία

Η πιο σταθερή αξία είναι ο Σέρβος Βλάνταν (Βλάντιμιρ) Ιβιτς. Φέτος έχει πετύχει στις 21 συμμετοχές του (18 βασικός+3 αναπληρωματικός) 7 γκολ και έχει μοιράσει 4 ασίστ. Εδωσε πολλά τρίποντα στην ομάδα του φέτος και συνεχίζει. Το ίδιο όμως είχε κάνει και πέρυσι. Στις 28 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα της σεζόν 2008-09 ο Ιβιτς που μετακόμισε από το Χαριλάου στην Τούμπα, είχε σε 28 συμμετοχές του 8 γκολ! Ο κόσμος συχνά-πυκνά τον αποθεώνει καθώς βλέπει ότι σε κάθε παιχνίδι τα δίνει όλα και μολονότι μεσοεπιθετικός, σκοράρει σαν...κυνηγός πρώτης γραμμής! Κάνει το καλύτερο και πιο μεστό πρωτάθλημα της καριέρας του!

Βιεϊρίνια: ο νέος ηγέτης στη θέση του Κονσεϊσάο

Κακά τα ψέμματα, όλοι περίμεναν και φέτος ότι ηγέτης του δικεφάλου του βορρά, θα είναι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Αυτό έδειξε και το καλοκαίρι η ανανέωση του συμβολαίου του. Ο 36χρονος (κλεισμένα στις 15 Νοεμβρίου!) Πορτογάλος όμως, αγωνίστηκε μόλις 6 παιχνίδια πρωταθλήματος με τη φανέλα του ΠΑΟΚ με τελευταίο σταθμό τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα (2-0) και σταμάτησε αναλαμβάνοντας διοικητικό πόστο στην ΠΑΕ. Είχε αγωνιστεί ενάμισι χρόνο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τη γεμάτη του χρονιά την περίοδο 2008-09 είχε σηκώσει μεγάλο βάρος στην οργάνωση παιχνιδιού και το σκοράρισμα φτάνοντας σε 28 συμμετοχές τα 5 γκολ.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε έναν ηγέτη (αλλά και έναν ποδοσφαιριστή που το αίμα του…έβραζε- γνωστός και για τους τσαμπουκάδες και καβγάδες του), ωστόσο βρήκε τα στοιχεία που ήθελε σε έναν συμπατριώτη και κατά πολύ νεότερο: τον 24χρονο Αντελίνο Βιεϊρίνια!

Και επειδή τέτοια διαμάντια δεν τα βρίσκεις κάθε μέρα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον προηγούμενο Δεκέμβριο έσπευσε και υπέγραψε νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές και υψηλή ρήτρα, δένοντας τον ταχύτατο Πορτογάλο μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

ΚΟΥΔΑΣ ΓΙΑ ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ

Η δήλωση του «Μέγα Αλέξανδρου» του ΠΑΟΚ, του Γιώργου Κούδα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία λέει πολλά, ενώ κάνει και σύγκριση με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη: «Η αδυναμία μου είναι μεγάλη για τον Βιεϊρίνια. Τον ξεχωρίζω και μου αρέσει πολύ το παιχνίδι του. Μου έχει κλέψει την καρδιά. Είναι ένα μεγάλο αυθεντικό ταλέντο».

Σαλπιγγίδης ή Βιεϊρίνια; «Ανόμοια πράγματα. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Έχουν εντελώς διαφορετικό στιλ και κάνουν άλλα πράγματα. Η τεχνική του Βιεϊρίνια είναι απαράμιλλη. Εκεί δεν παίζεται. Αντίθετα ο Σαλπιγγίδης ξεχωρίζει για τον δυναμισμό του. Βάζει την μπάλα μπροστά, έχει εκρηκτικό ξεκίνημα και με τη δύναμή του αφήνει πίσω τον αντίπαλο…»

Τι έχει κάνει στο πρωτάθλημα

Ο Βιεϊρίνια έχει σκοράρει: στο ΠΑΟΚ- Λεβαδειακός 3-0 (έκανε το 1-0), ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός 1-2 (άνοιξε το σκορ), Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 2-1 (ισοφάρισε στο 39’), Πανθρακικός- ΠΑΟΚ 1-2 (πέτυχε το 0-1), Εργοτέλης- ΠΑΟΚ 0-2 (σφράγισε τη νίκη πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ στο 65’) και την τελευταία αγωνιστική (24η) SKODA Ξάνθη- ΠΑΟΚ 0-3( πέτυχε το 0-1 και το 0-3 και είχε την ασίστ στον Ιβιτς στο 13’).

Υπάρχει και άλλο ένα θετικό όμως για τον Βιεϊρίνια: ότι είναι σε πολύ καλή ηλικία, τρέχει πάνω-κάτω και καταπίνει…χιλιόμετρα και για αυτό το λόγο ο Σάντος τον έχει χρησιμοποιήσει 23 φορές και συνολικά 1926 λεπτά! Και στις 23 συμμετοχές του ήταν βασικός και δεν έχει παίξει καμία φορά ως αναπληρωματικός! Το νεαρό της ηλικίας του βέβαια, έβαλε και σε μπελάδες τον Σάντος και τον ΠΑΟΚ στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα όταν αποβλήθηκε στο 21’ (θυμάστε με…Μπαστία που του είχε κάνει σκληρό φάουλ και του επιτέθηκε)! Ματς που λίγο έλλειψε να κοστίσει ακριβά στον ΠΑΟΚ (νικησε δύσκολα με 1-0) με τον Βιεϊρίνια να ζητάει συγγνώμη από τους συμπαίκτες του για ό,τι συνέβη.

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου