Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ιπτάμενοι Ολλανδοί!

Η Ολλανδία επικράτησε με 2-1 του Καμερούν και έγινε η δεύτερη ομάδα, μετά την Αργεντινή, που έκανε το 3Χ3! Αντιθέτως, οι Αφρικανοί έκαναν το... 0/3. Με Σλοβακία οι οράνιε στους «16».

Άγχος δεν υπήρχε για καμία εκ των δύο ομάδων και αυτό βοηθούσε στο να γίνει ένα σχετικά καλό παιχνίδι. Η Ολλανδία ήθελε τουλάχιστον την ισοπαλία για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου ενώ το Καμερούν να αφήσει καλές εντυπώσεις στον τελευταίο του αγώνα στο Μουντιάλ.

Οι δύο ομάδες επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις, καθώς μπήκαν στο γήπεδο με επιθετικές διαθέσεις και από νωρίς η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Οι Αφρικανοί είχαν για πιο δραστήριο παίκτη τον Γκέρεμι, ο οποίος προσπαθούσε από τα άκρα να κάνει κάτι καλό, ενώ οι Ολλανδοί από την άλλη πλευρά βασίζονταν σε περισσότερους, με πιο κινητικό τον Φαν Ντερ Φάαρτ.

Οι οράνιε ήταν καλύτεροι μέσα στο γήπεδο, ήταν πιο οργανωμένη ομάδα, πίεζαν πιο σωστά και με τους Φαν Πέρσι και Φαν Ντερ Φάαρτ απείλησαν σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτοί οι δύο ήταν που συνδυάστηκαν άψογα και στο 36', όταν ο πρώτος άνοιξε το σκορ με σουτ από κοντά, για να κλείσει το ημίχρονο με το 1-0 υπέρ της Ολλανδίας.

Ωραίο ποδόσφαιρο, νίκη Ολλανδών
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως και το πρώτο. Με τις δύο ομάδες να παίζουν ελεύθερα και χωρίς σκοπιμότητες. Οι Ολλανδοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο 10λεπτο της επανάληψης, διάστημα στο οποίο έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τον Φαν Πέρσι. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, πάντως, οι Καμερουνέζοι πήραν τα πάνω τους, ανέβασαν ρυθμό, πίεσαν και κατάφεραν να φτιάξουν ευκαιρίες και τελικά να ισοφαρίσουν στο 65' με το πέναλτι του Ετό, μετά το χέρι του Φαν Ντερ Φάαρτ σε φάουλ του Γκέρεμι.

Οι προπονητές των δύο ομάδων άρχισαν και τις αλλαγές και αυτός που συγκέντρωσε την περισσότερη προσοχή ήταν ο Ρόμπεν, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε αυτό το Μουντιάλ. Ο άσος της Ολλανδίας, μάλιστα, φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του, καθώς στο 83' με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, για να κάνει στην επαναφορά το 2-1 ο Χούντελααρ, που επίσης είχε περάσει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα.

MAN OF THE MATCH: Ο Φαν Πέρσι ήταν αυτός που ξεχώρισε για λογαριασμό της Ολλανδίας. Πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του, ήταν πάντα μέσα στις φάσεις αναστατώνοντας την αντίπαλη άμυνα και αποτελούσε τη μεγαλύτερη απειλή για το Καμερούν.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Συνολικά το Καμερούν απογοήτευσε με την παρουσία του στο Μουντιάλ. Οι Αφρικανοί ήθελαν να πάρουν την πρώτη τους νίκη, ή έστω τον πρώτο βαθμό. Δεν κατάφεραν τίποτα από τα δύο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Φαν Ντερ Φάαρτ ήταν ο δεύτερος σε απόδοση παίκτης των οράνιε. Εφτιαξε το γκολ του Φαν Πέρσι, απείλησε και ο ίδιος ενώ γυρνούσε και πίσω όποτε χρειαζόταν και βοηθούσε σημαντικά και στον ανασταλτικό τομέα.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Μακούν, χάνοντας στο 62' μια μεγάλη ευκαιρία για το Καμερούν, βρισκόμενος απέναντι από τον Στεκέλενμπουργκ. Ο Καμερουνέζος... δεν σεβάστηκε ούτε το γεγονός ότι ο βοηθός διαιτητή του έδωσε τη δυνατότητα να σκοράρει, αν και ήταν σε θέση οφ σάιντ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχε δύσκολες φάσεις το παιχνίδι και γενικά δεν υπήρχε και διάθεση για γκρίνια προς τον Χιλιανό Πάμπλο Πότζο, από τις δύο ομάδες. Σωστό το πέναλτι για το Καμερούν.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ολλανδία επιβεβαίωσε ότι ήταν το φαβορί του ομίλου, κάνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς. Αυτά ήταν τα εύκολα για τους οράνιε, που θα βρουν στους «16» απέναντι τους τη Σλοβακία. Θεωρητικά ούτε αυτή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα του Φαν Μάαρβαϊκ, που ενισχύεται και από την επιστροφή του Ρόμπεν στη δράση. Το θέμα για την Ολλανδία είναι να ξεπεράσει το... κόμπλεξ της, όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με τις προσδοκίες που η ίδια έχει δημιουργήσει. Οσο για το Καμερούν, απογοήτευσε με τρεις ήττες...

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Πολ Λε Γκουέν):
Σουλεϊμάνου, Άσου-Εκότο, Ενκούλου (73' Σονγκ), Σονγκ, Ενγκουέμο, Γκέρεμι, Ετό, Μακούν, Μπονγκ (56' Αμπομπακάρ), Τσούπο-Μότινγκ (72' Ιντρίσου), Εμπιά

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μάαρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρονκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κούιτ (66' Ελία), Ντε Γιονγκ, Φαν Πέρσι (59' Χουντελάαρ), Σνάιντερ, Μπουλαρούζ, Φαν Ντερ Φάαρτ (73' Ρόμπεν)

LIVE GAME

83' Γκολ! 1-2 η Ολλανδία! Εκπληκτική προσπάθεια και σουτ του Ρόμπεν, η μπάλα βρίσκει στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χούντελααρ πλασάρει προ κενής εστίας.

65' Γκολ! 1-1 το Καμερούν! Ο Ετό αναλαμβάνει την εκτέλεση και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Στεκέλενμπουργκ.

64' Πέναλτι για το Καμερούν σε χέρι του Φαν Ντερ Φάαρτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκέρεμι.

62' Μεγάλη ευκαιρία για το Καμερούν. Ο Αμπουμπακάρ με υπέροχη κάθετη πάσα έβγαλε τον Μακούν απέναντι από τον Στεκέλενμπουργκ, που απέκρουσε το πλασέ του Καμερουνέζου.

60' Σουτ του Ενγκουεμό εκτός περιοχής, η μπάλα άουτ.

51' Αντεπίθεση για την Ολλανδία, με την μπάλα να καταλήγει στον Φαν Πέρσι, ο οποίος σούταρε για να μπλοκάρει ο Σουλεϊμάνου.

36' Γκολ! 0-1 η Ολλανδία! Ωραία κάθετη μπαλιά του Φαν Ντερ Φάαρτ για τον Φαν Πέρσι, ο οποίος πλάσαρε σωστά και άνοιξε το σκορ.

32' Ευκαιρία για την Ολλανδία, με τον Κούιτ να σουτάρει από πλάγια θέση εντός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

31' Σέντρα του Γκέρεμι από δεξιά, ο Μακούν πρόλαβε τον Στεκέλενμπουργκ κι έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

26' Εκτέλεση φάουλ του Φαν Ντερ Φάαρτ, μπλόκαρε ο Σουλεϊμάνου.

19' Ευκαιρία για την Ολλανδία. Ο Φαν Μπρόνκχορστ βρήκε ωραία τον Φαν Πέρσι, που κατέβασε την μπάλα και βρέθηκε απέναντι από τον Σουλεϊμάνου, ο οποίος αντέδρασε σωστά στο σουτ του Ολλανδού.

11' Κόρνερ του Ενκουέμο, κεφαλιά του Μακούν και η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

5' Σουτ του Φαν Ντερ Φάαρτ, η μπάλα κατέληξε άουτ.

4' Σουτ του Σεντιού, μπλόκαρε ο Στεκέλενμπουργκ. 


gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου