Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Συγνώμη από Καραγκούνη


Ο Γιώργος Καραγκούνης θέλησε να ζητήσει μια συγνώμη από τους Ελληνες φιλάθλους για την εμφάνιση της εθνικής κόντρα στην Σενεγάλη. Τι είπε για Τζιμπρίλ Σισέ και Σταντάρ Λιέγης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την κακή απόδοση της Εθνικής κόντρα στη Σενεγάλη:

«Δεν θέλουμε σε κανένα παιχνίδι να χάνουμε. Ούτε στην προπόνηση θέλουμε να χάνουμε, πρώτα για τους εαυτούς μας και μετά για τον κόσμο που ήρθε με μεγάλη διάθεση στο γήπεδο κι έπρεπε απέναντί του να έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα. Αυτό μας στενοχώρησε. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δείξει πως θέλουμε να κερδίζουμε και στα φιλικά ματς. Χθες το είδαμε το ματς περισσότερο φιλικό το παιχνίδι από όσο έπρεπε. Από τον προπονητή, από όλους… Οφείλουμε μία συγγνώμη στον κόσμο. Είμαστε εγωιστές και φιλόδοξοι, θέλουμε να κερδίζουμε πάντα».

Για τα αίτια της κακής εμφάνισης:

«Δεν μπορείς να συνδυάσεις την καλή εικόνα και ταυτόχρονα να κάνεις τόσο πολλές αλλαγές. Μπορεί για παράδειγμα να βγουν 4-5 κακοί παίκτες και να μπουν στη θέση τους καλοί, αλλά να χαλάσει η χημεία. Στα περισσότερα φιλικά οι αλλαγές γίνονται μετά το ’60. Επιπλέον όλοι ήρθαμε με πολύ μεγάλη πίεση από τα παιχνίδια που παίζαμε με τις ομάδες μας. Θα παίζαμε ένα παιχνίδι χωρίς άγχος και αυτό αντί να μας βγει σε καλό, βγήκε σε κακό. Πάντως δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Για τα διδάγματα από αυτή την ήττα:

«Δεν θα έχουμε την έπαρση κόντρα στη Νιγηρία. Καμία ήττα δεν πρέπει να έρχεται, αλλά κάποιες ήττες μπορούν να σου βγουν σε καλό. Οι αφρικανικές ομάδες έχουν παίκτες αθλητές και τα τελευταία χρόνια έχουν υψηλή τεχνική, γι’αυτό πολλοί από τους παίκτες τους παίζουν σε μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη. Αντίστοιχο είναι το στυλ της Νιγηρίας και θα ξέρουμε τι περίπου θα περιμένουμε. Θα είμαστε τελείως διαφορετικοί σε εκείνο το ματς».

Για την αναρρίχηση της Εθνικής στη δέκατη θέση της κατάταξης της FIFA:

«Είμαστε η δέκατη δύναμη στον κόσμο και αυτό μας χαροποιεί όλους. Είναι ένα μικρό θαύμα. Μην ξεχνάτε τι πρωτάθλημα έχουμε, ότι βρέχει την Πέμπτη και δεν ξέρουμε αν θα παίξουμε την Κυριακή και άλλα πολλά… Τα τελευταία χρόνια είμαστε σταθερά στις κορυφαίες θέσεις».

Για τη σπουδαία νίκη των Ελπίδων επί της Αγγλίας:

«Είναι τεράστια επιτυχία ότι βρίσκεται σε έναν όμιλο με την Αγγλία και την Πορτογαλία και είναι πρώτη. Τα παιδιά το θέλουν πολύ και αυτό είναι πολύ σημαντικό, πέρα από την ποιότητα που έχουν. Μακάρι να υπάρχει συνέχεια και σε αυτά τα παιδιά να δίνονται ευκαιρίες. Θυμάμαι όταν ήμουν εγώ στην ηλικία τους που βλέπαμε πόσο πιο γρήγορα έπαιζαν οι συνομήλικοι παίκτες στο εξωτερικό στις ομάδες τους σε σχέση με μας. Όσο όμως κι αν λέμε ότι αδικούνται κάποια παιδιά, αν ένα παιδί έχει πραγματικά ταλέντο και το θέλει, θα κάνει καριέρα».

Για τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ Λιέγης και την πορεία στο Europa League:

«Για μένα η Σταντάρ είναι το υψηλό εμπόδιο. Ο κόσμος θεωρεί σίγουρο πως θα περάσουμε επειδή αποκλείσαμε τη Ρόμα, αλλά δεν είναι έτσι. Όταν έχουμε απέναντί μας κάτι που είναι θεωρητικά πιο εύκολο, πολλές φορές δεν τα καταφέρνουμε. Ο κόσμος θα πρέπει να μας στηρίξει. Τα παιχνίδια θα είναι διαφορετικά σε σχέση με τη Ρόμα. Δεν θα έχουμε τους ίδιους χώρους και τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Χρειάζεται υπομονή. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα με τρεις εξαιρετικούς παίκτες στην επίθεση, όμως πιστεύουμε πολύ στη δική μας ομάδα κι έχουμε φιλοδοξία να προχωρήσουμε. Αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και ο κόσμος είναι μαζί μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Αν περάσουμε τη Σταντάρ Λιέγης και πάμε στους ‘8’ στη συνέχεια θα υπάρχουν ομάδες επιπέδου Γιουβέντους. Είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για μας, έστω και αν είμαστε σε τρεις στόχους ταυτόχρονα και υπάρχει κούραση από τα συνεχή παιχνίδια. Φέτος ξεκουραστήκαμε μόνο 20 μέρες λόγω των προκριματικών του Champions League».

Για την παρουσία του Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό:

«Είναι πολύ απλός και προσιτός άνθρωπος. Πάει καλά, σκοράρει, έχει καλή διάθεση και τη μεταφέρει στην ομάδα. Για το ελληνικό πρωτάθλημα και την ομάδα μας είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, να σε βοηθά με τα σημαντικά γκολ που πετυχαίνει και τον τρόπο που προβάλλει την ομάδα στο εξωτερικό. Ήθελε πολύ να κληθεί και πάλι στην εθνική Γαλλίας, χάρηκε πολύ και θα κάνει τα πάντα για να είναι στο Μουντιάλ».

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου