Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Ο Ντιόγκο… επέστρεψε!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ 3-1 ΤΗ ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΜΑΤ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΚΟΛ.-


Φιλική νίκη για τον Ολυμπιακό με 3-1 επί της Σλάβια Πράγας, με τους «ερυθρολεύκους» να δείχνουν καλά στοιχεία. Μπράβο, Ντιόγο και Ντάρμπισιρ τα γκολ για την ομάδα του Λίνεν.

Οι πρώτοι έντεκα


Ο Έβαλντ Λίνεν παρέταξε την ομάδα του με τον Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Βασιλόγιαννη, Βαλεριάνο στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα.
Ελλείψει των βασικών στόπερ, Ραούλ Μπράβο και Γκαλίτσιος συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ Ντουντού και Μαρέσκα πήραν τις θέσεις τους στον χώρο της μεσαίας γραμμής, έχοντας μπροστά τους τον Μπάμποβιτς σε ελεύθερο ρόλο και τους Ζαϊρί και Μιραλάς στο δεξιό και αριστερό άκρο αντίστοιχα.
Μοναδικός προωθημένος στο 4-2-3-1 του Γερμανού τεχνικού ήταν ο Ντιόγο.

Γρήγορο προβάδισμα, γρήγορη και η ισοφάριση

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Πειραιώτες, καθώς στο 6’ ο Ραούλ Μπράβο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των παικτών της Σλάβια μετά από κόρνερ του Ζαϊρί και με δυνατό σουτ, με το δεξί κιόλας που δεν είναι το καλό του, άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.
Ωστόσο, η απάντηση από τσεχικής πλευράς δεν άργησε να έλθει, με τον Γκράιτσαρ στο 11’ να βγαίνει στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας και με κοντινό πλασέ να σημειώνει το 1-1.

Ντιόγο από τα παλιά…

Οι Τσέχοι πήραν τον έλεγχο μετά την ισοφάριση, ωστόσο ο Μιραλάς ήταν εκείνος που είχε ένα καλό σουτ στο 25’, το οποίο εξουδετέρωσε ο Βάνιακ. Σε γενικές γραμμές, Ζαϊρί και Μιραλάς προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα της Σλάβια, καθώς από τον άξονα δεν υπήρχε η ανάλογη κινητικότητα.
Ντουντού και Μαρέσκα έδειχναν έξω από τα νερά τους, ενώ και ο Μπάμποβιτς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον επιτελικό του ρόλο. Ωστόσο, στο 33’ οι Πειραιώτες πήραν εκ νέου το προβάδισμα, με τον Ζαϊρί να κάνει υπέροχη σέντρα από τα δεξιά για να ακολουθήσει η καρφωτή κεφαλιά του Ντιόγο και να γίνει έτσι το 2-1 για τον Ολυμπιακό.
Ο Βραζιλιάνος ήταν από την αρχή του αγώνα ιδιαίτερα κινητικός και στη φάση του γκολ θύμισε τον παίκτη, που στην πρώτη του χρονιά με τα ερυθρόλευκα είχε δείξει εξαιρετικά στοιχεία αφήνοντας υποσχέσεις για λαμπρό μέλλον.

Οι πρώτες αλλαγές

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Έβαλντ Λίνεν να κάνει τις πρώτε
θέση ς του αλλαγές. Συγκεκριμένα, ο Πάρντο πήρε τη του Νικοπολίδη, ενώ ο Όσκαρ έγινε ο παρτενέρ του Μαρέσκα στα χαφ αντί του Ντουντού, με τον Ισπανό να χρησιμοποιείται και πάλι πιο πίσω από εκεί που έχει συνηθίσει να αγωνίζεται.
Ο Όσκαρ φρόντισε, πάντως, με το καλημέρα να κάνει αισθητή την παρουσία του, αν και το γκολ που πέτυχε στο 49’ σωστά δε μέτρησε ως οφσάιντ.

Ολικό φρεσκάρισμα

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο ρυθμός είχε πέσει, με τις δύο ομάδες να συνωστίζονται στο χώρο του κέντρου χωρίς ουσία στο παιχνίδι τους. Στο 64’ ο Λίνεν ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε 9 μαζεμένες αλλαγές με τη διάταξη πάντως να παραμένει στο 4-2-3-1.
Ρουγκάλας και Ποτουρίδης συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Κατσικογιάννη και Σοϊλέδη σε ρόλους δεξιού και αριστερού μπακ αντίστοιχα.
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος αντικατέστησε τον Μαρέσκα, ενώ ο Φετφατζίδης ανέλαβε οργανωτικά καθήκοντα, την ίδια στιγμή που Ντάρμπισιρ και Νικλητσιώτης πήραν θέση στις δύο πτέρυγες, με τον Κώστα Μήτρογλου να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.
Φυσικό και επόμενο με τόσες αλλαγές η Σλάβια να χάσει μερικές σπουδαίες ευκαιρίες, καθώς η συνοχή δεν υπήρχε πλέον στις τάξεις του Ολυμπιακού, Κόρες και Τσέρνι ωστόσο δε βρήκαν το στόχο σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις.

Πρώτο γκολ για τον Ντάρμπισιρ

Κι ενώ φαινόταν ότι οι Τσέχοι θα έφταναν στην ισοφάριση, στο 84’ ο Ματ Ντάρμπισιρ βγήκε στην πλάτη των αμυντικών της Σλάβια και αφού ξεπέρασε και την αντίσταση του Βάνιακ σημείωσε το 3-1.
Θετικό στοιχείο, ασφαλώς, για τον Ολυμπιακό η αξιοποίηση των ευκαιριών και τα γκολ από τους επιθετικούς του, την ίδια στιγμή που ο Πάρντο δείχνει να πιστεύει περισσότερο στον εαυτό του στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς.
Νίκη, λοιπόν, για τους Πειραιώτες, οι οποίοι, παρά τα πολλά κενά στο ρόστερ, βρίσκονται σε καλό δρόμο ενόψει και των αγώνων με τη Μπέσα.

Oι συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης (46' Πάρντο), Βασιλόγιαννης (64' Κατσικογιάννης), Γκαλίτσιος (64'64' Ρουγκάλας), Βαλεριάνος (64' Σοϊλέδης), Μαρέσκα (64' Γιάννης Παπαδόπουλος), Ντουντού (46' Όσκαρ), Ζαΐρί (64' Ντάρμπισιρ), Μπάμποβιτς (64' Ποτουρίδης), Μιραλάς (64' Φετφατζίδης), Ντιόγο (64' Μήτρογλου) Νικλητσιώτης), Ραούλ Μπράβο (
Σλάβια Πράγας: Βάνιακ (46' Χάνους), Σελούστκα, Τραπ, Κούμπσκι, Χουμπάτσεκ, Γιάροσλαβ Τσέρνι (46' Γιάντα), Ντεμπελέ (46' Ραγκέντ), Γιάρολιμ (46' Μπελέντ), Κίσελ (46' Κορές), Γκράιτσαρ (46'46' Μίλαν Τσέρνι) Χόρα), Βλτσεκ (

sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου