Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Εργο... Λεάλ!


Με τον Λεάλ να κλέβει την παράσταση και να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ, ο Εργοτέλης δραπέτευσε με το «διπλό» από τη Νέα Σμύρνη (0-1), βάζοντας σε μπελάδες τον ουραγό Πανιώνιο.
Ο Πανιώνιος προσπάθησε από την αρχή να επιβάλει τον ρυθμό του και μόλις στο 4' έχασε σημαντινή ευκαιρία, με τον Μπάλαμπαν απέναντι στον Δασκαλάκη να αδυνατεί να τον νικήσει, ενώ στο 19' το σουτ του ίδιου παίκτη πέρασε μόλις άουτ. Ο Εργοτέλης μπορεί να μην είχε την υπεροχή, είχε όμως την ουσία. Αφού έκανε αισθητή την παρουσία του στο 23', όταν σε σέντρα του Ρουμπάκη ο Μπούντιμιρ πήρε την κεφαλιά και ο Μάχο μπλόκαρε την μπάλα, έκανε τη ζημιά στο 40', όταν σε αντεπίθεση ο Λεάλ έφυγε μπροστά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους πίσω στο σκορ (0-1).

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν στη συνέχεια να ανατρέψουν τη σε βάρος τους κατάσταση, όμως όσες φορές βρέθηκαν σε καλή θέση, απώλεσαν την ευκαιρία. Στο 50' ο Βαζ Τε ανενόχλητος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα πάνω στον Δασκαλάκη, στο 60' η κεφαλιά του Λάτκα από εξαιρετική θέση έφυγε πάνω από το δοκάρι, στο 65' το σουτ στη γωνία του Σαλαλί αποκρούστηκε με δυσκολία από τον Δασκαλάκη. Ο Πανιώνιος αναλώθηκε ως το τέλος σε προσπάθειες που δεν είχαν αποτέλεσμα κι έτσι γνώρισε τη 2η ήττα στην έδρα του, ενώ από τη δική του μεριά ο Εργοτέλης κατάφερε για πρώτη φορά να φύγει νικητής από τη Νέα Σμύρνη. 
MAN OF THE MATCH: Σέρχιο Λεάλ Γκονζάλες. Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός του Εργοτέλη ξεχώρισε σαν τη μύγα μες στο γάλα στην αναμέτρηση της Νεάς Σμύρνης, πριν καν πετύχει το γκολ. Ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος με τον Πανιώνιο και τελικά αυτός που του έκανε τη ζημιά στο 40' με το τεχνικό πλασέ στο τετ α τετ με τον Μάχο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: 
Ο Σιόβας παίρνει θέση εδώ για τη χαλαρότητα με την οποία πήγε στην μπάλα στη φάση που ο Λεάλ άνοξε το σκορ. Ο Έλληνας άσος δεν πήγε με δύναμη και έδωσε την ευκαιρία στον Ουρουγουανό να πάρει την κόντρα, να φέρει μπροστά του την μπάλα και στη συνέχεια της φάσης να σκοράρει.ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εκεί στάθηκε ο Γιάννης Μανιάτης του Πανιωνίου, ο οποίος προσπάθησε πολύ και κατάπιε χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο. Ο Έλληνας άσος έτρεξε, δημιούργησε κινδύνους με τις εκτελέσεις του, έκοψε σε αρκετές περιπτώσεις και είναι αυτός που παίρνει τον μεγαλύτερο βαθμό από τους Νεοσμυρνιώτες.Η ΓΚΑΦΑ: Απίστευτη γκάφα από τους διατητές έγινε στο δεύτερο μέρος. Στο ημίχρονο ο Πανιώνιος έκανε αλλάγη και ο Πούπο μπήκε αντί του Κούρντι, όμως αυτό δεν έγινε αντιληπτό από τους διαιτητές με αποτέλεσμα στο 54' (!) ο άσος των γηπεδούχων, που έπαιζε για οκτώ λεπτά, να βγει από το γήπεδο και να μπει σαν να έγινε σε εκείνο το λεπτό αλλάγη!ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν προκάλεσε διαμαρτυρίες με τις αποφάσεις του ο Παππάς. Ο ρέφερι της αναμέτρησης είχε μία δύσκολη φάση στο πρώτο μέρος με την ανατροπή του Βαρό, όμως μάλλον σωστά διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Παρόλα αυτά, έχει μερίδιο ευθύνης στην γκάφα με την αλλαγή του Πούπο. Χωρίς λάθη οι βοηθοί.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Φουνκουάγιο (79' Γουνδουλάκης), Λάτκα, Ριέρα, Μπάλαμπαν (64' Σαλαλί), Βαρό, Κουμορτζί, Σιόβας, Κουρντί (46' Πούπο), Βαζ Τε.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ολίσε, Ρομάνο (93'Καρέλης), Φραγκουλάκης, Βίσιο, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης, Μπούντιμιρ, Λεάλ (82' Ορφανός), Μπέτο (92' Σαρρής).
Διαιτητής: ΠαππάςΒοηθοί: Τρύφων, Αργυρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου