Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Στείρο 0-0 στο Φάληρο


Σε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, παρουσία λίγου κόσμου, Ολυμπιακός και Αρης ήρθαν ισόπαλοι 0-0 στο γήπεδο Καραϊσκάκη στα πλαίσια της προτελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι δύο ομάδες, τεράστια ευκαιρία απώλεσε ο Κάμπορα στις καθυστερήσεις.

Με σχήμα 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Πάρντο, αμυντικό δίδυμο ήταν ο Ζεβλάκοφ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο, ενώ δεξιά ο Πάντος. Στα χαφ ο Ντουντού είχε δίπλα του τον Λεντέσμα, δεξιά ήταν ο Λούα Λούα, αριστερά ο Όσκαρ. Επιθετικό δίδυμο ήταν οι Μήτρογλου και Ντάρμπισιρ.

Ίδιο σύστημα και από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ που δεν αλλάζει το 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σηφάκης, σέντερ μπακ οι Νασούτι και Ρονάλντο, δεξιά ο Κουλουχέρης, αριστερά ο Αράνο, αμυντικά χαφ οι Φερνάντες και Νάτσο Γκαρσία, στο αριστερό άκρο ήταν ο Κάλβο, δεξιά ο Χαβίτο και στην επίθεση οι Κάμπορα και Ντέιλι.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά, στη συνέχεια παρουσίασε τη γνωστή, νωθρή εικόνα, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του και χωρίς δημιουργικότητα. Στο 38' ο Ζεβλάκοφ χτύπησε εκτός φάσης τον Νάτσο Γκαρσία και αποβλήθηκε, αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες, μόνο και μόνο για να αποδειχθεί εκ νέου η αδυναμία του Αρη, όταν αγωνίζεται με αριθμητικό πλεονέκτημα, κάτι που είχε συμβεί και στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Από το 38' έως το 78' (όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Νασούτι), οι "κίτρινοι" είχαν έναν ποδοσφαιριστή περισσότερο στο (άδειο) "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά δεν έκαναν ούτε μία τελική προσπάθεια, με εξαίρεση ένα σουτ του Αραβίδη, που έφυγε πολύ ψηλά άουτ στο 72'!

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, δεν θα μπορούσε να είναι φουλ επιθετικός, αλλά παρ' όλα αυτά απείλησε και έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο 75', όταν ο Λούα Λούα βρέθηκε σε θέση βολής και ο Σηφάκης εξουδετέρωσε το σουτ του Κονγκολέζου.

Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, ο Αρης έχασε τη μοναδική, αλλά εκπληκτική, ευκαιρία να φύγει με τους βαθμούς της νίκης από τον Πειραιά, όταν ο Κάμπορα αστόχησε προ κενής εστίας, μετά την ασίστ του Αραβίδη.

Ετσι λοιπόν, οι "ερυθρόλευκοι" διατήρησαν τη διαφορά των τριών βαθμών από τους "κίτρινους" και η μάχη για τη δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ (την πρώτη την έχει καπαρώσει ήδη ως γνωστόν ο ΠΑΟΚ) θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη.


Η εξέλιξη του αγώνα
1' Το παιχνίδι ξεκίνησε...
4 Πρώτο σουτ στον αγώνα, το έκανε από μακρινή απόσταση ο Νάτσο Γκαρσία, άστοχο
7 Επικίνδυνη παράλληλη μπαλιά του Κάμπορα από τα δεξιά, σωτήρια προβολή του Ζεβλάκοφ, που έδιωξε σε κόρνερ
11 Δυνατό σουτ του Μήτρογλου μέσα από την περιοχή, η μπάλα έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ
15 Νέο σουτ του Μήτρογλου μέσα από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το δοκάρι
21 Ο Κάμπορα βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, προσπάθησε να αποφύγει και τον Πάρντο, αλλά ο Πάντος κατάφερε να του πάρει τη�μπουκιά μέσα από το στόμα
30 Σέντρα του Λούα Λούα από αριστερά, κεφαλιά του Ντουντού, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια
31 Σέντρα του Πάντου από δεξιά, κεφαλιά του Οσκαρ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι
34 Σουτ του Λούα Λούα, άουτ
38 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Νάτσο Γκαρσία για καθυστέρηση
39 κόκκινη  κάρταΚόκκινη κάρτα στον Ζεβλάκοφ για χτύπημα εκτός φάσης στον Νάτσο Γκαρσία
39 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Κάμπορα
40 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ντέιλι
42 Σέντρα του Πάντου από τα δεξιά, ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα στην αγκαλιά του Σηφάκη

51 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ντάρμπισιρ για μαρκάρισμα πάνω στον Φερνάντες
55 ΑΛΛΑΓΗΟ Κυριάκος Παπαδόπουλος στη θέση του Ντάρμπισιρ
62 ΑΛΛΑΓΗΟ Αραβίδης στη θέση του Ντέιλι
66 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Κάλβο για μαρκάρισμα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο
67 Σουτ του Λούα Λούα έξω από την περιοχή, άουτ
68 Σουτ του Ντουντού έξω από την περιοχή, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σηφάκης
73 Σουτ του Αραβίδη μέσα από την περιοχή, άουτ
75 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Νασούτι για φάουλ στον Ντουντού
76 Ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ του Λούα Λούα, έδιωξε εντυπωσιακά ο Σηφάκης
78 κόκκινη  κάρταΔεύτερη κάρτα και αποβολή στον Νασούτι για μαρκάρισμα πάνω στον Λούα Λούα
80 Σουτ του Φερνάντες με το αριστερό έξω από την περιοχή, άουτ
82 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑ Κάρτα στον Λούα Λούα για μαρκάρισμα πάνω στον Χαβίτο
82 ΑΛΛΑΓΗΟ Γραικός παίρνει τη θέση του Κάλβο
83 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Κουλοχέρη για μαρκάρισμα πάνω στον Λούα Λούα
86 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Αράνο για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Λούα Λούα
88 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Λεντέσμα για φάουλ πάνω στον Φερνάντες
90+ Παράλληλη σέντρα του Αραβίδη από δεξιά, ο Κάμπορα σχεδόν προ κενής εστίας κατάφερε και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πάρντο!

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Πάρντο, Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Πάντος, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Λεντέσμα, Λούα Λούα, Όσκαρ, Μήτρογλου, Ντάρμπισιρ (55' Κ. Παπαδόπουλος)
Aρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Αράνο, Κουλουχέρης, Ρονάλντο, Κάλβο (82' Γραικός), Νάτσο Γκαρσία, Φερνάντεζ, Νασούτι, Κάμπορα, Χαβίτο, Ντέιλι (62' Αραβίδης)

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Μπόζινταρ Μπάντοβιτς: "Ήταν ένα σημαντικό ματς που ξεκινήσαμε καλά, βγάζαμε φάσεις, αλλά δεν ήμασταν ήρεμοι στην τελική πάσα. Είναι αδικαιολόγητη η ενέργεια του Ζεβλάκοφ και απορώ πως ένας καλός επαγγελματίας έκανε κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά προσπαθήσαμε κυρίως από τα πλάγια, όμως αν δεν πάρεις αποτέλεσμα δεν μπορείς να πεις τίποτα. Τα παιδιά προπσπάθησαν αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μετράει η εμφάνιση. Μένει ένα ματς, που πρέπει να τα δώσουμε όλα στο ΟΑΚΑ για να νικήσουμε και να βγούμε δεύτεροι. Με προβληματίζει αυτό αλλά από αύριο θα προετοιμαστούμε έστω κι αν είναι πολλές οι απουσίες. Πολλές φορές πως στο ποδόσφαιρο στα δύσκολα πρέπει να βρεις την δύναμη και να ξεχάσεις και να ετοιμαστείς για το άλλο ματς. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και από θέμα ψυχολογίας την Τετάρτη. Για έναν προπονητή είναι ευχάριστο να κάνει ευκαιρίες η ομάδα, όμως όταν δεν βάζεις το γκολ και δεν μπορείς να πάρεις τη νίκη είναι δύσκολο, ιδιαίτερα για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Μας λείπουν παίκτες, θα προσπαθήσουμε, θα μιλήσουμε αλλά δεν μπορείς να κάνεις πολλά σε 2 μέρες".

Έκτορ Ραούλ Κούπερ: "Το πρώτο λάθος που κάναμε είναι ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε το διάστημα που παίξαμε με παίκτη παραπάνω. Δεν είχαμε την ηρεμία για να ελέγξουμε τον ρυθμό και την κυκλοφορία της μπάλας. Βρισκόμαστε στο τέρμα και η κούραση είναι εμφανέστατη. Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Όταν και η δική μου ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες άνοιξε το παιχνίδι και θα μπορούσαν να προηγηθούν και οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είχε τρεις καλές φάσεις και εμείς μία μεγάλη ευκαιρία με τον Κάμπορα. Ίσως μας έλειψε η πιο καθαρή σκέψη κυρίως από το κέντρο και μπροστά όταν είχαμε εμείς την μπάλα. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό παιχνίδι σήμερα, όμως η δική μου ομάδα παρουσιάστηκε οργανωμένη και αυτό ήταν το κλειδί για να μην δεχξθούμε επιθέσεις. Δυστυχώς για το επόμενο παιχνίδι χάσαμε το Νασούτι και έχουμε γενικά αρκετά προβλήματα ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Η θλίψη που μου μένει είναι η εικόνα που είχαμε σήμερα και ήταν κατώτερη σε σχέση με αυτή που δείξαμε κόντρα στην ΑΕΚ. Αυτό που μας έλειψε ήταν λίγο περισσότερο ένταση. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι δεν βγάλαμε την αγωνιστική συμπεριφορά που δείξαμε στο προηγούμενο παιχνίδι, το οποίο θα μας οδηγούσε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Στην πρώτη αλλαγή ο Ντέιλι ήταν κουρασμένος. Τον αντικατέστησα λόγω έλλειψης πολλών αγωνιστικών λεπτών. Μετά την αποβολή του Νασούτι έβαλα παίκτη στην γραμμή. Την τελευταία αλλαγή δεν την έκανα γιατί δεν ήθελα να βάλω έναν παίκτη για λίγα μόνο λεπτά".

novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου