Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Αργεντιντινή-Κορέα 4-1

Δείχνοντας ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων της, η Αργεντινή έχοντας σε μεγάλη ημέρα του Γκονζάλο Ιγκουαΐν (χατ-τρικ) συνέτριψε με 4-1 τη Νότια Κορέα και εξασφάλισε την πρόκριση για την επόμνη φάση του Μουντιάλ. 

 
Μία αλλαγή ο Ντιέγκο

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν άλλαξε τις συνήθειες του κατεβάζοντας ξανά άκρος επιθετική την Αργεντινή με τον Μέσι σε ένα ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Τέβες, και  Ιγκουαΐν, ενώ ο Μάξι Ροντρίγκες ήταν δεξιά στην τριάδα του κέντρου δίπλα σε Ντι Μαρία και Μασεράνο.

Από την άλλη η Νότιος Κορέα κατέβηκε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς κάτι που φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Η «αλμπιτσελέστε» πήρε την κατοχή της μπάλας με τους παίκτες του Μου να είναι όλοι πίσω από την μπάλα και να περιμένουν τον αντίπαλο. Μάλιστα, ο τεχνικός των Κορεατών έβαλε διπλό μαν του στο μαν στο Μέσι

Η Αργεντινή από την πλευρά της έχοντας την κατοχή της μπάλας προσπαθούσε με κινητήριους μοχλούς τους Μέσι-Τέβες-Ντι Μαρία, να ανοίξει την διπλή άμυνα ζώνης της Ν. Κόρεας και άρχισαν να γίνονται απειλητικοί στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Ντι Μαρία και  Ιγκουαΐν, χωρίς όμως την σπουδαία ευκαιρία.

«Χτύπησε» στα στημένα

Τελικά το γρήγορο γκολ που έψαχνε η Αργεντινή ήρθε με την βοήθεια και της Νοτίου Κορέας όταν στο 16' ο Μέσι εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Τσου Γιουνγκ με το καλάμι έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Όπως ήταν φυσικό το γκολ άνοιξε το ματς, αφού η Νότιος Κορέα έπρεπε να ανέβει πιο ψηλά με την Αργεντινή πλέον να είχε την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί κάποιους χώρους που άφηνε ο αντίπαλος. Έτσι, Ροντρίγκες και Τέβες παραλίγο να διπλασιάσουν τα τέρματα για την ομάδα του Μαραντόνα.

Τελικά η πίεση της Αργεντινής έφερε αποτέλεσμα και στο 33' από νέα στημένη φάση έκανε το 2-0. Ο Μάξι Ροντρίγκεζ έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Μπουρντίσο έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Ιγκουαΐν με τη δεύτερη νίκησε τον Σουνγκ Ριόνγκ. Η Κορέα είχε παραδοθεί και σε συνδυασμό με το άνετο σκορ ο Μέσι και η παρέα του αποφάσισαν να δείξουν λίγη μαγεία με τον σούπερσταρ της Μπαρτσελόνα παραλίγο να πετύχει το γκολ της διοργάνωσης, αλλά το πλασέ που έκανε κατέληξε μόλις άουτ.

Γκολ από το πουθενά

Κι ενώ η Κορέα έδειχνε πολύ αδύναμη να κοντράρει την «αλμπιτσελέστε» ήρθε στις καθυστερήσεις ένα δώρο του Ντεμικέλις να βάλει ξανά την ομάδα του Μου μέσα στο παιχνίδι. Ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου έκανε τραγικό λάθος χάνοντας τον έλεγχο της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας του, με τον Τσουνγκ Γιονγκ να την κλέβει και με πλασέ να μειώνει σε 2-1.

Man of the match: Δικαιωματικά ο τίτλος αυτός πάει στον Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε τρία γκολ στη νίκη της Αργεντινής δείχνοντας την κλάση του, ενώ με τα γκολ του έδιωξε το άγχος από τους συμπαίκτες του όταν το σκορ ήταν στο 2-1. 

Αδύναμος κρίκος: Ο Παρκ Γι Σουνγκ. Περιμένεις από τους μεγάλους παίκτες στα δύσκολα να δείξουν την αξία τους. Το αστέρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως, βρισκόταν σε άλλο γήπεδο με συνέπεια να μην βοηθήσει καθόλου την ομάδα του.

Στο ύψος του: Ο Λιονέλ Μέσι. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα για άλλο ένα ματς έδειξε την αξία του και φαίνεται πως πλέον έχει προσαρμοστεί πλήρως και στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής. Χάρισε στιγμές μαγείας (ειδικά στο 44'), αλλά φαίνεται πως δεν τον θέλει η μπάλα, αφού για άλλο ένα παιχνίδι παρά τις ευκαιρίες, δεν κατάφερε να σκοράρει.

Η γκάφα: Ο Μάρτιν Ντεμικέλις. Ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου κάνει τραγικό λάθος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου χάνοντας την μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του δίνοντας την ευκαιρία στη Νότιο Κορέα να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Το στραγάλι: Μπορεί να μην είχε την αμφισβητούμενη φάση αλλά ο Φρανκ Ντε Μπλέκερε επέφερε τον εκνευρισμό, ειδικά στην Αργεντινή με τα πολλά σφυρίγματα και τις αλλοπρόσαλλες κάρτες. Επίσης, η διαιτησία ελέγχεται για το τρίτο γκολ της Αργεντινής, αφού ο Ιγκουαΐν είναι εκτεθειμένος. 

Το ταμείο του Gazzetta:

Οι συνθέσεις:

Αργεντινή: Ρομέρο, Ντεμικέλις, Χάιντσε, Σάμουελ (23' Μπουρντίσο), Γκουτιέρες, Μασεράνο, Μ. Ροντρίγκες, Ντι Μαρί, Τέβες (75' Αγκουέρο), Μέσι,  Ιγκουαΐν (82' Μπολάτι), Μέσι

Ν. Κορέα: Σούνγκ Ριόνγκ Τζουνγκ, Οχ Μπέομ Σεόκ, Τσο Γιούνγκ Χιούνγκ, Παρκ Γι Σουνγκ, Κιμ Γιούνγκ Γο, Παρκ Τσου Γιούνγκ (81' Λι Ντονγκ Γκουγκ), Λι Γιούνγκ Πίο, Λι Γιούνγκ Σο,  Κι Σουνγκ Γιόνκ (46' Ναμ Ιλ), Λι Τσουνγκ Γιόνκ, Γέομ Κι Χουν .





gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου