Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ο Μιλίτο έστεψε βασίλισσα την Ιντερ.


Ένας μαέστρος της κλάσης του Ζοσέ Μουρίνιο θα πρέπει να έχει βιρτουόζους στην ορχήστρα του για να μαγέψει το κοινό του... Ποιος καλύτερος, λοιπόν, από τον Ντιέγκο Μιλίτο, ο οποίος με δυο δικά του γκολ, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 κόντρα στην Μπάγερν στο "Μπερναμπέου" και έστεψε την Ιντερ πρωταθλήτρια Ευρώπης.


Ο Πορτογάλος έδωσε ένα ακόμη σόου τακτικής απέναντι στο δάσκαλό του. Τον χτύπησε εκεί που πονούσε. Τον χτύπησε στο αδύνατο σημείο του, το κέντρο της άμυνας και δικαιώθηκε. Οι παίκτες του δεν πήραν πολλές φορές την μπάλα στα πόδια τους, αλλά πήραν το τρόπαιο. Και τελικά, αυτό έχει σημασία.


Με παίκτες που ακολούθησαν με μαθηματική ακρίβεια τις εντολές του, γεμάτους πάθος και γνώση για το πως πρέπει να εξουδετερώνουν και το πως να δημιουργούν τη στιγμή που πρέπει. Ισως τελικά, αυτή να είναι η συνταγή της επιτυχίας. Αυτός να είναι ο �αγικός ζωμός� πέρα από κάθε ταλέντο και τεχνική...


Οσοι περίμεναν ότι η Ιντερ θα αιφνιδιάσει και θα παίξει κάποιου άλλου είδους ποδόσφαιρο από αυτό που μας είχε συνηθίσει φέτος έκαναν τεράστιο λάθος. Με 66% κατοχή της μπάλας οι Βαυαροί προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Σέζαρ, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο.


Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι τους Λουίς Φαν Χάαλ και δη του Αριεν Ρόμπεν, ο οποίος είχε τεράστια διάθεση, αλλά όχι και το χώρο για να κάνει τις γνωστές επελάσεις του και φυσικά τα τρομερά σε δύναμη και γεμάτα τεχνική σουτ.


Μπορεί ο Κίβου να έμοιαζε εύκολη λεία για τον Ολλανδό, αλλά μόλις τον άφησε πίσω του, κάποιος άλλος παίκτης της Ιντερ ήταν μπροστά για να του κόψει τη φόρα. Επιθετικά οι «νερατζούρι» είχαν επικεντρώσει την προσοχή τους στο πως θα κάνουν δύσκολη τη ζωή του Βαν Μπούιτεν και του Ντεμικέλις, οι οποίοι ήταν, είναι και θα είναι τα αδύνατα σημεία της Μπάγερν.


Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στη συνέχεια, αφού και τα δυο γκολ της ιταλικής ομάδας προήλθαν από την αδυναμία τόσο του ενός όσο και του άλλου να κάνουν το αυτονόητο, να κόψουν στο ένας εναντίον ενός τον Ντιέγκο Μιλίτο.


Ο Αργεντίνος άσος συνδυάστηκε άψογα με τον Σνέιντερ στο 35ο και πέτυχε το 1-0, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, παρά τις προσπάθειες του Ρόμπεν και του Φαν Μπόμελ που προσπάθησαν να απειλήσουν.


Στις αρχές του δευτέρου μέρους η Μπάγερν έδειξε να μπαίνει δυνατά χάνοντας ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Εγερνε, όμως, από τη μια πλευρά. Το 80% των επιθέσεων γινόταν από τα δεξιά εκεί που βρισκόταν ο Ρόμπεν, ενώ ελάχιστες φορές η μπάλα πήγε στα αριστερά, γεγονός που έκανε προβλέψιμο το παιχνίδι της. Ο άξονας; Απουσίαζε, όπως και ο Σβαϊνστάιγκερ.


Η Ιντερ δεν άλλεξ τακτική. Απαντες ήταν πίσω από τη σέντρα και περίμεναν πως και πως να φτάσει η μπάλα στο Μιλίτο και τον Ετό, ώστε αυτοί να βγουν στην κόντρα. Αυτός συνέβη 4-5 φορές και σε μια εξ αυτών ο Μιλίτο χόρεψε για μια ακόμη φορά έναν εκ των δυο ψηλών και φυσικά αργών κεντρικών αμυντικών της γερμανικής ομάδας, σημειώνοντας το 2-0.


Ο Σέζαρ στάθηκε και πάλι στο ύψος του πραγματοποιώντας 2-3 εντυπωσιακές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Ρόμπεν και Μίλερ και όλα ήρθαν όπως τα ήθελε ο "special one". Ο προπονητής που κατέκτησε το ντρεμπλ, ο προπονητής που κατέκτησε για δεύτερη φορά το Τσάμπιονς Λιγκ, αυτός ο τρομερό τύπος...


Η εξέλιξη του αγώνα
1 Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε
8 Γύρισμα του Ρόμπεν από δεξιά, πλασέ του Ολιτς, άουτ στην πρώτη αξιόλογη φάση του τελικού
17 Δυνατό φάουλ του Σνάιντερ, έδιωξε με τις γροθιές ο Μπουτ
25 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΠρώτη κάρτα στο ματς την πήρε ο Ντεμπικέλις για μαρκάρισμα πάνω στον Ζανέτι
27 Μία ακόμη δυνατή εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ, η μπάλα στο κέντρο της εστίας, ο Μπουτ μάζεψε χωρίς δυσκολία
29 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Κίβου για μαρκάρισμα στον Ρόμπεν
31 Μακρινό σουτ του Μίλερ, άστοχο
34 0-1 ΓΚΟΟΟΛΕξαιρετικός συνδυασμός από Μιλίτο-Σνάιντερ, ο Αργεντίνος βγήκε απέναντι από τον Μπουτ και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για την Ιντερ
40 Δυνατό σουτ του Ρόμπεν έξω από την περιοχή με το αριστερό, η μπάλα πάνω από το δοκάρι
42 Ο Μιλίτο έβγαλε τον Σνάιντερ σε θέση βολής μέσα στην περιοχή όμως ο Μπουτ απέκρουσε το πλασέ του τελευταίου
45 Σουτ του Ολιτς έξω από την περιοχή, άστοχο
45+ Συρτό σουτ του Φαν Μπόμελ, άουτ


46 Τετ α τετ του Μίλερ με τον Ζούλιο Σέζαρ, νικητής ο τερματοφύλακας της Ιντερ που απέκρουσε
48 Ο Πάντεφ γύρισε για τον Μιλίτο, εκείνος έκανε το πλασέ, ο Μπουτ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ
54 Σουτ του Αλντιτοπ από το ύψος της περιοχής, άουτ
60 Σέντρα σουτ του Αλντιτοπ από αριστερά, η μπάλα στην αγκαλιά του Ζούλιο Σέζαρ
64 ΑΛΛΑΓΗΟ Κλόζε στη θέση του Αλντιτοπ
66 Φαλτσαριστό σουτ του Ρομπέν, έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση ο τερματοφύλακας της Ιντερ
68 ΑΛΛΑΓΗΟ Στάνκοβιτς στη θέση του Κίβου
71 0-2 ΓΚΟΟΟΛΟ Μιλίτο πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή από αριστερά, απέφυγε με καταπληκτική προσποίηση τον Βαν Μπούιτεν και με πλασέ πραγματοποίησε το 0-2
74 ΑΛΛΑΓΗΟ Γκόμες στη θέση του Όλιτς
78 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Φαν Μπόμελ για μαρκάρισμα στον Μιλίτο
79 ΑΛΛΑΓΗΟ Μουντάρι στη θέση του Πάντεφ
90 ΑΛΛΑΓΗΟ Ματεράτσι στη θέση του Μιλίτο


Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου"
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)


ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λούις Φαν Χάαλ): Μπουτ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Σβαϊνστάιγκερ, Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν, Aλτιντοπ 64' Κλόζε), Μίλερ, Όλιτς (74' Γκόμες)
ΙΝΤΕΡ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Κίβου (68' Κίβου), Σάμιουελ, Λούσιο, Ζανέτι, Καμπιάσο, Σνάιντερ, Πάντεφ (79' Μουντάρι), Ετό, Μιλίτο (90' Ματεράτσι).


novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου