Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Η ατομική κριτική των διεθνών Η ατομική κριτική των διεθνών ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ. ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ.



Μόνο ο Γιώργος Σαμαράς κατάφερε να ξεχωρίσει με την παρουσία του στην ήττα της Ελλάδας με 2-0 από την Σενεγάλη. Ο άσος της Σέλτικ προσπάθησε με τους υπόλοιπους επιθετικούς να μην ακολουθούν τον ρυθμό του. Καμία ευθύνη ο Χαλκιάς για τα γκολ, σε αντίθεση με τους Κυργιάκο και Σπυρόπουλο που τους εξέθεσε ο Νιανγκ.

Αναλυτικά:
Τζόρβας: Αντέδρασε σωστά στη μία και μοναδική φάση που χρειάστηκε, όταν στο 28’ ο Νιανγκ βρέθηκε απέναντι του. Από εκεί και πέρα δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους ακίνδυνους επιθετικούς της Σενεγάλης στο πρώτο μέρος.

Βύντρα: Κάλυπτε όλη την δεξιά πλευρά με την κούραση να είναι εμφανής στις περισσότερες κινήσεις του. Ο άσος του Παναθηναϊκού ήταν καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, όχι όμως και στα επιθετικά που δε βοήθησε όσο θα μπορούσε.

Μόρας: Ξεκίνησε ως κεντρικός αμυντικός και στο δεύτερο μέρος πέρασε στα χαφ μετά την έξοδο του Καραγκούνη. Δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα από τους αντίπαλους επιθετικούς, καθώς στο πρώτο ημίχρονο ως στόπερ ανταπεξήλθε στο ρόλο του με τον καλύτερο τρόπο.
Κυργιάκος: Καλή η παρουσία του στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο και μετά την είσοδο του Ντιούφ στον αγώνα, αντιμετώπισε μαζί με τον Αβραάμ ουκ ολίγα προβλήματα. Φέρει μεγάλη ευθύνη στο γκολ του Νιανγκ, όπως φυσικά και ο Σπυρόπουλος.

Σπυρόπουλος: Σε ρηχά νερά ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, έτρεξε πολύ από την πλευρά του προσπαθώντας να συνεισφέρει και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Έχει ευθύνη για το γκολ του Νιανγκ.

Τζιόλης: Θετική η παρουσία του άσου της Σιένα, ο οποίος αγωνίστηκε και ως κόφτης, αλλά και ως πιο επιθετικό χαφ μετά την έξοδο του Καραγκούνη από τον αγωνιστικό χώρο.

Καραγκούνης: Εμφανώς επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του, ο αρχηγός της εθνικής ήθελε αλλά δε μπορούσε. Από εκεί και πέρα κατάφερε να δει την κίτρινη κάρτα σε φιλικό αγώνα για διαμαρτυρία.

Κατσουράνης: Πολύ κουρασμένος ο «Κατσούρ» από τους συνεχείς αγώνες με τον Παναθηναϊκό, φάνηκε να έχει διάθεση, αλλά όχι και την δύναμη να αντεπεξέλθει σε ένα ακόμα 90λεπτο.

Σαμαράς: Ο πιο δραστήριος από τους επιθετικούς που ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα, γι’ αυτό και δεν αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Ο άσος της Σέλτικ αγωνίστηκε περισσότερο έξω από την περιοχή δημιουργώντας προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 37’ που βρέθηκε ένα «κλικ» πίσω και δε μπόρεσε να σκοράρει.
Χαριστέας: Μακριά από τον καλό του εαυτό για ένα ακόμη παιχνίδι στην εθνική ο φορ της Νυρεμβέργης που απλά προσπάθησε χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο.
Καπετάνος: Ντεμπούτο για τον άσο της Στεάουα στην εθνική που συνοδεύτηκε από μία συμπαθητική εμφάνιση. Καλύτερη στιγμή του η φάση του 37’ που ωστόσο δε μπόρεσε να τροφοδοτήσει σωστά τον Σαμαρά για το 1-0.

Αλλαγές:
Χαλκιάς: Δε φέρει ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε, καθώς στο πρώτο τον εξέθεσε η άμυνα του και στο δεύτερο το σουτ του Ντο δε πιανόταν. Πολύ καλή απόκρουση στο 88’ στο δυνατό σουτ του Μπα μέσα από την περιοχή.
Παπαδόπουλος: Αγωνίστηκε για 45 λεπτά ως παρτενέρ του Κυργιάκου σε ένα διάστημα που ο Νιανγκ και ο Ντιούφ είχαν… αφηνιάσει δημιουργώντας τους αρκετά προβλήματα.

Σαλπιγγίδης: Πέρασε στο παιχνίδι στο 46’ και αγωνίστηκε στην θέση που έχει καθιερωθεί φέτος και στον Παναθηναϊκό σε αυτή του δεξιού χαφ μένοντας σε ρηχά νερά όπως βέβαια και οι υπόλοιποι επιθετικοί της Ελλάδας.
Γκέκας: Πήρε την θέση του Καπετάνου στη κορυφή της επίθεση, ωστόσο στα 45 λεπτά που βρισκόταν μέσα στο παιχνίδι η παρουσία του πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Η αλήθεια είναι βέβαια πως δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου από τους συμπαίκτες του.

Χριστοδουλόπουλος: Επιστροφή στην εθνική ύστερα από δύο χρόνια για τον μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού όπου αγωνίστηκε για 15 περίπου λεπτά στα αριστερά της επίθεση με την παρουσία του να περνάει απαρατήρητη.
Μάκος: Επιστροφή και γι’ αυτόν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά από μεγάλο διάστημα, ωστόσο η παρουσία του στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε δε μπορεί να κριθεί.
www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου