Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

«Ο Σισέ ιδρώνει τη φανέλα»


Για 14 λεπτά αγωνίστηκε ο Σισέ στην αναμέτρηση με την Ισπανία και η Γαλλία «ζωντάνεψε» επιθετικά! Ο Τύπος της χώρας έγραψε ότι ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ιδρώνει την φανέλα.

Η εθνικής Γαλλίας δεν έπαιξε καλά κόντρα στην Ισπανία αλλά ο Τζιμπρίλ Σισέ κέρδισε το χειροκρότημα και τα εγκωμιαστικά σχόλια του Τύπου της πατρίδας του. Για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού το «Football.fr» να αναφέρει ότι ο πράσινος φορ κατάφερε να ιδρώσει τη φανέλα του, σε αντίθεση με άλλους συμπαίκτες του. Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει:

«Ήθελε πολύ να αγωνιστεί με τη φανέλα γαλλικής ομάδας. Πίσω στην εθνική ομάδα μετά την τελευταία του κλήση στις 27 Μαΐου 2008 κόντρα στο Εκουαδόρ, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού Τζιμπρίλ Σισέ, πραγματοποίησε μία πανέμορφη επιστροφή στον αγώνα με την Ισπανία (0-2) στο Σταντ Ντε Φρανς.

Η είσοδός του στο ματς έγινε στο 77' παίρνοντας τη θέση του Νικολά Ανελκά και συνέπεσε με το διάστημα που οι τρικολόρ παρουσιάστηκαν ελαφρά καλύτεροι στον επιθετικό τομέα. Τουλάχιστον ο Τζιμπρίλ Σισέ θα ιδρώσει τη φανέλα. Και αυτό είναι που απαιτούμε από όλους!

Στα πόδια του έχει κάνει τατουάζ με τη λεξη "Tζιμπ" (τα πρώτα γράμματα από το όνομά του) και δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για αυτό. Εδώ και πολύ καιρό περίμενε, περίμενε την επιστροφή του στους μπλε.

Κλήθείς την τελευταία στιγμή για να καλύψει το κενό του τραυματία Σαχά, που τραυματίστηκε στο μηρό, ο πρώην επιθετικός της Μαρσέιγ προσέλκυσε τα βλέμματα από την προθέρμανση κιόλας της γαλλικής ομάδας.

Ήταν σχεδόν αγνώριστος με τεχνικές κινήσεις που δεν έχει συνηθίσει τον κόσμο όταν επέστρεψε στη Γαλλία. Οπότε όταν ο Ραϊμόν Ντομενέκ αποφάσισε να τον ρίξει στα βαθιά μετά από 77 λεπτά αγώνα απέναντι στην Ισπανία ο επιθετικός του Παναθηναϊκού άφησε εντελώς χωρίς χαλινάρι τα άλογα.

Σε μία στιγμή μάλιστα που η γαλλική ομάδα αναζητούσε μία αλλαγή στην επίθεση που μέχρι τότε ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, ο Σισέ πήρε τη θέση του Ανελκά για να αγωνιστεί για 38η φορά με τη φανέλα με το εθνόσημο δύο χρόνια σχεδόν μετά την εμφάνισή του στο Γκρενόμπλ με αντίπαλο το Εκουαδόρ.

Με το που πέρασε στο ματς έγινε δεκτός με επευφημίες από τον κόσμο, και στην πρώτη μπαλιά που δέχτηκε θύμισε τον Τζιμπρίλ που έγινε πασίγνωστος στη Λιγκ 1 μέσα από την παρουσία του σε Μαρσέιγ και Οσέρ.

Παίρνοντας τη μπάλα σε θέση δεξιά της ισπανικής περιοχής, δεν δίστασε να εξαπολύσει δυνατό σουτ που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας. Και παρότι η πιο ενδεδειγμένη λύση σε εκείνη τη φάση του 78ου λεπτού θα ήταν μία σέντρα το κοινό χειροκρότησε την προσπάθειά του στέλνοντας μήνυμα ότι περιμένει και άλλες ενέργειες από εκείνον.

Τη δεύτερη φορά που πήρε τη μπάλα ύστερα από σέντρα του Γκουρκούφ έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά πάνω από το δοκάρι (79'). Τουλάχιστον έδειξε θέληση, σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του. Και μέσα σε δύο λεπτά είχε προσφέρει επιθετικά ό,τι είχαν καταφέρει όλοι μαζί οι συμπαίκτες του σε σύνολο 80 λεπτών.

Μέχρι τη στιγμή της εισόδου του Τζιμπρίλ στο ματς, οι "τρικολόρ" είχαν ανησυχήσει ελάχιστα τον "Άγιο" Ίκερ Κασίγιας, σε δύο μόνο περιπτώσεις: η πρώτη σε μακρινό σουτ του Ντιαρά (28') και η δεύτερη ένα γυριστό σουτ του Ανελκά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (48').

Ένα λεπτό μετά τις δύο πρώτες επαφές του με τη μπάλα και ταυτόχρονα τις δύο ευκαιρίες του για γκολ, ο Σισέ απέδειξε τελικά και τη μεγάλη του χρησιμότητα στο παιχνίδι, βγάζοντας με σέντρα σε ιδανική θέση μέσα στην περιοχή τον Φλοράν Μαλουντά.

Σε μία παρόμοια θέση με την πρώτη προσπάθεια που επιχείρησε, αυτή τη φορά ο Τζιμπρίλ Σισέ έδειξε περισσότερο ομαδικό πνεύμα. Από τη σέντρα του ο Μαλουντά πήρε την κεφαλιά που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κασίγιας και αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία για τους τρικολόρ στο ματς (80')».


Το ματς
Ο Ντομενέκ άφησε στον πάγκο τον Σισέ και ξεκίνησε την γηπεδούχο Γαλλία με τους: Λορίς, Σανιά, Σιανί, Εσκουντέ, Εβρά, Ντιαρά, Τουλαλάν, Ριμπερί, Γκουρκίφ, Ανρί, Ανελκά. Από την μεριά του, ο Ντελ Μπόσκε κατέβηκε με αρχική ενδεκάδα τους: Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Αρμπελόα, Μπούσκετς, Σίλβα, Φάμπρεγας, Αλόνσο, Ινιέστα, Βίγια. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Τσάβι, Αλμπιόλ, Σένα, Χέσους Νάβας, Γκουίθα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έδωσαν χώρο και χτύπησαν με αντεπιθέσεις, ενώ παράλληλα η εξαιρετική αμυντική τους λειτουργία κράτησε μακριά από την εστία του Κασίγιας τους γηπεδούχους. Στο 21', ο Βίγια βγήκε απέναντι από τον Λορίς και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα και να γράψει το 1-0, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ράμος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε προσποίηση και δοκίμασε με το αριστερό το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Τουλαλάν και κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Λορίς.

Η Γαλλία δεν μπορούσε να πατήσει στην περιοχή, με τους Ανρί και Ανελκά να είναι σε κακή μέρα αλλά και τους Γκουρκίφ και Ριμπερί να μην βοηθούν πολύ. Για 75 λεπτά, οι «τρικολόρ» δεν απειλούσαν τους πρωταθλητές Ευρώπης, πλην μίας φάσης στο 53, όταν ο Ανρί υπό πίεση έκαν το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κασίγιας μπλόκαρε εύκολα.

Ο Ντομενέκ σήκωσε τον άσο του Παναθηναϊκού από τις αρχές του δευτέρου μέρους για προθέρμανση και τελικά τον πέρασε στο 75ο λεπτό στην θέση του Ανελκά. Ήταν η τρίτη αλλαγή για την Γαλλία καθώς νωρίτερα είχε βάλει τους Γκοβού και Μαλουντά στις θέσεις των Ανρί και Ριμπερί αντίστοιχα. Δίχως καμία υπερβολή, η Γαλλία έγινε πιο απειλητική. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, με την είσοδο του, επιχείρησε ένα δυνατό, διαγώνιο σουτ από την γωνία της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ. Λίγο αργότερα, ο άσος του Παναθηναϊκού έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά πήδηξε πιο νωρίς από ότι έπρεπε, με αποτέλεσμα η μπάλα να πάρει ψηλοκρεμαστή τροχιά και να φύγει πάνω από το τέρμα του Κασίγιας. Στο 80', η Γαλλία έφτασε πολύ κοντά στην μείωση του σκορ, με τον Σισέ να κάνει την σέντρα και τον ορεξάτο Μαλουντά, να κάνει την κεφαλιά που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα. Τελικά, η Γαλλία δεν είχε δυνάμεις για κάτι άλλο, η Ισπανία θα μπορούσε να σκοράρει στο τέλος με το Νάβας το σουτ του οποίο έφυγε ελάχιστα άουτ και το 2-0 παρέμεινε, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να παίρνουν μία άνετη φιλική νίκη στο «Σταντ Ντε Φρανς» του Παρισιού.

«Τα πάντα για Μουντιάλ»

Ικανοποιημένος για την επιστροφή τους στην Εθνική και πανέτοιμος για το Μουντιάλ παρουσιάστηκε ο Τζιμπρίλε Σισέ. Ο Γάλλος φορ τόνισε πως εκτός από πρωτάθλημα χρειάζεται και καλή πορεία στην Ευρώπη για να βρεθεί στα γήπεδα της Ν. Αφρικής. «Ήταν καλό που επέστρεψα. Ήθελα τη νίκη, αλλά η Ισπανία είναι μια πολύ καλή ομάδα, η καλύτερη στην Ευρώπη. Ξέρει πώς να κυκλοφορήσει και να εκτελέσει. Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά δεν ανησυχώ. Έχω πει, πως θέλω πραγματικά να είμαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα κάνω τα πάντα για να είμαι εκεί. Αλλά αυτό σημαίνει πως πρέπει να τα πάω καλύτερα και με την ομάδα μου στην Ευρώπη, διότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι αρκετό».
www.gazzetta.gr


«Ζωντάνεψε με Σισέ»


Τι και αν έπαιξε μόλις 15 λεπτά, ο Τζιμπρίλ Σισέ κέρδισε το... στοίχημα, και τα σχόλια των Γάλλων είναι θετικά. «
Ο Σισέ που τον αντικατέστησε έδειξε πιο ορεξάτος και με περισσότερες εμπνεύσεις» ήταν το σχόλιο της ιστοσελίδας «Sport.fr», ενώ τα υπόλοιπα γαλλικα ΜΜΕ τονίζουν: «Χρειάστηκαν 15 λεπτά στον Σισέ για να αποδείξει τι σημαίνει να έχεις στην ομάδα σου έναν πραγματικό επιθετικό. Η επίθεση της Γαλλίας ζωντάνεψε μετά την είσοδό του». Μπορεί ο Ντομενέκ να μην τον έχει στα βασικά του πλάνα, ωστόσο χρειάστηκε μόλις ένα 15λεπτο για να διαπιστώσει την εξαιρετική κατάσταση του φορ του Παναθηναϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου