Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Για την υπέρβαση...

Η εθνική ομάδα ολοκληρώνει αύριο το βράδυ τις υποχρεώσεις της στον Β' όμιλο της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής αντιμετωπίζοντας την Αργεντινή, στο στάδιο "Πίτερ Μοκάμπα" του Πολοκουάνε (21:30 ώρα Ελλάδας). Απέναντι στο "μεγάλο όνομα" του ομίλου της κι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό. Ποιο είναι αυτό; Ουδείς μπορεί να το προσδιορίσει, αφού το ιδανικό θα ήταν να νικήσει ή έστω να μη χάσει, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του πλανήτη.

Η Ελλάδα ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τη Νότια Κορέα αλλά υστερεί έναντι της ασιατικής ομάδας στη διαφορά τερμάτων (3-4 η Νότια Κορέα, 2-3 η εθνική), που αποτελεί και το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας στις διοργανώσεις της FIFA. Σε περίπτωση ήττας η "γαλανόλευκη ομάδα" αποκλείεται, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα Νιγηρία-Νότια Κορέα, που θα ξεκινήσει την ίδια ώρα στο Ντέρμπαν. Για να προκριθεί, εφόσον δεν ηττηθεί, η Ελλάδα χρειάζεται σε κάθε περίπτωση καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνο που θα σημειώσουν οι νοτιοκορεάτες. Αν π.χ. η Νότια Κορέα αναδειχθεί ισόπαλη με τη Νιγηρία, τότε απαιτείται μόνο νίκη εναντίον της Αργεντινής. Αν η Νότια Κορέα νικήσει, τότε το ελληνικό συγκρότημα θα χρειάζεται νίκη με διαφορά δύο γκολ περισσότερα από όσα θα έχουν σημειώσει οι Ασιάτες. Αν η Ελλάδα χάσει από την Αργεντινή και η Νιγηρία νικήσει τη Νότια Κορέα, τότε θα προκριθούν οι Αφρικανοί ως δεύτεροι.

Μαθηματικά υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο η Ελλάδα να τερματίσει πρώτη αλλά αυτό υφίσταται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς θα πρέπει να νικήσει την "αλμπισελέστε" με διαφορά τριών τερμάτων και ταυτόχρονα η Νότια Κορέα να μη νικήσει ή αν νικήσει να μην επικρατήσει της Νιγηρίας με διαφορά στο σκορ μεγαλύτερη των δύο τερμάτων.


Στην ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων αυτός θα καταγραφεί ως ο δεύτερος μόλις αγώνας, μετά από εκείνον το 1994 στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Η.Π.Α. Τότε, η πρεμιέρα της Ελλάδας σε τελική φάση Μουντιάλ υπήρξε "τραυματική εμπειρία", αφού συνοδεύτηκε από βαριά ήττα (4-0) στο στάδιο "Φόξμπορο" της Βοστώνης, με τον νυν τεχνικό της Αργεντινής Ντιέγκο Μαραντόνα να σκοράρει το τρίτο γκολ. Αυτό ήταν πάντως και το τελευταίο παιχνίδι του σε εκείνο το Μουντιάλ, καθώς βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία και αποπέμφθηκε από τη διοργάνωση.


Η εθνική αναμένεται να παραταχθεί με την ενδεκάδα που νίκησε τη Νιγηρία, ενδεχομένως με μια αλλαγή στην επίθεση όπου ο Σαμαράς διεκδικεί τη θέση του Γκέκα. Από την άλλη πλευρά οι αλλαγές στο σχήμα που χρησιμοποίησε ως τώρα ο Μαραντόνα αναμένονται σαφώς περισσότερες, αφού και πλουσιότατο ρόστερ διαθέτει και κάποιους πολύ σημαντικούς για την ομάδα του παίκτες θέλει να προφυλάξει από κόπωση και κάρτες, ενόψει της πολύ πιο απαιτητικής συνέχειας. 





novasports.gr

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς δεν προκριθήκαμε. Δεν πειράζει. Μπράβο και εδώ που φτάσαμε. Το μόνο που με πείραξε είναι ότι δεν βάλαμε ένα γκολ στην Αργεντινή. Το έχω απωθημένο από το '94 (4-0) που ο Μαραντόνα σκοράρισε και πήγε στις κάμερες και έφτυσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή