Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Με τις αποφάσεις του Ηλία Σπάθα στο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ ασχολούνται οι περισσότεροι αρθρογράφοι του ελληνικού Τύπου, όπως παρουσιάζει το 46footballnews και του ασκούν δριμύτατη κριτική.

Αναλυτικά:

Γιώργος Κοσμάς (ΕΞΕΔΡΑ): «Ο Σπάθας έπαιξε όπως αναμενόταν: κακοποιούσε τον ρυθμό, σφύριζε πολύ, περίμενε στη γωνία τον ΠΑΟΚ και χάριζε τις κάρτες στον Άρη. Άφησε δηλαδή τους γηπεδούχους να παίξουν σκληρά, ενώ στον ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη αυστηρότητας, κόβοντάς του τον αέρα από το 1΄. Ο Νασούτι έπρεπε να είχε δει τρεις κίτρινες (κορυφαία στιγμή η αγκωνιά στον Ίβιτς στο 51΄). δεν είδε καμία! Ο Ναφτί δύο. Επίσης δεν αντίκρισε καμία. Ο Κάμπορα έπρεπε να είχε πάρει δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 58΄ (για την κλοτσιά στο Σνάουτσνερ). Φυσικά έμεινε στο ματς (και στο 64΄ πέτυχε το 2-0). Ο δε ΠΑΟΚ έμεινε με εννιά παίκτες, με δύο κάρτες-ανέκδοτα (σε Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια). Δυστυχώς, ο Σπάθας επιβεβαίωσε όλους όσοι προέβλεπαν ότι θα «τακτοποιοθυσε» τον ΠΑΟΚ. Να τον χαίρονται η ΕΠΟ και η ΚΕΔ αυτό το πουλέν, που βαδίζει πιστά στον δοξασμένο δρόμο του πατέρα του. Ποιος είπε ότι γκρεμίστηκε η «παράγκα»;...


Βαγγέλης Μπραουδάκης (GOAL): «Ακόμα όμως, κι όταν -κάπως πιο ήρεμοι λόγω της 15λεπτης ανάπαυλας- επιχείρησαν οι παίκτες του Σάντος να αντιδράσουν με περισσότερη κατοχή και πίεση στο ξεκίνημα του β΄ μέρους, ακόμα και τότε βρήκαν (άλλου είδους) αντίσταση. Τον Ηλία Σπάθα, που τουλάχιστον σε έξι περιπτώσεις αρνήθηκε να «κιτρινίσει» ποδοσφαιριστές του Κούπερ, ενώ για τους ΠΑΟΚτσήδες ήταν εντυπωσιακά πιο αυστηρός! Συνέπεια; Εκνευρισμός, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, αποβολές μόνο από τη μια πλευρά...».


Γιώργος Χελάκης (SPORTDAY): «Ο διαιτητής Σπάθας είχε κάθε δίκιο να αποβάλλει τον Σνάουτσνερ και τον Βιεϊρίνια. Με την ίδια ακριβώς λογική, θα μπορούσε να αποβάλει νωρίτερα τον Κάμπορα. Τώρα αν στον ΠΑΟΚ θελήσουν να κάνουν σημαία τη μεροληψία του διαιτητή στον πειθαρχικό έλεγχο, θα υποβαθμίσουν ασυνείδητα την κάκιστη εμφάνιση της ομάδας τους και τον παθητικό ρόλο που είχε στο παιχνίδι».


Δημήτρης Δοντάς: (ΤΑ ΝΕΑ): «Είναι θλιβερή η εικόνα ορισμένων ρέφερι, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να τινάξουν ένα παιχνίδι στον αέρα. Χθες ο Πειραιώτης, Ηλίας Σπάθας είχε όλη την καλή διάθεση, αλλά ευτυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν τα κατάφερε. Ο Σπάθας αποδείχθηκε λίγος και επικίνδυνος. Τα έκανε μούσκεμα, αδιαφορώντας κατάφορα για τον ΠΑΟΚ».


Βασίλης Σαμπράκος (ΕΞΕΔΡΑ): «Έδινε την εντύπωση ότι είχε άγχος να αναδείξει την υπεροχή του Άρη επί του ΠΑΟΚ. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη δράση του Ηλία Σπάθα από τον Πειραία; Φαίνεται ότι αυτό του είπε η συνείδησή του: να εφαρμόζει αυστηρά και κάποτε χρησιμοποιώντας τη φαντασία του τον κανονισμό στον πειθαρχικό έλεγχο. Πάντοτε σε βάρος του ΠΑΟΚ. Να μην εφαρμόζει και να κλείνει τα μάτια του στους κανονισμούς του πειθαρχικού ελέγχου. Πάντοτε σε βάρος του ΠΑΟΚ. Ο Άρης ήταν καλύτερος του ΠΑΟΚ χθες. Πιθανόν να νικούσε ακόμα και αν ο Σπάθας έπαιζε 50-50. Αυτή όμως είναι υπόθεση, δεν είναι ποδόσφαιρο. Ο Χαβιέρ Κάμπορα έλαμψε. Ο Σπάθας όμως ζήλεψε. Και μας ανάγκασε να του αφιερώσουμε αυτή τη γωνιά, για να αναδείξουμε τη δράση του. Διότι ο Σπάθας άλλαξε χθες τους κανόνες του ποδοσφαίρου, σε βάρος του ΠΑΟΚ.. Κλείνοντας τα μάτια σε τέσσερις κίτρινες κάρτες, μία εκ των οποίων θα ήταν η δεύτερη στον ίδιο παίκτη μισή ώρα πριν από τη λήξη του παιχνιδιού. Χρησιμοποιώντας φαντασία για να αφήσει τον ΠΑΟΚ με παίκτη λιγότερο. Το χαμόγελό του, κατά την αποχώρησή του από το «Βικελίδης» προδίδει την ικανοποίησή του. Προφανώς ήταν χαρούμενος που βίασε τους κανόνες του ποδοσφαίρου. Εύγε! Και σε αυτόν και σε αυτούς που τον έβαλαν και σε όποιον του έδωσε οδηγίες. Βίασαν παρέα το ποδόσφαιρο».

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου