Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Θέλει ΑΕΚ ο Καστίγιο


Ο Σεγούντο Αλεχάντρο Καστίγιο βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ και ο ίδιος δεν έκρυψε την επιθυμία να συνεργαστεί ξανά με τον Μπάγεβιτς, τον οποίο είχε προπονητή στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο 28χρονος μέσος μίλησε στην Εξέδρα για το ενδιαφέρον της Ένωσης. «Έχω πληροφορηθεί μέσω του μάνατζέρ μου ότι τον έχει πλησιάσει μία ομάδα από την Ελλάδα. Επίσης, γνωρίζω πως πρόκειται για την ΑΕΚ. Για να είμαι ειλικρινής, μαζί μου ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει άμεσα και κανείς από την Ελλάδα. Αυτό που μου έχει μεταφερθεί ότι κάποιος ενδιάμεσος εκπρόσωπος έχει μεσολαβήσει για να εκφράσει το ενδιαφέρον της ομάδας. Δεν είμαι όμως σε θέση να γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες», ανέφερε αρχικά ο Καστίγιο ο οποίος τόνισε ότι θα ήθελε να αγωνιστεί ξανά υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

«Θα ήταν εξαιρετική η περίπτωση να αγωνιστώ σε μία καλή ομάδα που δίνει το παρών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα μου άρεσε πολύ η προοπτική της Ελλάδος και θα θα με βοηθούσε το ότι γνωρίζω και εκτιμώ τον προπονητή με τον οποίο είχα μία πολύ καλή σεζόν»

Για το πότε θα υπάρξουν εξελίξεις τόνισε: «Περιμένω να ολοκληρωθεί η σεζόν που δεν είναι καλή για μένα. Τότε θα επιστρέψω για λίγο στο Εκουαδόρ για να αξιθολογήσω με ηρεμία τις προτάσεις που θα έχω. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να έρθω στην πατρίδα σας. Πάντως, ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από Σερβία και Γαλλία».

Νίκη για την... ηρεμία

Χωρίς απρόοπτο πρόβλημα ολοκληρώθηκε η ΑΕΚ για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Με 4-3-3 παρατάσσει ο Μπάγεβιτς την Ένωση, που θέλει μόνο τη νίκη, ώστε να βελτιωθεί η ψυχολογία.

Χαλαρό ήταν το πρόγραμμα της προπόνησης του Σαββάτου για την ΑΕΚ, καθώς μετά το αρχικό ζέσταμα οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ και έκαναν ασκήσεις με την μπάλα και σουτ, δουλεύοντας στο τελείωμα των φάσεων. Οι χαμένες ευκαιρίες, άλλωστε, είναι ένα πρόβλημα για την Ένωση φέτος, αν και γενικά δεν δημιουργεί και πολλές σε κάθε ματς...

Κόντρα στον Αστέρα την Κυριακή, πάντως, είτε δημιουργήσει πολλές είτε λίγες, η ΑΕΚ πρέπει να πάρει τη νίκη. Μπορεί να μην εξαρτάται από αυτή, βέβαια, το ποια θα είναι η διαφορά με τον Ολυμπιακό στην έναρξη των πλέι οφ, καθώς η ισοπαλία την περασμένη εβδομάδα στη Λιβαδειά μπορεί να στοιχίσει ακριβά, αλλά οι τρεις βαθμοί είναι απαραίτητοι για να φτιάξει κάπως η ψυχολογία στα αποδυτήρια και παράλληλα για να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμα τα πράγματα και στις εξέδρες.

Με 4-3-3 και Τζιμπούρ
Σε ό,τι αφορά το πώς θα παραταχθεί η ΑΕΚ, ο Μπάγεβιτς έχει δείξει τη διάθεση του να επιμείνει για δεύτερη σερί εβδομάδα στο 4-3-3, αλλά αυτή τη φορά τουλάχιστον δε θα έχει... τρία αμυντικά χαφ στο κέντρο, όπως κόντρα στον Λεβαδειακό που πάει για τη Β' Εθνική. Με βάση την τελευταία δοκιμή του Σέρβου τεχνικού, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σάχα, αριστερό μπακ ο Γεωργέας, δεξί ο Αραούχο και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα το αποτελούν οι Μαϊστόροβιτς και Μανωλάς.

Στο χώρο του κέντρου, ως κόφτης, θα είναι ο Γκέντσογλου, με τους Γκερέιρο και Μαντούκα δίπλα του, ενώ οι Λεονάρντο και Σκόκο θα αγωνιστούν στα δύο άκρα ως εξτρέμ, με τον Τζιμπούρ να παίρνει τη θέση του επιθετικού και τον Μπλάνκο να μένει στον πάγκο... Δεν αποκλείεται, πάντως, την τελευταία στιγμή ο Μπάγεβιτς να έχει κάποια άλλη έμπνευση και να προχωρήσει σε αλλαγή.

Οι τραυματίες...
Στην προπόνηση του Σαββάτου οι Αλεξόπουλος και Καράμπελας έκαναν πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ ο Φροξυλιάς απουσίαζε καθώς παρέμεινε κλινήρης.

Μυστήριο ο κόσμος...
Σε ό,τι αφορά την παρουσία του κόσμου, ασφαλείς εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν για το πόσοι θα είναι, πάνω-κάτω, στο ΟΑΚΑ. Το κλίμα είναι περίεργο και περισσότερο από το πόσοι θα είναι στις εξέδρες, ενδιαφέρει το να μην υπάρξουν παρατράγουδα. Εκτός κι αν η ομάδα κάνει πάλι κανένα... μαγικό, όπως τόσες φορές φέτος.

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου