Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ντ' Ονόφριο: "Ο ΠΑΟ καλύτερος του Ολυμπιακού"


Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Παναθηναϊκό ο τεχνικός της Σταντάρ Λιέγης, Ντομινίκ Ντ' Ονόφριο. Ο προπονητής των Βέλγων, αφού τόνισε πως οι "πράσινοι" είναι καλύτεροι από τον Ολυμπιακό (η ομάδα του τον αντιμετώπισε στο Champions League), αναφέρθηκε και στα ατού του "τριφυλλιού" όπως είναι ο Σισέ και ο Νίνης. Μάλιστα για τον Γάλλο ξεκαθάρισε πως σκοράρει όσο εύκολα... ανασαίνει!

-Ο πρώτος στόχος σας είναι το μηδέν στην άμυνα;
"Όχι βέβαια. Θέλουμε να έχουμε κατοχή, να παίξουμε μπάλα και να επιτεθούμε".

-Έχοντας παίξει με τον Ολυμπιακό και έχοντας δει τον Παναθηναϊκό, ποιος θεωρείται ότι είναι καλύτερος;
"Σήμερα σαφέστατα ο Παναθηναϊκός. Έχει εξαιρετικές μονάδες και πετυχαίνει πανεύκολα γκολ. Όμως εμείς παίζουμε 11 εναντίον 11".

-Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τον Σισέ;
"Ξέρω ότι ο Σισέ σκοράρει τόσο εύκολα όσο αναπνέει... Όμως έχουμε τα μέσα να τον σταματήσουμε. Επίσης, ο Παναθηναϊκός δεν βασίζεται μόνο σε αυτόν".

-Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει προαναγγείλει ότι θα κάνει ροτέισον. Φοβάστε μήπως βρεθείτε μπροστά σε κάποια έκπληξη;
"Πιθανόν να γίνουν αλλαγές, όμως η ομάδα έχει έναν ανταγωνιστικό κορμό. Σε κάθε θέση έχει δύο έμπειρους ποδοσφαιριστές, έχει τον Νίνη, ένα μεγάλο ταλέντο και σε κάθε περίπτωση, το σύστημα του δεν θα αλλάξει".

-Ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού είναι το πρωτάθλημα, όπως συμβαίνει με εσάς...
"Λογικό. Είναι πρώτος στην Ελλάδα και πολύ κοντά στον τίτλο. Σε ότι αφορά εμάς, η Ευρώπη είναι κάτι έξτρα. Θέλουμε να παίξουμε καλά, αλλά μετά το ματς θα σκεφτούμε άμεσα το πρωτάθλημα".

Διπλωμάτης ο "Γιόβα"
Τον είχαμε δει να επιδεικνύει την φανέλα του Ολυμπιακού. Όμως, ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς για ακόμη μια φορά εξέπληξε τους πάντες. Ο Σέρβος δήλωσε φιλέλληνας. Μάλιστα, επισήμανε ότι ποτέ δεν είπε ότι προτιμά τον ΟΣΦΠ σε σχέση με τον Παναθηναϊκό!

- Πως περιμένεις τον αγώνα;
"Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ελπίζω να νικήσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός, τον έχω παρακολουθήσει με τη Ρόμα. Έχει αρετές και ποιότητα. Είναι σημαντικό να μην χάσουμε".

- Είναι ξεχωριστό για σένα να έρχεσαι στην Ελλάδα;
"Ίσως. Μου αρέσει η χώρα και ο κόσμος. Η Ελλάδα έχει σχέσεις με τη Σερβία πολύ δυνατές".

-Έχεις δεχτεί αρκετή κριτική τελευταία για την απόδοση σου.
"Δεν διαβάζω εφημερίδες, αλλά το έχω καταλάβει. Εγώ δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και γυμνάζομαι σκληρά. Ήταν πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθηση μου που πήγα καλά στο φιλικό της Σερβίας με την Αλγερία".

- Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός ήθελε να σε αποκτήσει. Το σκέφτηκες να έρθεις στην Ελλάδα;
"Δεν είπα ποτέ όχι, απλά προτίμησα να μείνω στη Σταντάρ. Ο Παναθηναϊκός, όπως και ο Ολυμπιακός είναι μεγάλες ομάδες, με παράδοση, αλλά θέλω να παίξω σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα. Είμαι 29 ετών και ήθελα το βήμα παραπάνω στην καριέρα μου".

- Τι είναι πιο σημαντικό για σένα, το πρωτάθλημα ή η Ευρώπη;
"Όλα. Θα είναι επιτυχία αν περάσουμε, αλλά επιβάλλεται να πάρουμε μέρος στα πλέι οφ".

- Πρέπει ο Παναθηναϊκός να σε φοβάται, επειδή αγωνίζεσαι με κόκκινα χρώματα. Αυτά είναι τα χρώματα του μεγάλου αντιπάλου του.
"Δεν είπα ποτέ ότι προτιμώ τον Ολυμπιακό από τον Παναθηναϊκό. Απλώς φωτογραφήθηκα με φίλους του Ολυμπιακού που κρατούσαν μια σερβική σημαία. Πριν ένα-δύο χρόνια είχα μιλήσει με τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μια από τις δύο ομάδες. Όταν τις βλέπω στην Ευρώπη, τις υποστηρίζω και τις δύο".

www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου