Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ο Αραμπατζής και το... αουτσάιντερ


Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανθρακικό με τον Σάντος να μετράει 10 απουσίες, αλλά και να ετοιμάζει τον Αραμπατζή. Σορλέν: «Είμαστε το αουτσάιντερ».

Με πολλά προβλήματα άρχισε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον Πανθρακικό στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Φερνάντος Σάντος δεν είχε στην διάθεσή του συνολικά 10 ποδοσφαιριστές, αφού εκτός των διεθνών δεν προπονήθηκαν και οι Φιλομένο Σαβίνι και Σνάουτσνερ.

Ο Πολωνός έκανε θεραπεία καθώς είχε δεχθεί ένα χτύπημα στην αναμέτρηση με την Ξάνθη. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Πορτογάλος τεχνικός να προτιμήσει τον Νίκο Αραμπατζή στη θέση του δεξιού μπακ για το ματς της Τούμπας με την ομάδα της Κομοτηνής. Με τόσες πολλές απουσίες ο προπονητής του ΠΑΟΚ πήρε 5 ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Σκεντή, Καρατασιάδη, Αγουρίδη, Ευθυμιάδη και Σάρρο.

Σορλέν: «Είμαστε το αουτσάιντερ»
Ο Ολιβιέ Σορλέν φιλοξενήθηκε στην TV100 όπου μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, την διεκδίκηση του πρωταθλήματος αλλά και τον κόσμο της ομάδας. Αναλυτικά η συνέντευξη του Γάλλου ποδοσφαιριστή:Είναι στην καλύτερη του κατάσταση ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή; "Έχουμε θετικά αποτελέσματα και πρέπει αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό".

Στο ξεκίνημα όμως της σεζόν ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός.
"Μπορούμε να κάνουμε και τα δυο μαζί. Αυτό είναι το καλύτερο. Ξεκινήσαμε νωρίς λόγο της συμμετοχής στην Ευρώπη. Δεν καταφέραμε να μπούμε αμέσως στον ρυθμό μας. Η προετοιμασία ήταν καλή αλλά ο αποκλεισμός ίσως να μας επηρέασε ψυχολογικά για την συνέχεια".

Τώρα η ομάδα είναι βασικός διεκδικητής του τίτλου. Το συζητούν οι παίκτες μεταξύ τους;

"Δεν το συζητάμε. Κερδίσουμε τους αγώνες διαδοχικά. Κάνουμε πάντα έναν απολογισμό ανά τρεις αγωνιστικές και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ ήξερα ότι η ομάδα έχει αυτή την δυνατότητα. Υπάρχουν καλοί παίκτες και έχουμε καταφέρει να ταιριάξουμε μεταξύ μας".

Ανταγωνίζεστε ομάδες όμως με μεγαλύτερο μπάτζετ;
"Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Μας ενδιαφέρει να κερδίζουμε και να κρατάμε ψηλά την ομάδα". Φέτος ο ΠΑΟΚ κερδίζει και τα ντέρμπι."Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό αισθάνθηκα τον ενθουσιασμό του κόσμου. Μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού βλέπω ότι όλοι μιλούν για αυτό. Αισθάνομαι ότι ο κόσμος θέλει το πρωτάθλημα και αισθάνομαι την επιθυμία των φιλάθλων. Προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι σε κάθε αγώνα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας".

Σε άλλες ομάδες αυτόςο ενθουσιασμός του κόσμου, προκαλεί πίεση.
"Αυτή στιγμή δεν αισθανόμαστε πίεση. Ίσως να συμβεί μετά. Αλλά δουλεύουμε για αυτό ώστε να είμαστε έτοιμοι. Στην Γαλλία δεν είχα συναντήσει τέτοιο πάθος από τους φιλάθλους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος".

Υπάρχει φαβορί για τον τίτλο;
"Ο Παναθηναϊκός προηγείται. Είμαστε δεύτεροι και είμαστε αουτσάιντερ. Καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουν το πρωτάθλημα. Προσπαθούμε να έχουμε όμως χαμηλούς τόνους γιατί με 1-2 αρνητικά αποτελέσματα τα χάνεις όλα".

Ο Σάντος έχει βοηθήσει στην νοοτροπία της ομάδας;
"Είμαι ένα χρόνο στην ομάδα και ότι μας λέει ο προπονητής θα πρέπει να το εκτελούμε. Έτσι πρέπει να δουλεύεις σε μια ομάδα".

Το πλούσιο σκοράρισμα στα τελευταία παιχνίδια , είναι μια απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι αμυντικογενής ομάδα;
"Αν δεν σκοράρουν δεν σε κερδίζουν. Αμυνόμαστε όλοι μαζί και κάνουμε επίθεση όλοι μαζί. Αυτό είναι το σκεπτικό μας. Η ομάδα δεν δέχεται εύκολα γκολ , αλλά κερδίζουμε 1-0. Καλά θα ήταν να κερδίζουμε με 4-0 αλλά δείτε που βρίσκεται βαθμολογικά η ομάδα".

Ποιο είναι το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ σε σχέση με τους αντίπαλους του; "
Έχουμε φιλάθλους που δεν έχουν οι άλλες ομάδες και εντός και εκτός έδρας είναι ένα αβαντάζ. Αγωνιστικά παλεύουμε όλοι μαζί και είμαστε μια παρέα. ¨Όταν όλοι είναι καλά μέσα στα αποδυτήρια αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο".

Δεν ήταν καλή η σεζόν για σένα , καθώς είχες ορισμένους τραυματισμούς.
"Είχα ορισμένα προβλήματα , αλλά η σεζόν δεν τέλειωσε και έχω πολλά να πω μέσα στο γήπεδο. Είχα ορισμένες δυσκολίες μέσα και έξω από το γήπεδο. Η αλλαγή προετοιμασίας ίσως να είναι μια αιτία για τους τραυματισμούς μου, γιατί διαφορετικά είχα συνηθίσει με την Ρεν όπου ήμουν για επτά χρόνια".

Πόσο σε επηρέασε ψυχολογικά. Μετά την ληστεία που έγινε στο σπίτι που διέμενες με την οικογένεια σου;
"Ήταν δύσκολο για την γυναίκα και το παιδί μου. Η γυναίκα μου δεν αισθάνονταν ασφαλής και έπρεπε να βρούμε λύση. Το καταφέραμε και συνεχίζουμε. Ήταν ένα δυνατό χτύπημα για την οικογένεια μου. Ή θα άλλαζα σπίτι και θα έμενε στην Ελλάδα η οικογένεια μου ή θα έφευγε και αυτό θα μου κόστιζε".

Αρκετοί σε θεωρούν βαρόμετρο της ομάδας.
"Δεν ξέρω αν μπορούμε να το πούμε με αυτόν τον τρόπο. Ξέρω ότι πρέπει να παίζω καλύτερα και αυτό προσπαθώ να πετυχω".

Είναι αλήθεια ότι είσαι το πειραχτήρι στα αποδυτήρια;
"Το κάνω για να αισθανόμαστε όλοι καλύτερα. Βοηθάει αυτό την ομάδα".

Το Σάββατο υπάρχει η αναμέτρηση με τον Πανθρακικό.
"Θα συνεχίζουμε σοβαρά όπως κάνουμε και θα πρέπει να κερδίσουμε, αν και ο αντίπαλος μας έδειξε μεγάλη βελτίωση το τελευταίο διάστημα. Χρειαζόμαστε μόνο την νίκη".
www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου