Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Φύσσας: "Η Ελλάδα θα δείξει ότι αξίζει"

Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας, Τάκης Φύσσας, μίλησε την Κυριακή στους εκπροσώπους του Τύπου στο Ντέρμπαν. Οπως τόνισε στόχος της Ελλάδας είναι να πετύχει κάτι καλό στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και να μην μείνει στις "δάφνες του παρελθόντος". Παράλληλα μίλησε για την ασφάλεια.




"Eίναι η τέταρτη φορά που έρχομαι και βλέπω μεγάλη βελτίωση. Το αθλητικό κέντρο της εθνικής είναι πολύ ωραίο και οι άνθρωποι προσπαθούν για το καλύτερο. Oλα είναι θετικά ως τώρα. Το μέρος άρεσε πολύ στο προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες", είπε αρχικά.


Στην συνέχεια πρόσθεσε: "Μας υποδέχθηκαν πολύ καλά στην άφιξή μας, αλλά το ίδιο συνέβη και με όλες τις άλλες αποστολές. Τώρα θα νιώσουν και θα καταλάβουν οι παίκτες ότι βρίσκονται στο Μουντιάλ. Το μυαλό τους όμως δεν είναι στις εκδηλώσεις αλλά στον πρώτο αγώνα. Αύριο θα γίνει μία εκδήλωση με τον Ελληνα πρόξενο, όπου θα παραστούμε με 2-3 ποδοσφαιριστές, κι αυτή θα είναι η τελευταία εκδήλωση που θα λάβει μέρος η ομάδα".


Για την πορεία της προετοιμασίας είπε: "Στην Ελβετία δουλέψαμε αρκετά. Αυτό φάνηκε, άλλωστε, στα φιλικά παιχνίδια, όπου οι παίκτες εμφανίστηκαν αρκετά κουρασμένοι. Πλέον, οι προπονήσεις θα είναι μικρότερες και πιο έντονες, για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο για το πρώτο παιχνίδι".


Ο Τάκης Φύσσας δέχθηκε ερώτηση από νοτιοκορεάτη δημοσιογράφο για την κατάκτηση του Euro 2004: "Αυτό μας έκανε πολύ περήφανους, αλλά τώρα βρισκόμαστε στο 2010. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε κοιτάζοντας μπροστά, εξάλλου από εκείνη την ομάδα έχουν μείνει μόνο 3-4 παίκτες. Δεν πρέπει να στεκόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος. Ελπίζω ότι στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής η Ελλάδα θα δείξει ότι άξιζε να είναι εδώ και θα προχωρήσει, αφού αυτός είναι και ο πρωταρχικός στόχος μας".


Τέλος, αναφέρθηκε και στον Βαγγέλη Μόρα: "Eχει υποστεί θλάση α' βαθμού, αλλά προετοιμάζεται και παλεύει να είναι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες".


novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου